Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě je základ, proč ke škodě došlo, zda to bylo vadou výrobku, chybnou instalací nebo čím…podle toho by se asi chtělo obrátit s náhradou na výrobce nebo tu montážní firmu ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Podle mě je základ, proč ke škodě došlo, zda to bylo vadou výrobku, chybnou instalací nebo čím…podle toho by se asi chtělo obrátit s náhradou na výrobce nebo tu montážní firmu
Jde o částku za montáž boxu. To, proč protékal jsme se nedověděli, při druhé reklamaci nám doporučili výměnu vany nebo odstoupení. Montáž musela být dle výrobce provedena odbornou firmou, která s výrobcem měla smlouvu, do budoucna by neuznali reklamaci. takže nárokujeme zpět peníze, které jsme dali za to, aby nám box namontovali.
Tak pokud prodejce požadoval odbornou montáž protože jinak by ON neuznal reklamaci, tak bych šla asi za prodejcem…
ale tohle je už spíš fakt otázka na právníka, než na laika (jako jsem já
)
@Mar__tanka1983 píše:
Tak pokud prodejce požadoval odbornou montáž protože jinak by ON neuznal reklamaci, tak bych šla asi za prodejcem…
ale tohle je už spíš fakt otázka na právníka, než na laika (jako jsem já)
jo, hledám nějakého právníka, nebo poradnu…zajímal mě i jiný pohled. Tu odbornou montáž požadoval výrobce.
Zkus infolinku Dtestu, číslo z hlavy nedám ale najdeš ho na jejich webu
Zdravím všechny maminky a chtěla bych vás tímto požádat o názor, případně radu, jak postupovat.
Koncem roku 2011 (listopad, prosinec) jsme zakoupili v eshopu masážní box. Když jsme box rozbalilki, zjistili jsme, že výrobce boxu doporučuje odbornou montáž, aby šlo později uznat případnou reklamaci. Na webu výrobce jsme našli montážní firmu a ta nám v 1/2012 box namontovala.
Box fungoval jak měl do 9/2012. vytékala z pod vaničky voda a tak jsme box reklamovali. Na stránkách eshopu, kde jsme ho zakoupili píšou, že můžeme reklamovat přímo u výrobce. Je to rychlejší atd. Tak jsem reklamovali box u výrobce. Přijeli technici, opravili box a do druhého dne se závada opakovala. Opět jsme tedy reklamovali. Bylo nám doporučeno vyměnit vaničku ale po výměně by již box nesplňoval to, kvůli čemu jsme si jej pořídili a tak jsme odstoupili od smlouvy. Požadovali jsme vrácení peněz za pořízení boxu a následnou montáž provedenou odbornou firmou.
Obrátili jsem se tedy na prodejce, ten nám vrátil peníze za pořízení boxu (17.000.-). Ovšem škodu, která nám vznikla v souvislosti s boxem ve výši 5.000.- ne!
Nyní je to už téměř čtvrt roku, co se náš případ přehazuje jako horký brambor mezi prodejcem, montážní firmou a výrobcem.
Paní, která věc vyřizuje (u prodejce) si začíná vymýšlet a vymlouvat se: že neví, jak zaúčtovat, že jim výrobce předchozí vrácení peněz neproplatil apod. Dochází mi trpělivost, chvíli to řeší manžel, chvíli já a už jsme z toho vážně na nervy. Poslední info, které jsem dostala, bylo od výrobce, který mi napsal (a email poslal v kopii prodejci!), že peníze máme požadovat od prodejce.
Dneska jsme měla s paní od prodejce velmi ošklivý telefonát, výmluvy…výmluvy. Paní dostala 2× informaci o tom, že to má zaplatit a vůbec nereagovala!
Co mi poradíte?
Myslíte si, stejně jako já, že škodu má zaplatit prodejce? A jak byste postupovali? Mám jít rovnou za právníkem… ochrana spotřebitele, obchodní inspekce???
Řekla jsme paní, že do konce týdne chci mít peníze na účtě a je mi jedno, jak to udělá. Jí to pak proplatí výrobce (platební schopnost-neschopnost mě nezajímá).