Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je konec mym planum mam pozitivni tehotensky test,,,driv sem zila u prarodicu od malinka, ted ziju s pritelem dva roky, byl normalni nez sem snim zacla zit jakmile sem snim zacla bydlet tak zaclo peklo.
Ty spis s někým kdo te týrá? Ty nejsi normální..
Jsi normální zakladatelko? Takový ženský miluju… Moje máti byla to samé. V životě to nepochopim. Jses nesvepravna osoba či jak? Je mi úplně jedno, co dělá tobě, ty s nim žiješ dobrovolně, ale co tvé dítě? Seber poslední kousek soudnosti, kters v tobě zbyl a koukej odejít. Jak nemam kam. Je tolik moznosti. Fakt nikdy nepochopim tyhle ženský, co tohle dopustí a snasi. Na me by jednou chlap sáhl nebo by se takhle choval a letěl by on nebo by mě už nikdy neviděl. Nikdy nedopustim, aby moje děti zazivaly to, co my, jen proto, ze já jsem slaboch a nedokážu je ochránit! Koukej s tím neco udělat. Jses snad silná ženská!
Holky, oběti domácího násilí nejednají racionálně. Ona je typický příklad oběti. V dětství to asi neměla úplně OK. Jen mne zaráží, že se nechránila. Ale což. Nyní je důležité pomoci jí odejít, respektive vyhodit ho. Njlépe dnes večer, až začne vyvádět. Pak řešit, co s těhotenstvím.
Nechranila protoze to od doby kdy se mi narodil syn nikdy neslo a to uz je tri a pul roku. a neverim ze by to mohlo dopadnout dobre. a mate pravdu detstvi sem nemela lehke, a jsem slaboch neumim udelat ten prvni krok k novymu zacatku nemam asi silu,
@Anonymní píše:
Nechranila protoze to od doby kdy se mi narodil syn nikdy neslo a to uz je tri a pul roku. a neverim ze by to mohlo dopadnout dobre. a mate pravdu detstvi sem nemela lehke, a jsem slaboch neumim udelat ten prvni krok k novymu zacatku nemam asi silu,
Tak se vzchop a silu najdi. Si zodpovědná za své dítě. Hledat výmluvy umí každý! Existuji azylove domy neb mas snad nějakou kamarádku. Cokoli! Ale něco dělej! Nebo se ti líbí, ze tvé deti v tom vyrustaji? Co z nich asi tak vyroste? ![]()
@Ester13 píše:
Holky, oběti domácího násilí nejednají racionálně. Ona je typický příklad oběti. V dětství to asi neměla úplně OK. Jen mne zaráží, že se nechránila. Ale což. Nyní je důležité pomoci jí odejít, respektive vyhodit ho. Njlépe dnes večer, až začne vyvádět. Pak řešit, co s těhotenstvím.
Ona ale neodejde, je to evidentní.. ![]()
Ahoj tak uz ziji sama,,, jeste mam pred sebou velikou cestu,,, vcera jsem byla u doktorky na ultrazvuku nebylo nic videt, nabrala mi krev na hcg, a zitra budu mit vysledky.
Jen ted nevim jak vyresit vikend, mam odpoledni a nema mi kdo hlidat malyho, zitra je to dobry mam ranni bude ve skolce ale co sobota, nedele. jedine jit marodit,,,
Anonymko, gratuluji k prvnímu, tomu nejdůležitějšímu kroku! Skvělé! Nemohla by ti s hlídáním o víkendu pomoci nějaká sousedka? Nebo prohodit si směnu s nějakým kolegou/kolegyní? A zkus vyřešit se zaměstnavatelem, zda by ti aspoň dočasně, než si znovu uspořádáš život, vyšel vstříc se směnami…
Sla jsem za partnerem do jineho mesta, neznam tu vubec nikoho jen kolegyne z prace a ty mi hlidat nebudou nevim co ted, v praci nemuzu rict, ze nepujdu vikend to by me asi sezrali.