Kdy chodí nemocenská?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stiskoch ahoj,to přesně není můj obor, to patří pod evidenci práce neschopnbých, ale volala, jsem kamarádce z EPN a ta mi řekla, že to lze, lékař napíše povolení změny pobytu a od kdy do kdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 jsi zlatá
mě právě jedna známá přesvědčuje, že to jde jen 1* za měsíc, ráda bych to využila jen 2* za celou dobu PN, ale zrovna to vychází hned po sobě, moc díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 ahoj, potřebovala bych se zeptat, onemocněla jsem 11.2.2014 do 25.2. mi platila firma a za 26.,27.,28.2. jsem ještě nic nedostala, myslela jsem, že nemocenská chodí kolem 20. v měsíci. Pak mi taky někdo z práce říkal, že v Praze je to na 30 dní, to jsem nepochopila, ten únor mi dojde s březen až v dubnu?
- Citovat
- Upravit
@stroužek ahoj,záleží na tom, kdy firma odešle doklady, výplata se řídí datem doručení na správu a pak je to skutečně 30 dní, když jsou doklady v pořádku, reálně je to ale méně dní, vyplácí se prostě tak rychle, jak je to možné a vyplácí se denně, nejsou žádné výplatní dny, pokud nějaký doklad chybí, čeká referentka na doplnění, píše dopisy, nebo volá zaměstnavateli, pokud máte problém s tím, že Vám peníze nepřišly, volejte hned na sociálku kam dle zaměstnavatele patříte, může se stát, že něco nebylo doručeno, nebo doplněno a nejde to vyplatit a vy tomu můžete pomoct, často se stává, že chybí účet, podpis, nebo doklad od zaměstnavatele o Vašem příjmu, nebo třeba nějaké razítko a to kontrola prostě nepustí, jsou to peníze, na stránkách čssz je telefon na bezplatnou linku http://www.cssz.cz/cz tam se lze také obrátit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 na náležitosti jsem si dávala pozor a odeslala to tam určitě toho 25.2. tak je fakt asi ještě brzo, ještě počkám, ale děkuji moc.
- Citovat
- Upravit
@stroužek takže datum, kdy to odeslal zaměstnavatel neznáš, někteří to posílají až další měsíc, když mají hotové výplaty a posílají to najednou s ostatními neschopenkami, takže se to zase zdrží,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 možná to poslala až s lístkem na peníze co jsem dodávala na konci měsícem takže tak 3.3. uvidíme, kdyžtak si zavolám do práce
- Citovat
- Upravit
@hany83 nakonec jsem na neschopence nebyla. Ale manžel když má neschopenku, tak tak napsal číslo baráku u sousedů a napsal že bydlíme vedle, tuším. Naštěstí teda nikdo nedorazil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 ještě bych se tě chtěla zeptat, když jsem z Vysočiny, ale firma má sídlo v Praze. Odkud by měla přijít kontrola? Byla totiž na mě hned 17. den.
- Citovat
- Upravit
@stroužek ta jezdí ze správy kam patří okres kde bydlíš, třeba u nás na Praze-západ, chodí kontrolor po Praze-západ, jinak by musel jezdit po celé ČR a to nejezdí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lea40 Ahoj, chci se tě zeptat? Chodí kontroly i o víkendech? Máma mi říkala, že by neměli, když víkendy placené nejsou, ale nějak se mi to nezdá. Když už by chtěli někoho „vyhmátnout“ tak je víkend ta nejlepší příležitost.
- Citovat
- Upravit