Kdy chodí nemocenská?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1050
20.3.14 18:48

@stiskoch ahoj,to přesně není můj obor, to patří pod evidenci práce neschopnbých, ale volala, jsem kamarádce z EPN a ta mi řekla, že to lze, lékař napíše povolení změny pobytu a od kdy do kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
20.3.14 18:58

@Lea40 jsi zlatá :hug: mě právě jedna známá přesvědčuje, že to jde jen 1* za měsíc, ráda bych to využila jen 2* za celou dobu PN, ale zrovna to vychází hned po sobě, moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
20.3.14 19:02

@stiskoch nemáš zač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
20.3.14 19:11

@Lea40 ahoj, potřebovala bych se zeptat, onemocněla jsem 11.2.2014 do 25.2. mi platila firma a za 26.,27.,28.2. jsem ještě nic nedostala, myslela jsem, že nemocenská chodí kolem 20. v měsíci. Pak mi taky někdo z práce říkal, že v Praze je to na 30 dní, to jsem nepochopila, ten únor mi dojde s březen až v dubnu?

• Citovat
  • Upravit
1050
20.3.14 19:22

@stroužek ahoj,záleží na tom, kdy firma odešle doklady, výplata se řídí datem doručení na správu a pak je to skutečně 30 dní, když jsou doklady v pořádku, reálně je to ale méně dní, vyplácí se prostě tak rychle, jak je to možné a vyplácí se denně, nejsou žádné výplatní dny, pokud nějaký doklad chybí, čeká referentka na doplnění, píše dopisy, nebo volá zaměstnavateli, pokud máte problém s tím, že Vám peníze nepřišly, volejte hned na sociálku kam dle zaměstnavatele patříte, může se stát, že něco nebylo doručeno, nebo doplněno a nejde to vyplatit a vy tomu můžete pomoct, často se stává, že chybí účet, podpis, nebo doklad od zaměstnavatele o Vašem příjmu, nebo třeba nějaké razítko a to kontrola prostě nepustí, jsou to peníze, na stránkách čssz je telefon na bezplatnou linku http://www.cssz.cz/cz tam se lze také obrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
20.3.14 19:25

@Lea40 na náležitosti jsem si dávala pozor a odeslala to tam určitě toho 25.2. tak je fakt asi ještě brzo, ještě počkám, ale děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
1050
20.3.14 19:26

@stroužek Ty jsi si to odesílala sama? ne zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
20.3.14 19:27

@Lea40 ne, ale jemu jsem to dala vyplněné

• Citovat
  • Upravit
1050
20.3.14 19:30

@stroužek takže datum, kdy to odeslal zaměstnavatel neznáš, někteří to posílají až další měsíc, když mají hotové výplaty a posílají to najednou s ostatními neschopenkami, takže se to zase zdrží,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
20.3.14 19:34

@Lea40 možná to poslala až s lístkem na peníze co jsem dodávala na konci měsícem takže tak 3.3. uvidíme, kdyžtak si zavolám do práce

• Citovat
  • Upravit
1706
20.3.14 21:19

@hany83 nakonec jsem na neschopence nebyla. Ale manžel když má neschopenku, tak tak napsal číslo baráku u sousedů a napsal že bydlíme vedle, tuším. Naštěstí teda nikdo nedorazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
21.3.14 07:38

@Lea40 ještě bych se tě chtěla zeptat, když jsem z Vysočiny, ale firma má sídlo v Praze. Odkud by měla přijít kontrola? Byla totiž na mě hned 17. den.

• Citovat
  • Upravit
1050
21.3.14 09:27

@stroužek ta jezdí ze správy kam patří okres kde bydlíš, třeba u nás na Praze-západ, chodí kontrolor po Praze-západ, jinak by musel jezdit po celé ČR a to nejezdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
13.4.14 09:35

@Lea40 Ahoj, chci se tě zeptat? Chodí kontroly i o víkendech? Máma mi říkala, že by neměli, když víkendy placené nejsou, ale nějak se mi to nezdá. Když už by chtěli někoho „vyhmátnout“ tak je víkend ta nejlepší příležitost.

• Citovat
  • Upravit
3696
13.4.14 09:38

@stroužek ale vikendy placene jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat