Kdy jste dali poprvé na hlídání?

Tvirus
10.4.24 12:01

Kdy jste dali poprvé na hlídání?

Ahoj. Zajímá mě, kdy jste nechali poprvé své děti na hlídání? Mám dvojčata (budou mít rok) a zatím je “hlídal” jen manžel. Když jezdím nakupovat, tak jezdím do města, které máme 30 km od domu, takže tam strávím i 3 hodiny, samozřejmě to zvládá, ale říká, že někdy je to na zbláznění :mrgreen:.

Často jezdím ke svým rodičům, protože manžel je dost často služebně pryč, takže tam jsou dvojky už celkem zvyklé a já aspoň na ně nejsem sama. Tam bych to případné hlídání viděla celkem reálně. Mají tak vše - postýlky, hračky, židličky.

Ale někdy se nabízí s hlídáním i tchýně, že by si je vzala k sobě domů, ale ta se o dvojky celkově moc nezajímá, jezdí k nám někdy i jednou za dva týdny, třeba na hodinu. Někdy když ji dvojky vidí, tak brečí a chvíli jim trvá, než se otrkají, protože ji vidí málo. Když jsme jezdili k ní, tak si vždy vzala jen jedno dvojče, s ním šla pryč mu něco ukazovat do jiné místnosti a to druhé nám tam nechala, což jsem nikdy nepochopila. Jezdit jsme tam přestali, bydlí sice jen 20 min, ale dvojky prostě to cestováni nesnesou, vždy řvaly celou cestu tam i zpět. Ona ani neví, jak se přebaluje, nikdy jim třeba ani nedávala jíst (a to jedí jak malá prasátka a prskají neskutečně, vyskakují ze židličky atd :mrgreen: ), židličky dětské doma ona nemá.

Tak nevím jestli jsem nevděčná, nebo je to prostě mateřský instinkt, nedávat děti někomu, komu úplně nevěřím. Prostě vím, že kdybych ji je dala, tak bych trnula hrůzou. Vím sama, jaké je to s nimi dost náročný, když jsem na ně sama. Ona je taky sama, tak si to nedokážu vůbec představit, když je v podstatě nezná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
10.4.24 12:10

Tak si zkus tchýni zaškolit, ať chodí častěji, teď bude hezky, tak můžete chodit spolu ven nebo jí děti připrav a ať jde na chvíli kočárkovat sama. Pak bych jí doma udělala kafe a ukázala jí, jak děti nakrmit, přebalit, jaké mají návyky, a ať si to taky zkusí. Dvojky si na ní zvyknou, a ty budeš v klidu, že tchýně vše umí a pak jí můžeš dvojky v klidu, třeba na půl dne nechat. Jestli teda tchýně bude spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
10.4.24 12:45

Dcera byla poprvé na víkend bez nás v 9m. Syn v roce. Od té doby si je mi rodiče berou tak jednou za měsíc na víkend. Tchani hlídají taky pravidelně ale bydlíme spolu v jenom domě neřešíme to. Syna hlídal tchán od miminka když jsme chtěli na nákup a jak ho jako par denní miminko k tomu po císaři nechtěla tahat do obchodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
10.4.24 12:47

Přes noc ještě ne (dcera má 1,5 roku) ale na celý den už ano. Poprvé myslím někdy ve 14m. Ale moje mamka od 6m hlídá na 3h jeden den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
10.4.24 12:50

@Maky895989
ona moc jezdit nechce právě. Musí jít volat manžel, ať přijede. Jinak ji to samotnou nenapadne.

• Citovat
  • Upravit
1883
10.4.24 12:51

Na hlídání (cca 1-2 hodiny) necháváme syna mé mamce (bydlime v jednom baraku) od propuštění z porodnice, ale jenom když je to nutné. Syn je od narození na UM, takže jídlo nebyl nikdy problém.
Když to ovšem jde, tak hlídá manžel.
Ovšem moc dobře vím, že tchyni ho prostě na hlídání nedám. Vídá ho 1-2× měsíčně a to jí musíme dovézt. Doma pro něj nic nemá a vůbec nechápe, že mu např. nové hračky pereme nebo dezinfikujeme. Takže tě naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
10.4.24 12:53

@ALIPELI
Aha, tak to vidím, že máme naprosto stejný. I s tou desinfekcí :mrgreen:. Ona sama taky by se k ničemu asi neměla, iniciativa je spíš, ze strany manžela, který chce aby holky viděla, tak ji zve. A kolik má tvůj syn?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
10.4.24 12:59

Já dávám babickam od narození mezi kojením. Později na odpoledne nebo celý den. Starší dcera byla přes noc poprvé ve třech letech, mladší roční přes noc nebyl, ale přes den ano. Oba jednou až dvakrát v týdnu. Nedávám je dohromady - nehodlám si babičky úplně odrovnat :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1883
10.4.24 13:05
@Tvirus píše: Více

Tak to ona by i chtěla, ale když řekněme, za může další den, ale musí přijet autobusem (ona to má 5 minut a u nás to je 3 minuty, cesta 5 minu), tak se začne vykrucovat. Sice je to pro nás autem taky kousek, ale manžel občas pracuje z domova a ne vždy má čas pro ni zajet a zase ji odvézt
Syn má půl roku a je její jediné vnouče. Manžel je jedinacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
10.4.24 13:18

My měli chuvu od 6m. Jinak babicky a manzel 1-2× tydne pres den, co to slo (kvuli kojeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.4.24 13:19
@Tvirus píše: Více

Tak ať si pak tchýně nestěžuje, že jí prcky nedáváš, když sama nemá zájem. Ale tvoji rodiče jsi psala, že jsou v pohodě, tak bych je na pár hodinek nechala teda tam. Já malou nechávám cca od jejich 4 týdnů (jsou jí teprve 3,5 měsíce) kočárkovat, buď máma nebo tchýně si jí vezmou na dvě hodinky ven. Nebo mi jí hodinku u nás doma pohlídají, když je přítel v práci a já někam musím odběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.4.24 13:46

Náš syn byl poprvé na jednu noc u babičky ve 4 měsících. A potom v 7 měsících ho babička hlídala u nás doma celé 4 dny. Úplně v pohodě. Ale moje mamča se kolem malého motá téměř denně už od narození, takže je na ni syn zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.4.24 14:07

Nikdy. Věk 3 roky. Ale babičky taky nemají zájem. Vidí ho tak 3× z rok na 1-2 hodiny. Ta jedna s nim nikdy nebyla ani minutu sama ( nemá zájem). Když jsem ji prosila naposledy o hlídání kvůli práci neměla čas.

Příspěvek upraven 10.04.24 v 14:17

• Citovat
  • Upravit
29027
10.4.24 14:15

Od cca 4,5 roku pohlídá na hodinu dvě, popr vyzvedne ze školky a doveze. To je zhruba 1-2× měsíčně. Starší dítě od zhruba 18m na víkend, ale tak jednou rocne (od deseti let víckrát). Druhá babička od pěti let na týden jednou rocne, ale jen to starší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 14:48

Našim téměř od narození, buď jela se mnou mamka do města, k lékaři a když jsem nedonošenou nechtěla hned brát po obchodech nebo třeba do banky, tak s ní čekala v autě…no a pak když bylo potřeba, tak buď vozila kočárek u nás nebo u nich, oboje máme domy se zahradou a od kojení do kojení to zvládali 😊s první dcerou jsme u našich ještě bydleli, tak na sebe byli zvyklí a taky hlídali kdykoliv…ke tchýni nemám důvěru a zájem zatím neprojevila ani u jednoho dítěte a mně to nevadí, neřídí a radši dám děti k mým rodičům, starší je tam zvyklá a už tam chodí i na přespání a byla s prarodiči i na letecké dovolené před 4.narozeninami na týden, byla jsem stejně ještě v nemocnici s druhorozenou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová