Kdy jste přestali kočárkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
13.12.11 15:36
Monjie píše:
Ja taky budu resit jak to vymyslim. Co myslite ve 24mesicich ditete, uz by mohlo jezdit na skateboardu u kocaru? premyslela jsem i o tom ze male v satku a Gitu ve sportaku ale nevim:) diky za vase nazory:)

U nás to tak bude, malá bude mít 21m - plánuju koupit skate ke kočárku a šátek. Kočárek rozhodně kupovat nebudu. Bydlíme ve městě, do obchodu to mám 200m, takže si myslím že to půjde zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
5862
13.12.11 15:38

U starší dcery proběhlo odkočárkování nadvakrát. Poprvé jsem to zkoušela asi v 18 měsících, ale pak jsem zjistila, že je to horší než s tím kočárem. Dcera byla (a je) dost rozlítaná a neposedná, tak jsem ji pořád někde naháněla. Tak jsem ji pak ještě nějakou dobu spíš vozila. Definitivně se přestala vozit kolem 2. roku, jednak už tam nechtěla být a jednak jsem chtěla, aby si zvykla, neboť se jí za dva měsíce měla narodila sestřička a sourozenecký kočár jsme kupovat nechtěli. Ale třeba letos na dovolené jsme dělali dlouhý výlet, tak se taky ještě chvílemi vezla.

Příspěvek upraven 13.12.11 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.12.11 15:38

A abych odpověděla zakladatelce - u nás 16m probíhá momentálně nespokojený řev jen když doma šáhnu na kočárek. Takže do obchodu (200m) jdeme po svých. sice je to procházka na hodinu :roll: , ale co nadělám. Do vzdálenějších obchodu beru kočár, ale je to s řevem a to takovým že to musí slyšet celý okres. :cert: Prostě u nás kočárek je boj od té doby co pořádně chodí. Naštěstí chodí za ruku, nenaháním jí nikde. Taky se bojí dost lidí, takže jakmile se někde zastaví a přibližuje se nějaký cizí člověk, hned peláší za mnou.

Na jednu stranu jsem ráda, potřebuju ho do 5ti měsíců uvolnit pro novorozeně, na druhou než někam dojdeme a něco vyřídíme, to jedu raději autem i když je to třeba jen 15minut pěšky (mojí chůze).

• Citovat
  • Upravit
10952
13.12.11 15:40

Na tohle byla dobrá stará velká Liberta :palec:
Měla jsem kluky od sebe 24 měsíců.O sourozeneckém kočáru jsem v roce 1990 ani nesnila :mrgreen:
Starší už chodil sám,ale někdy ho bolely nožičky,tak jsem ho šoupla k bráchovi do korby,zula botky a bylo.
Pokud byl zprasenej,tak seděl dole na košíku,ten byl ještě poctivej,drátěnej,tam to z něj padalo rovnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.12.11 15:40
Monjie píše:
Ja taky budu resit jak to vymyslim. Co myslite ve 24mesicich ditete, uz by mohlo jezdit na skateboardu u kocaru? premyslela jsem i o tom ze male v satku a Gitu ve sportaku ale nevim:) diky za vase nazory:)

Já jsem to řešila strašnou dobu a nakonec jsem se rozhodla pro toho Phila.

• projedu s ním i hlubším sněhem nebo nějakým terénem (se skejtíkem nemám vyzkoušeno, ale dovolila bych si o tom pochybovat :mrgreen: )
  • nebudou se muset „bít“ o kočár - př. staršího budou bolet ještě nohy, ale bude muset z kočáru, protože mimino bude v šátku už vřeštět a kroutit se)
  • nebudu muset mladší rušit cpaním do nosítka, když bude zrovna spát a bude potřeba, aby jel v kočáře starší (o vytahování v zimě z fusaku a navazování ani nemluvě)
  • když bude mimino spát, můžu odstavit kočár a věnovat se malému např. na hřišti, snadno ho sundám, poponesu, můžu s ním běhat, házet s balónem (s miminem na břiše bych byla trochu omezená)
  • když budu ve městě kojit, z kočáru mi starší tak snadno neprchne, jak když bude na volno
  • mám naději, že mi je někdo vezme oba ven i na delší trasu (babičky nešátkují :mrgreen: )
  • starší bude mít možnost si v kočárku zdřímnout, sníst rohlík…
  • nezblázním se na rušné ulici, kdy budu potřebovat držet kočár a starší bude kolem mě šněrovat a pobíhat
  • velikost je stejná jako u monokočáru, váha taky, takže netratím nic a jako bonus snadno popovezu staršího
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.12.11 15:42
zuzulenda píše:
Angua píše:
Zuzu, tos měla nechat pro druhátko :mrgreen: Škoda ho :lol:
Co kdyby to byl kluk. By jezdil ve fialovém kočáru :-) :nevim: Mě už se teď zase líbí jiný :-D

To je fakt, pak pořídíš nějaký nový model :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
13.12.11 15:44

A teď jsem si třeba tak říkala…Kdyby bylo druhé, tak samozřejmě bych ho vozila v kočáru. Ale co když starší bude vyžadovat taky kočár? Teď už skoro 2roky nejezdí, ale je pravda, že když jsem třeba jednou vezla neteř v kočáře, malá chtěla jet taky… To mi ale příjde blbé kupovat kvůli 3,5letému dítěti další kočár, třeba ten Phil… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.12.11 15:45

Anquo: nasadila jsi mi brouka do hlavy:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.12.11 15:48

Monjie - já přemýšlela nad skejtem a nakonec nemáme nic… (rozdíl mezi klukama je necelejch 23 měsíců… Malej buď jde po svejch nebo jede nahoře na kočáru miminu „v nohách“ a drží se té rukojeti (a já vyrovnávám :-D ), teď ale začínám už mladšího nosit i v nosítku a to starší musí pěšky ať chce nebo nechce :-D
Takže za mě už je v tomhle věku sourozeneckej kočár úplně zbytečná investice a skejt by se možná sem tam hodil, ale už se mi taky nechce do něj vrážet prachy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.11 15:49
Monjie píše:

Vyzkoušeno :mrgreen: Dá se to, ale mladší nebyl do 5m moc nosicí, v šátku mi vydržel bez kojení hodinku, víc ne, což byl celkem vopruz. Taky jsem někdy šla, tlačila kočár s ječícím vzteklým batoletem a v šátku řval malej :lol: V 5m se to ze dne na den změnilo, malej v šátku spokojen, starší si mezitím celkem zvyknul chodit bez scén.
Já měla od září tu výhodu, že starší je na dopoledne ve školce, kam ho vozí muž a nákupy jsem dělala jen s mladším normoš v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.12.11 15:50
Monjie píše:
Anquo: nasadila jsi mi brouka do hlavy:)

:mrgreen: Teď ti to bude hlodat, budeš to pořád řešit, muž už bude na to alergický… :lol: Mému se ulevilo, protože v pondělí ho budu mít snad konečně doma a dám mu pokoj :lol: :lol: :lol:

Zuzu, tak jenom z důvodu, že tam chce, bych ho asi taky nepořizovala - pokud teď trasy, co potřebujete ujde v pohodě, tak si to už nějak vysvětlíte (popř. mlasší poponeseš). Prostě záleží na tom kam, jak daleko chodíte, jak dlouho tam jste a co tam děláte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.12.11 15:52

ja mam tu cam cortinu trojkolku , tak jsem i par deti videla jak jezdilo na tom prednim kole:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.11 15:52

Jinak tandem jsem chtěla jen za předpokladu, že se zbavím svého kočáru a on je fakt neprodejný :zed: Byla bych ho využila v těch prvních pěti měsících, teď už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
13.12.11 15:53

Nečetla jsem reakce. Syn naposledy jel v kočárku, když mu byl rok a 8 měsíců, od té doby prostě chodí všude pěšky, akorát za kolem nám neběhá, to ho vozíme ve vozíku ;).
V těch 20měsících už běžně nejezdil, tohle yla poslední příležitost, kdy jsme se někam vypravili tak, že jsem chtěla, aby mi v kořárku spal, ale stejně nespal,tak už jsem se s tím odmítla tahat a on byl pěšky taky spokojenější.

Příspěvek upraven 13.12.11 v 15:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.12.11 15:55

Sporťák jsme měli tak do tří let. A druhýho to bude to samý. Často chodíme bez něj. Ale záleží na situaci, někdy je to pro něj bezpečnější nebo když jdeme ven v době, kdy se blíží spánek nebo když jdeme někam daleko. A sporťák miluju, to nejsou žádný golfky, jak píšeš. Řídím ho jednou rukou, druhý kluk jde se mnou za ruku :D . Nemusím se vláčet s žádnou taškou s prckovejma potřebama, nemusím kabelkovat,… když si sundáme bundy, vše dám na kočár :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová