Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na ty dvě hodky od doby, co vic začaly příkrmy, takže od 8 měsíců. Tak od roka na pul dne třeba. Pres noc tak od 2-3let, záleží na dítěti. Když mu bylo tak 4-5 začali jsme využívat herny v OC a to pak dá 1,5-2h pro sebe, klidný nákup, posezení, i do sauny nám to vyjde.
Až když začalo mít dítě rozum v podobě povelu „pojď sem a dej mi ruku“. Jinak ani náhodou, ale záleží na věku prarodičů, do 65 let si myslim, že energie a nervy jsou, potom už ne
Od 4 měsíců na cca 2-3 hodinky týdně kvůli práci, přes noc od 1,5 roku.
Přes den už v šestinedělí a přes noc, spalo dítě úplně samo už v půl roku.
@Anonymní píše: Více
Já jsem obě děti dávala hlídat přes den mezi kojením asi od jednoho měsíce věku babičce. Od půl roku na odpoledne, od roka na celý den pravidelně 2× v týdnu. Jedno dítě přes noc od tří let. Druhému jsou tři a na noc nikam nechodí. Protože blbě spí i doma.
Na pár hodin jsme měli hlídání od roka. Na uspání v 3,5 letech mladšího dítěte. Ale obecně máme hlídání jen tak párkrát do roka bohužel. Do skupinky chodilo mladší od 2 let.
@eileithia mamce je 67, dětem 6,5 a 2,5…obě kojené dlouho přes 2 roky, starší začala spát bez nás, když jsem v druhém těhotenství byla hodně v nemocnici, pak letěli i na dovču, to už celkem třikrát…přes den mezi kojením od narození a prodlužovalo se…mladší po chvilkách taky od narození, na spaní poprvé ve 2,5 letech po odstavu. A vždy je to na domluvě s dítkem.
Přes den od narození a na noc až někdy v roce. Dcera spala od narození prakticky celou noc a já se bála, že by se to mohlo tím nějak narušit.
Přes den jsem dávala mojí mamce vozit deti v kočarku už od narození. Přes noc spaly samy jinde poprvé až kolem 5ti let. Hlavne ta starší byla náročnejsi, kojená cca do roku a pul, v noci nespala, trpela hroznou separační uzkostí, mohla jsem na ni sáhnout jen já a nikdo jiný včetne tatínka se na ni nesmel ani podívat. Dnes jí táhne na 12 a trpí separační úzkostí druhého stupne - tzn. že se zavře v pokojíčku s mobilem a vyleze jen když ji vyžene hlad nebo jiné fyziologické potřeby ![]()
Příspěvek upraven 11.04.26 v 16:35
První dceru jsem moc nedávala, u druhé dcery jsem studovala a musela jsem 1× za 14 dní do školy, už od šestinedělí na cca 8-9h s cestou, hlídala moje babička, nebo manžel od miminka, odstikavala jsem. Na noc až nejdříve ve 3 letech, kojila jsem každou 2,5 roku, využila jsem minimálně, jestli napočítam třeba 3× za život holek, na prázdniny jinak jezdí třeba k babičkam, ale už jsou velké.
Syna od 3 měsíců, a to vůbec nespal, takže rodiče si ho brali i abychom se s manželem vyspali zprvu. Od roka a půl s nimi býval cely vikend, pak jezdil na týdenní dovolenou, pak se ve 3,5 sprajcl a už nechce. S manzelovyma rodicema v pohodě, ale ti jsou daleko. Ty vyuzijem, když jedem někam na výlet a to funguje od roka. Mladší moji mamu nechce, ale u tchyne v pohodě od narozeni. Poprvé na noc ve 2 měsících. Ale moje děti nebyly kojene teda, tak to bylo jednodussi. Záleží na dítěti i prarodicich, no.
Přes den od cca 6 měsíců. Samozřejmě zpočátku jen třeba na hodinku, potom, jak už začínala jíst, tak i třeba na celé dopo/odpo. Poprvé u babičky spala někdy před druhým rokem. U mladší to zatím jedeme podobně.
@Markéta188 píše: Více
Joo to u nás stávkuje desetiletá… nechce spát u kamarádek, u babiček nikde… ale u nás pořád někdo ![]()
Od čtyř měsíců byl pravidelně hlídaný klidně i 5 hodin, tzn celé odpoledne. Od roka a půl i přes noc. V těch jeho 4 měsících jsme byli na koncertu do 1 hodiny.