Kdy jste začali po porodu cvičit?

970
10.5.25 18:27

Kdy jste začali po porodu cvičit? Jak často?

Dobrý den, ještě před dětmi jsem byla zvyklá cvičit skoro každý den, teď už 4 rokem nedělam vůbec nic až na prochazky, kolo… a v červnu rodím, tak by mě zajímalo jak jste začali cvičit? V jaké frekvenci?

Chci začít cvičit cviky na nohy, zadek, břicho, ruce, plus nějaké lehké kardio, fyzicka na tom bude zle, nerada bych to hned přepálila.

Jsem klidně pro v menší intenzitě každý den/ob den.

Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
590
10.5.25 23:21

Také rodím v červnu, ale začít cvičit mám v plánu, až zhubnu na nějakou přijatelnou váhu jídelníčkem a kojením. Někdo cvičí hned po porodu, mě to nevyhovovalo, neměla jsem energii a stejně jsem hubla. Rok po porodu jsem měla ještě zhruba 12 kilo navrch, tak jsem se do toho pustila a začala opravdu cvičit a všechno zhubla. Teď jsem přibrala zase kolem 25 kilo, takže myslím, že to bude stejné, jen mám teda v plánu začít o něco dřív, prostě jak se budu cítit fajn a ne vyčerpaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
11.5.25 07:48

Já začala týden po porodu.
Měla jsem všechno povislé, povadlé, břicho vytahané… prostě pokud chceš vypadat dobře, vždycky je třeba si to zpátky „vycvičit“. Půl hodiny ráno běh, dopoledne posilovna, sice jsem musela přestat po 3 měsících kojit ale postava byla do půl roku jako dřív. Fuj nejhorší půlrok v mém životě. Jediné co se nepovedlo, že jsem nepřestala kouřit. Ale jsou horší zlozvyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.5.25 07:59

No,… cvičení by mělo být po porodu specifické,… jestli nechceš mít zdravotní problémy. Každá žena je jiná a má jiné potřeby,.. ale asi bych se aspoň první rok soustředila na cviky vhodné po porodu.. ať potom tělo větší zátěž zvládne,… nerozjedeš si diastázu apod…ale lehké kardio, kdy udržíš napřímené držení těla (nemáš vadné držení po porodu) by mělo být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
11.5.25 09:18

Tak hned muzes chodit na prochazky a zacit ruzna fyzio cviceni, spis ale dychani a protahovani. Jinak az po sestinedeli. A poslouchat telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.25 10:14

Rodím v červnu a na cvičení jsem se ptala fyzioterapeutky. Procházky doporučuje po šestinedělí, pokud nevydržím tak alespoň tři týdny v klidu a pak procházky.
Na pánevní dno cvičení hned, jak se budu cítit.
Posilování středu těla mohu začít v šestinedělí dle pocitu. Cviky na střed těla mám od ní, mám cca. 15 cviků, dělají se po pěti a necvičí se ani najednou, některé jsou pouze protahovací a dýchání. Větší cvičení po stažení dělohy a to podle toho, jak na tom budu.
Posilováním po porodu si můžeš ublížit, určitě je lepší se radit s odborníky.

• Citovat
  • Upravit
970
11.5.25 17:13
@Anonymní píše: Více

Procházky po šestinedělí? Jakože by 6 neděl člověk jen ležel? Já jsem byla po prvním porodu extra bolavá, obří šití, dva měsíce jsem si opravdu nesedla, ale i tak jsem se snažila chodit co nejdřív i když jsem chodila opravdu pomalu…

Nicméně děkuji za příspěvek s ostatními radami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
13.5.25 21:21

Po prvním císaři:
po šestinedělí plavání, a tak na hodinku lyže a snowboard (byla zima)
po 3 měsících opatrně jógu, po 6 pilates, dřív to nešlo, táhla mě jizva

Po druhém normálním porodu
po šestinedělí skupinové cvičení na střed těla na rehabilitacích a plavání, po půl roce pilates

Obě šestinedělí akorát pomalé, klidné Procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková