Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kuratkol píše:
Nám přišla jednou v květnu a jednou v červnu. Prý FÚ nejdřív čeká, až dojdou platby za daně od lidí a teprve pak vrací.
To je zase snůžka blbostí! platby jdou do státního rozpočtu, vratky jdou ze státního rozpočtu. Ten nefunguje tak, že musí být na účtu kladná hodnota, aby se mohlo vracet! To máte trošku bujnou fantazii.
Daň nebo přeplatek z daň. přiznání se vyměří až 1.4.2014, takže do tohoto data žádný přeplatek prostě neexistuje. Potom se přiznání vyměří, vystaví pl. výměr, zpracuje se žádost, vystaví rozhodnutí, zkontroluje se, zda někde jinde nedlužíte, pak se posílá příkaz do banky s 5 denním předstihem, tzn. minimálně 6-7 dnů než to banka přeúčtuje. Pokud žádáte přeplatek složenkou, připočtěte cca 2 dny na poštu a roznos. Každá pracovnice FÚ má někdy i více než tisíc přiznání!
I kdyby byla v práci 24 hodin denně, tak rychle jak si to představujete to fakt nejde! Tzn. někdo půlka dubna, někdo konec. Max. lhůta je 30 dnů od vyměření (tedy od 1.4.)!
@Hanula1212 Tak mi to řekla paní na finančním úřadě, když jsem se jí na to ptala, kdy to můžeme čekat. Taková byla její odpověď, nejde o žádnou bujnou fantazii.
Holky, ono záleží na tom, kdo přeplatek na dani řeší. pokud si v práci u zaměstnavatele zažádáte o roční zúčtování daní, nedoplatek se nevybírá (většinou nevznikne) a přeplatek musí zaměstnavatel zúčtovat nejpozději s březnovou výplatou, tj. může vám ho vyplatit i v lednové nebo únorové výplatě, to závisí od toho, kdy podepíšete žádost a jak si to chce rozvrhnout zaměstnavatel.
Na druhé straně jsou ti, kteří podávají přiznání na finanční úřad sami nebo prostřednictvím daňového poradce a zde platí to co se již psalo, že by do konce dubna měl přeplatek na dani dorazit.
@Svandu píše:
Liberec
tak mne dorazil z jablonce uz 10.teho, ale liberec je velkej a budou si tam sedet na penezich dokud to jde ![]()
@cila
ahoj a je mozne ze ho nemam kdyz podaval zamestavatel?
Nic mi totiz neprislo
podepisovala jsem zamestnavateli a meli by mi vracet dost, paragafy na krev, ziv. pojisteni a evid.na UP v roce 2013 ale nikde nic ![]()
@Lana222 píše:
@cila
ahoj a je mozne ze ho nemam kdyz podaval zamestavatel?
Nic mi totiz neprislo![]()
podepisovala jsem zamestnavateli a meli by mi vracet dost, paragafy na krev, ziv. pojisteni a evid.na UP v roce 2013 ale nikde nic
Pokud už je po výplatním termínu, měla bys už mít také vyplaceno. Máš dohodnutou výplatu na bankovní účet? Nezměnila jsi mezitím bankovní účet? Dostávali jste peníze pravidelně, nedocházelo ke zpoždění? Nejsnadnější ceta je zavolat zaměstnavateli. Peníze už bys měla mít, nemá třeba finanční potíže? Neměla jsi moc nízký příjem, že by se daně neodváděly v průběhu tvého zaměstnání?
@cila
no nevim, ale nic mi neprislo, vyplatni termin je cca kolem 10teho v mesici.
V breznu mi prisla vyplata za cast mesice a zbytek za marodeni, jsem na rizikovem…banku jsem nezmenila a penize vzdy +- prisly k datu (pokud nevysel vikend, svatek, a pod…)
tak ze by treba prisly az v kvetnove vyplate?
Prijem jsem mela od rijna do prosince cca 48000tisic hrubeho, myslim ze vratka za krev a sporeni by mela byt ![]()
syna a me si uplatnuje manzel, ale ten si nosi dan. priznani primo na FU
Jooo a dnes prisly dane z FU Jihlava
ted na to koukam na ucte ![]()
@Lana222 píše:
Jooo a dnes prisly dane z FU Jihlavated na to koukam na ucte
To přišlo manželovi?