Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, byla jsem min. měsíc se synem na paragrafu 8 dní (z toho 6 pracovních), ve výplatní pásce mám odpočet na dítě místo 1117,– jen 570,–. Krátí se tím tento odpočet? Díky
@Madelain tak evidentně menší příjem, takže i menší daň, tak i menší sleva na dani…
@Madelain a není tam ještě někde uveden daňový bonus?
Pokud jsi měla hrubou mzdu minimálně 4.250,– nárok máš…
To mám víc. V normální výplatě mám: na dítě 1117,–, daň bonus 0,–, daň z příjmů - zálohová daň 593,– a teď co byl ten paragraf (a k tomu nejspíš i vratka daně) je tam: na dítě 570,–, daň bonus 547,–, daň z příjmů - zálohová daň -547,– (s mínusem), přeplatek daně z min. roku 945,–
@Madelain no vždyť teď to tam máš taky… jen jsi měla díky tomu paragrafu menší mzdu, takže je menší i daň - 570 Kč, a k tomu je daňový bonus 547 Kč, takže zase celých 1117 Kč… částka za paragraf se nedaní, je to jako nemocenská… z té ti daň nepočítají, tak máš menší daň a k tomu daňový bonus, čili tu slevu na dítě vyšší než skutečnou daň…
@Madelain pak je to nejspíš v pořádku. Protože slevu na dítě Ti uplatnili pouze do výše daně, to co bylo nad, tj. 547,– Ti naopak vyplatili (570 + 547 = 1117)…
Jen pro jistotu, Ti to můžu přepočítat, když mi uvedeš hrubou mzdu.