Kdy pořídit sourozence?

779
10.2.15 12:43

Kdy pořídit sourozence?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti, kdy je nejlepší pořídit si durhé mimčo. Plánovali jsme to „klasicky“ po 3 letech, synáčkovi je teď rok a manžel najednou přišel s tím, že by se nebránil pořídit mu sourozence dříve, aby od sebe nebyli tak daleko a „měli si co říct“… Být to po mém, měla bych je až po 10ti letech, abych si je oba pořádně užila, ale manželův argument není úplně hloupý, taky bych chtěla, aby prcci vyrůstali spolu a ne vedle sebe. Co vy na to? Máte zkušenost či radu? :-) Předem díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
10.2.15 12:47

@a0b9 Nemá cenu nic vymýšlet. To, jak si děti sednou, závisí víc na jejich povaze než na tom, „jak jsou od sebe“. (Blízko si bývají s odstupem kolem roka, ale pak už není nic jistý.)

Teď už stejně prdlajs vymyslíte, dva nebo tři roky není velký rozdíl (leda pro Tebe, tříleťák bude samostatnější). Stejně se budou mydlit a krást si hračky…

Já osobně jsem typ na ten odstup a la deset let (z jiných důvodů než Ty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.2.15 12:50

@a0b9 Tehdy, když na to budeš připravená. Pořizovat děti po 10 letech z důvodu vlastní pohodlnosti (užít si děti, nemít starosti s tím starším atd). je za mě sobecké, na druhou stranu je blbost si pořídit děti moc blízko u sebe, pokud se do péče o děti nezapojuje i otec a matka je hotová už z jednoho batolete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997

@a0b9 a těhotný bude manžel? on bude mít doma dvě děti těsně za sebou? Vzpurné batole a řvoucí mimino? Na mě by tohle třeba nebylo, já v tom mám jasno a vím, že ač je muž super táta, doma pomáhá atp., tak je stejně drtivá většina domácnosti a péče o dítě na mě a proto si plánuji v zájmu svých nervů 8)

edit: a já si třeba neumím představit, že bych tolik let v kuse byla doma s dětmi.
ale každý to má jinak. stejně je to na tobě.

Příspěvek upraven 10.02.15 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306

Mne se libi rozestup 2 roky… uvidime, jak se zadari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
10.2.15 12:51

@a0b9 Na to se ti tady sejde x odpovědí a každá jiná. My máme děti 20 měsíců od sebe. Chtěla jsem to tak, neměnila, sama jsem takhle s bráchou. Holky jsou parťačky.
Známá má bráchu taky brzo, tvrdila, že si stejně nerozuměli a že si chce děti taky „užít“ a chce je 6 let od sebe. Mají je 8, prootže to nešlo. Ono nešlo už to první, tak jsem její názor nějak nechápala :nevim:
Já bych děti nechtěla od sebe dál, jak 3 roky, ale je to fakt o názoru a o člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.2.15 12:51
@Svistice píše:
@a0b9 Tehdy, když na to budeš připravená. Pořizovat děti po 10 letech z důvodu vlastní pohodlnosti (užít si děti, nemít starosti s tím starším atd). je za mě sobecké, na druhou stranu je blbost si pořídit děti moc blízko u sebe, pokud se do péče o děti nezapojuje i otec a matka je hotová už z jednoho batolete.

já se hlásím :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
10.2.15 12:52

Universalni rada neexistuje. To si (kupodivu) musite rozhodnout sami. Stejne ti tady kazdy napise neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
10.2.15 12:52

Jinak můj chlap se zapojuje minimálně, máme barák, rekonstruujeme, všechno je na něm, ale dá se to zvládat. Jaký si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.2.15 12:55

Až se na to budete cítit a těšit.
Nedělala bych to rozhodně proto, že to chce někdo jiný. Já osobně když dělám něco o čem nejsem rozhodnutá, tak toho pak trochu lituju.
Osobně mám děti cca 2,5 roku od sebe a zpětně bych to udělala jinak. Šla bych nejdřív do práce, počkala až prvorozená půjde do školy a pak bych si pořídila druhé, na mazlení. Ale třeba by to bylo taky jinak a zase bych litovala, že jsem do druhého nešla dřív.
No prostě se na druhátko musíte těšit oba!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
10.2.15 12:56

Já jsem chtěla sourozence do dvou let. Malému byl rok a já jsem z toho byla tak vyřízená, že jsem říkala, že ani za nic, druhé tak do tří let. A bác ho, hned jsem otěhotněla :-) Někdy si říkám, že bych chtěla větší rozdíl a někdy mit o zase přijde super, takhle blízko sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
10.2.15 12:57

Je mi jasný, že neexistuje univerzální rada, spíš jsem chtěla vyzvědět osobní zkušenosti holek, které mají víc jak jedno dítko :-). Nemyslím si, že koukám na svojí pohodlnost, spíš se na to teď dívám tak, že bych nechtěla ochudit toho prvního o čas, který samozřejmě zabere péče o to mladší… I když v samém závěru možná právě tohle pro něj bude pozitivní dopad :-). A co se manžela týká, sice nebude ani těhotný, ani na něm nevisí většina práce v domácnosti, přesto bych mu ponechala alespoň poradní hlas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
10.2.15 12:59

@a0b9 ze zkušenosti, kdy mám kluky od sebe 20 měsíců, jsem pro variantu kdy jde starší do školky :) tam je zase nevyhoda častějších nemocí, ale přeci jen máš víc času užít si to mimčo, u druhorozeného si už to období miminka vůbec nepamatuju :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
10.2.15 13:00

Možná jsem navíc měla zmínit, že bychom rádi celkově děti tři, takže trošku počítám s tím, o čem tu píše @masa.dis, to třetí na mazlení :-) A samozřejmě pak je trochu passé odstup 10 let mezi všemi dětmí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
10.2.15 13:00

Já se taky furt nemohla rozhodnout. Mám ted 14m holčičku a po porodu jsem říkala, že pujdu po rodičáku na nějaký čas do práce a pak se budem snažit o druhé, takže třeba rozestup pět šest let. Sestra má pětiletého chlapečka a na něm vidim, že mu sourozenec moc chybí, takže kvůli tomu jsem změnila názor a vidim to tak na rozestup 2,5-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová