Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tomkins tak to si myslíš špatně.. Jo, něco mi voní a něco ne. Ale údajně jsme měli platit jen jeden PC 3600 a nově za 1600.. A ostatní k tomu zdarma.. Pak jsem doma zjistila, že ani všechny dohromady nestáli těch 1600.. Možná ani 1200.. Ani ty „značky“ nešli pořádně najít.
@077lenka píše:
Nevím kam tohle zařadit.. Ale určitě si o mě teď budete myslet, že jsem blbka.. Já a můj manžel jsme blbci.. I přes špatné tušení jsme naletěli podvodníkům, kteří v Plzni prodávali parfémy (doma jsem si pak na internetu zjistila, kolik stáli ve skotečnosti).. Dva sáče, které stojí 89,– nám prodali za 300,– a pak nás odtáhli k autu a ukázali krabici dalších saček, protože jsme údajně byly stí zákazníci.. A, že jedna ta s*ačka stála 3600 a teď nám ji dá za 1600 + dalších 8 ku***vin k tomu zdarma… Joo nezdálo se mi to, ale byly jsme tak blbý, že jsme to vzali.. A pak mě napadali otázky.. A já teď nevím, co s těma smradama mam dělat? Byl někdo taky tak blbej, někdy? Rejpalové se ani neozejvejte, mám zkaženo XXXXX dní dopředu…
Důležitá otázka je, jestli Ti to voní?
Jestli ano, tak to nos a používej, vždyt po krámech jsou ty vonavky taky předražené, jestli nevoní, tak vyhodit, pak teda nevím, proč jsi to kupovala, když to nevoní. ![]()
Hlavně nikomu nedávat jako dárky, parfémy si třeba já vybírám jen sama a o darované nestojím… ![]()
@Lainaire8 @Tomkins to je takovej trik, kterej používají třeba i pěkně oblečený slečny v obchodnich centrech u kiosků. Taky jsem tak malém naletela. Slečny usměvavý, příjemný, upovidany. Navoni zápěstí. Voní to pěkně, ale v krabičkách je pak něco úplně jinyho. V hodnotě pár šupů a smrdí to, že ani na zachod by to člověk nenastrikal.
Kdysi jsem taky na takovou super akci naletěla, nebylo to sice tolik peněz, ale koupila jsem 4 voňavky, každá byla super zlevněná, takže ve finále mě to vyšlo na něco přes tisíc (což pro studentku vejšky byl fakt majlant
) ale hájím se tím, že ty vůně byly fakt hezké, líbily se mi, a nakonec i hodně vydržely. Jednu jsem si nechala pro sebe a zbytek podarovala k Vánocům
přijdou v životě i horší věci. Jediné věci, kterou jsem si kdy koupila za nehorázný peníze a dlouho toho litovala, jsou plavky za 4 tisíce, nejdražší kus oblečení, kterej mám
ale už je mám 5 let a když mi vydrží zas další a další sezónu, tak se pomalu uklidňuju, že když se to rozpočítá na ty roky, tak to ve finále je jako bych si každý rok koupila nové za třeba 700..
chybama se člověk učí. já se díky takovým prodejcům konečně naučila říkat NE, když něco fakt nechci.
Příspěvek upraven 23.09.19 v 15:41
Nojo poučení pro příště. Proto se s takovými vůbec nebavím, jakmile mi někdo začne na ulici cokoliv nabízet, tak odcházím a vůbec se s ním nebavím, je to vždycky podvod, něco kradenyho apod.
Tak jsi se alespon ponaucila
oni jsou dobry manipulanti, preci jenom jde jim o zisk, tudiz jsou velice snazivi a dokazou se vetrit do prizne. Ale stavaj se horsi veci na svete, nezlob se sama na sebe, vsechno to vezmi a vyhod a nebo nekoho obdaruj, treba vetsi slecny v detskych domovech to urcite oceni a ty budes mit alespon pocit ze to spatny bylo k necemu dobry ![]()
@077lenka píše:
@Tomkins tak to si myslíš špatně.. Jo, něco mi voní a něco ne. Ale údajně jsme měli platit jen jeden PC 3600 a nově za 1600.. A ostatní k tomu zdarma.. Pak jsem doma zjistila, že ani všechny dohromady nestáli těch 1600.. Možná ani 1200.. Ani ty „značky“ nešli pořádně najít.
Takže zhruba stejná situace, jako u značkových kabelek nebo značkového oblečení. Tam taky seženeš to samé za 300 i za 3000 Kč.
@077lenka píše:
Nevím kam tohle zařadit.. Ale určitě si o mě teď budete myslet, že jsem blbka.. Já a můj manžel jsme blbci.. I přes špatné tušení jsme naletěli podvodníkům, kteří v Plzni prodávali parfémy (doma jsem si pak na internetu zjistila, kolik stáli ve skotečnosti).. Dva sáče, které stojí 89,– nám prodali za 300,– a pak nás odtáhli k autu a ukázali krabici dalších saček, protože jsme údajně byly stí zákazníci.. A, že jedna ta s*ačka stála 3600 a teď nám ji dá za 1600 + dalších 8 ku***vin k tomu zdarma… Joo nezdálo se mi to, ale byly jsme tak blbý, že jsme to vzali.. A pak mě napadali otázky.. A já teď nevím, co s těma smradama mam dělat? Byl někdo taky tak blbej, někdy? Rejpalové se ani neozejvejte, mám zkaženo XXXXX dní dopředu…
Taky jsme naletěli - koupili koženou bundu za 3.000,– a údajně měla hodnotu 20.000,–
Pak manžel šel v té bundě po Praze a potkal dva týpky, kteří ji oba měli taky…
Vzala jsem ji k brašnářovi a ten mi řekl, že to je koženka, ale velice kvalitní…
Nakonec ji měl na chalupě, ale pravda je, že ji unosil…
Chybama se člověk učí
![]()
Nevěš hlavu, dějou se horší věci na světě
Stejně s tím nic neuděláš, tak se na to vyprdni. Pokud ti to voní, tak to používej, ať to využiješ, udělala sis radost. Po ceně nemá smysl pátrat, snad nevěříš, že by ti dal několik ks zdarma a ještě k tomu slevu možná půlku, to už je tak okatej podvod, že se divím, že tě to nenapadlo, ale stalo se a chybama se člověk učí.
@Azeretereza popravdě mi to divné bylo.. Ale jsem prostě blbá, no
@077lenka píše:
@Azeretereza popravdě mi to divné bylo.. Ale jsem prostě blbá, no
To se stane
neřeš to a aspoň si je užij, snad to voní aspoň trochu.
@Kacenka.k8 píše:
Porovnavat pribinak ze supermarketu s vonavkama koupenyma na ulici je snad trochu rozdil, ne?Rika ti neco marze? Pokud jo, tak bys mela vedet, ze z te marze se (krom zisku) plati vsechny naklady, to jest platy zamestnancu, najemne, elektrina, poplatky bankam za platbu kartou, poplatky za platbu stravenkama, provoz pokladen, naklady na EET (internet), doprava zbozi atd atd.. takze ten obchodnik, ktery koupi pribinak za 3.80 kc ho ani za stejnou cenu nemuze prodat, i kdyby chtel, protoze by byl ve ztrate… pokud bys ty podnikala, take bys prodavala vec za stejnou cenu za kterou bys ji koupila?? Asi tezko, protoze bys za chvili nemela z ceho zit a jeste bys doplacena z vlastni kapsy
Rozdil u pribinaku a vonavek je ten, ze tito „prodejci“ vsechny tyhle vyse uvedene naklady nemaji, takze krom nakupni ceny (tedy pokud zbozi neukradli) jde zbytek penez do jejich kapsy.. uz chapes ten rozdil?? To, ze tobe prijde zbozi v obchodech predrazene, je prave dano tim, ze cena vyrobku obsahuje spoustu nakladu, o ktery ale bezni lide nevi, pokud nepodnikaji
zkus podnikat a brzy zjistis, ze s 20% marzi nebudes schopna ani pokryt bezne naklady
Já o tom nevím nic, protože jsem podnikal v různých oborech, včetně obchodu pouze od r.89 do cca 2012…
![]()
A např. malému soukromníčkovi musí stačit marže kolem 20%, 40% ve většině druhů zboží už je luxus. Před vstupem zahraničních řetězců do ČR, začátkem 90. let byly běžná marže na potravinářském zboží 5-40%, podle obrátkovosti a trvanlivosti zboží. Marže velkoobchodu byla běžně mezi 1-4%. Nástupem řetězců se pokřivily podmínky na trhu tak, že výrobci řetězcům dodávají často i pod výrobní náklady, protože odeberou 70-80% roční produkce a zbytek, který jde k menším firmám, je za několikanásobně vyšší cenu, na tom teprve výrobce dožene pokrytí nákladů a zisk. Takže pak malý soukromník prodává s marží max. 20% a je to podle většiny lidí zloděj a haj. l, zatímco Kaufland a spol. s 300-400% na potravinách jsou světci, protože jsou levnější a zřejmě na akční zboží doplácí ze svého…
![]()
No co asi - vyhodit a příště používat hlavu pokaždé, když budeš mít pocit, že se ti nabízí strašně skvělej kšeft. Už máš jasnou zkušenost, že prostě nejsi schopná na místě vyhodnotit možnosti a ukecají tě i na fakt primitivní trik, takže jakmile po tobě někdo začne chtít nějaké prachy na něco děsně výhodného, tak si na tohle vzpomeň a odkráčej středem.
@bse.pedro píše:
Já o tom nevím nic, protože jsem podnikal v různých oborech, včetně obchodu pouze od r.89 do cca 2012…![]()
A např. malému soukromníčkovi musí stačit marže kolem 20%, 40% ve většině druhů zboží už je luxus. Před vstupem zahraničních řetězců do ČR, začátkem 90. let byly běžná marže na potravinářském zboží 5-40%, podle obrátkovosti a trvanlivosti zboží. Marže velkoobchodu byla běžně mezi 1-4%. Nástupem řetězců se pokřivily podmínky na trhu tak, že výrobci řetězcům dodávají často i pod výrobní náklady, protože odeberou 70-80% roční produkce a zbytek, který jde k menším firmám, je za několikanásobně vyšší cenu, na tom teprve výrobce dožene pokrytí nákladů a zisk. Takže pak malý soukromník prodává s marží max. 20% a je to podle většiny lidí zloděj a haj. l, zatímco Kaufland a spol. s 300-400% na potravinách jsou světci, protože jsou levnější a zřejmě na akční zboží doplácí ze svého…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Diky za reakci, ale z vlastni zkusenosti Ti mohu rict, ze mit v dnesni dobe marzi pouze 20% a zaroven platit obrovske najemne v obchodnim centru plus platy prodavackam, ktere sly v posledni dobe hodne nahoru, je celkem scifi. Nase marze na potravinach (jedna se o kvalitni potraviny, zadny sunt ze supermarketu) je 80-100% a rozhodne si nevyskakujem. Ano, uzivi nas to, ale stejne penize jako mame ted, bychom meli kdekoliv jinde, ne-li vic. Jsme tedy podle tebe zlodeji, ze mame prilis vysokou marzi? A nebo jsme podnikatele, kteri davaji lidem praci, za kterou jsou dobre placeni a nemaji problem vyjit s penezi (jako by meli kdekoliv jinde)?
Ne kazdy obchodnik, ktery ma vysoke ceny za jidlo/obleceni/elektroniku atd je hned nenazrany zlodej. Co ma ten obchodnik delat, kdyz ma dodavatel vysoke ceny a i ostatni naklady neustale stoupaji?? ![]()