Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky už sháníte nebo aspoň přemýšlíte nad dárkama k vánocům pro ratolesti??? Kdy je ta správná doba nakupovat??? Než se vše „zdraží“
papa Petra
Petro,
já nakupuju v průběhu celého roku. Prostě když narazím na něco, co vím, že se bude Matesovi líbit a je to za skvělou cenu, nebo obvykle nedostupné, tak mu to koupím, i když je třeba srpen. Už pro něj mám asi pět dárků. Všechny jsou naštěstí nadčasové (auta, knížky, skládačky), tak věřím, že se mu budou líbit, i když bude vlastně skoro o půl roku starší.
Já mám strašně moc příbuzných a každý rok musím vymýšlet dárky cca pro třicet lidí (to počítám jen Vánoce
), takže čím víc toho seženu přes rok, tím méně starostí mám pak.
Pro Ondru ještě nic nemám, nějak netuším, co ho bude v půl roce bavit, to nechám na později.
Odjakživa se mi všichni příbuzní smějou, že už mám v říjnu zabaleno, ale pak mi před Vánocema závidí můj klid ![]()
M.
Tak já klasicky vždy nakupovala tak týden před vánocemi - letos mám jeden jediný dárek - a to pro malou. Já bych i předem nakupovala, ale já to pak nevydržím a dárky stejně podaruju dřív - než na štědrý den.-)))
Ahojky, já už jsem teda začala taky pokupovávat, na MMB si schraňuju Duplo, mám i nějaké knížky a dnes jsen koupila takové ty rozkrajovací potraviny, měly je levné a z umělé hmoty- tak jsem neodolala a koupila. Ale spíš když vidím něco co se mi zdá tak to koupím a schovám- někdy teda taky neodolám… a dám. Dělám to i proto, že budeme mít prvňáka a budou jiné starosti. A loni se mi předem nepoštěstilo pokoupit a byla to docela hoňka a kupovala jsem i blbosti. Tož tak Majka.
Já si vždycky tak v září udělám seznam co komu, a pak to po něčem nakupuji a odškrkávám. Takže už mi to pomalu začne. Pro malýho už mám ale dárek k Mikuláši.
mava
Ahoj,
ja vetsinou zacinala nakupovat v rijnu, letos uz ale nakupuju od srpna, objednalava jsem zimni fusak a k objednavce jeste prihodila auticko pro Honzika, pak meli v nextu slevy, tak jsem koupila Honzikovi dziny a vestu s trikem na pristi jaro. Takze ja kdyz vidim, neco pekneho, tak to koupim, pak na to nebude tolik casu.
Loni jsem měla nakoupeno téměř vše v září, těsně před vánoci jsem pak dokupovala hračky a drobnosti v akcích - něco bylo i dvě třetiny levnější - ale nelze se na to spoléhat… Chce to mít ten základ nakoupený dřív…
A potvrzuju, že to byla pohoda - jen jsme nezabalili dopúředu a pak to byla honička - takže letos holdlám i balit…
Teď mám už dárky pro holky vyřešené, pomalinku začínám vymýšlet manžela a rodiče a děti od kamarádek… Ale my vánoce moc neprožíváme, kupujeme celkem levné dárky, dražší věci většinou pořizujeme společně během roku.
L.
to je téma pro mě
jsem ulítlá do vánoc. tedy ne, že bych kupovala milion dárků,ale seznam v podstatě tvořím už od LEDNA
![]()
jsme též rozvětvená rodina a opravdu se snažím koupit jen to, co se bude líbit či potřebovat. a pak jen v průběhu roku trochu měním..
u dětí je to trochu horší, protože jejich TOP zájem se celkem mění dle aktuálních pohádek apod ![]()
nějaké dárky už též mám,ale spíše budu více nakupovat tak říjen, rozhodně ne v prosinci před vánocemi.
irias
Já loni měla seznam hotový taky už v září a během října a listopadu taky nakoupeno a zabaleno.
Letos to udělám obdobně, jen to musím vymyslet. Pro syna mám inspirací hafo, pro ostatní už méně.
jojo, nejhorší je vždycky vybrat to pravé. Samo užitečnost, dostupnost a abych potěšila. Je to vždycky boj ![]()
Ahoj.
Já začínám kupovat dárky většinou v létě.Ale i dříve,pokud něco pěkného nebo užitečného uvidím.Děti mají narozeniny v lednu,manžel v prosinci,tak toho na zimu musím pořídit víc.
Už teď mám ve skříni pár dárečků.
Mám raději nákupy v klidu.A ne mezi uspěchanými nervózními lidmi.
Někdy ještě něco dokoupím v akci v prosinci.To ale letos nehrozí.S mimčem odmítám běhací maratón.
Pa pa J.