Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky
Dinulko tak jsi nás předběhla my jdem 14.25
to bychom se mohli vidět a jak to funguje v pronatalu vemou krev či jen ultrazvuk a kdy předejí k obvodnímu gynekologovi a léky jak dlouho se berou?
Sluni nádherná hodnota
to budou těhulko dvě miminka tak se někdy domluvíme na kafíčku ![]()
Ahoj holky,krásné sobotní ráno
.
Ignul,ještě počkej,mě doktor říkal,vždy vydržet alepoň do 12,tak ještě zítra testnu.A jak dlouho se pokoušíte o mimčo?Je pravda,že už jedno mám a je to asi o hodně horší ,když někdo čeká na vytoužené 1.Ale pocity mám hrozné,nikdy jsem nechtěla jedináčka,já sama jsem,tak proto .Vždycky je sourozenec lepší.Minule jsme byla hodně smutná ,ale ted je to strašné,vím,že už nemám ty mrazáčky a navíc jsme opravdu věřila,že to vyjde,tak je to obrovské zklamání.Ještě malinká naděje je na zítřek…Ale asi to tak mám být ,beru to tak,že všechno se děje pro něco a stejně to nijak neovlivním
.
Sluni,Jani a Dinulkomoc na Vás myslím,hlavně atˇmáte pohodové těhu ![]()
ahoj Soft
moc tě zdravím. Mám stejný názor jako Ty my se o druhé pokušíme už 3 roky taky nechci aby malá byla jedináček nejhorší je když jsem malou čekala bylo mě 23 a bezproblému jsem otěhotněla a když Nikolkce bylo 2 tak nic
prostě příroda rozhodne jinak a je to. Moc Ti přeji, aby Ti vše vyšlo
nestrácej naději člověk musí věřit a když to nevyjde tak si řekne příště to bude lepší a zadaří se. myslím máš syna? kolik mu je a to máš přírodní cestou nebo po IVF ještě jednou ti držím palečky
a jak trávíš víkend my jdem opékat maso. furt bych jedla skoro manžel říkal, že mě za chvíli neužíví ![]()
Jani,já mám malého také po IVF a bylo to také docela psycho,pokoušeli jsme se asi 5.let a nejhorší bylo,že pak i v CARu se nevedlo,chodila jsme tam docela dlouho,než se vůbec podařilo nastymulovat,tak prní IVF bylo bez a druhé byla urodička pěkná:-).Trnasfer byl neúspěšný a KET pak byl úspěšný,vůbec mi mě nenapadlo,že když mi zbylo ještě 9.embryjek,že by se to nepovedlo a vidíš…
.Nejhorší je,že jsme měla dobrou práci ,do které mě pak už po mateřské nevzali,takže ani na další IVF ,které ještě mám nebudou prašule a ani na to nemám ted myslenky.Víkend vůbec nevím,jak budu trávit,je tam krásně,ale nejradši bych někam zalezla a bulela,nějak to nemůžu zastavit…
jo, jo softi - máš ve všem pravdu. a, i když máš jedno dítě už - nic to nemění na pocitech, které ženská zažívá , když to nejde. my jsme s přítelem už přes 12 let. takže se pokoušíme dlouho. v popisku nemám ještě jednu info - ještě jsem byla těhotná ve 2007 - taky to dopadlo zamlklým, pak 2009 opět zamlklé těh a ještě navíc plod s genetickou vadou. a teď od 2010 IVF, et a ket. zbývají mi ještě 3 embrya - tak snad to dopadne. budu ti na dálku držet moc palce.
To je asi ještě horší,než když to hned nevyjde,když je pak potrat.Já měla hodně blbé těhu,byla jsme stále v nemocnici,už v 5tt mi řekli,že asi potatím,hodně jsme krvácela i mi kleslo HCG-utrhlo se mi kus placenty a od 24tt v Podolí,tam mě vezli už s porodem,naštěstí se tam malý udžel do 31tt,za čož jsme vděčná.Ale ,když jsem přijela,dali mě rovnou na sál,tak jsme byla strašně vyděšená ,můj gynekolog mi totiž ,když jsme byla na kontrole ,atˇšupajdím do nemocnice,že to vypadá na potrat.Takže celé moje těhotenství byl jeden velký stres a strach ,ale jsme vděčná,že to dopadlo dobře ![]()
soft - tak jto jsi si hodně užila teda. to musel být velký stres pro tebe, to chápu. hlavně, že to pak všechno dobře dopadlo. ale kdo to nezažil asi ty pocity nedokáže pochopit. mám pocit, že už jsme měli dost našich tragédií - snad by to mohlo už nakonec vyjít na další pokus. ty máš ještě nějaké zamražené embrya???
Ahoj, já dnes odpolko měla na vložce krev, tak mě to vyděsilo. Teď zatím nic, tak snad to bude dobrý. 40% žen po IVF ze začátku těhu zakrvácí, či zašpiní a u dvojčat to bývá hodně časté, tak budu doufat.
Sluni, neboj,já krvácela stále ,každý měsíc.Nejdříve se mi utrhl kus sražené krve s placentou,už si nepamatuji,jak se to jmenuje,ale většinou se to rozpustí a vyjde samo.Také mě stále uklidňovali,že je to běžné ![]()
Soft, díky. To je šílený a na náladě to moc nepřidá že, viď… Hlavně, že jste to tenkrát ustály s mimi.
JJ,také mě to poprvé staršně viděsilo a myslela jsem,že je konec ,navíc v nemocnici mi ani nevěřili,že jsem těhotná,mysleli,že je to MS
.Ale 3.měsíc jsem už byla v klidu
,tedy na chvíli…
Ježiš ,koukám co tam mám za překlepy a hrubky ,to se omlouvám,nejsme negramotná ![]()
ahoj SLuní
to bude v pohodě taky jsem dost špinila minulý víkend od pátku do neděle, ale při prvním mimču jsem to neměla jen mám strach jak píši hyperstimulák nebo jak se to správně nazívá čím to vzniká já mám dost nalitý břicho přitom piji 3.5 litru ![]()