Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim Dinulku - a chapu Te, kdysi jsem oznamila ze jsem tehotna…v 7 tydnu a pak z toho nic nebylo…nerikam to kvuli tomu, ale kvuli tem reakcim, spatne jsem to snasela sama o sobe, ale ty reci byly horsi…o IVF, ET, KET, nevi vubec nikdo z okoli…
Dinulko taky tě moc zdravím pak taky hoď obrázek
a pak zas přijď s námi pokecat ![]()
Slunicko zdravim - vidis, me rikala moje doktorka, ze mam otocenou delohu…mozna ze to mohl byt duvod te bolesti…
Viky mám taky otočenou dělohu po porodu, ale myslím že to není tím. a vůbec to nemá vliv na otěhotnění, někdy se to stavá že se děloho přetočí a nevrátí se.
dobré ráno holky, tak jsem se právě vrátila z CARu a sliznice 7 mm a v neděli KET.
Jani - gratuluji k
. Chápu, že máš teď obavy, ale jak psala Markét, „je to tak, jak to má být“. A já bych na tvém místě určitě nic neměnila. Je to krásný a určitě to zvládnete, uvidíš. Já sama bych si dvojčátka moc přála. Ale vím,že manžel nedříve
. Ale nedávno už koukal na net a zjišťoval, jaké se pro dvojčátka vyrábí kočárky. Jednou jsem se s doktorkou bavila ohledně zavedení více než dvou embryí a ona mi tehdá řekla, že kdyba se to chytlo, tak bych při svých tělesných proporcích trojčata vůbec nedonosila a pak by se muselo jedno dát pryč. Někde jsem tehdá četla, že to riziko je kolem 3 %, že bych pak přišla o všechny mimi. Což mně osobně přijde dost. Pokud je to ale ze zdrav. důvodů, tak se nedá nic dělat. Nerada bych, aby to vypadalo, že rozdávám rady, neznám tvoji situaci. Ale podle sebe můžu říct, že vím, že kdyby to pak nedopadlo vůbec, tak bych si to do smrti neodpustila. Ale jak jsem již psala, neznám tvojí konkrétní situaci a moc ti držím
Hezký úterý.
moc diky Jani, no vim, ze s tim otehotnenim by problem byt nemel, taky to mam po porodu, spis jsem se toho chytala kvuli tomu prubehu transferu no…ale tak co uz ted, hlavne aby se to zklidnilo, a treba bude stesti uz jednou taky tak unavene, ze si sedne i na me ![]()
Cau Petko, drzim pesti, at sliznice roste, aby se embryjka spokojene zavrtala ![]()
Ahoj Petruš - tak ty už v neděli, no to je úžasné.Moc , moc držím palce, vždyt víš
A kolik embryjek budete zavádět? my už máme jen jedno ![]()
Neděle je tu co by dup a pak už jen čekat a těšit se, že to vyjde ![]()
Viki - já jsem se o tom dříve dost bavila (mám již téměř 10 let zdr. problémy), ale pak mně to vždycky jenom rozesmutmělo. Teď o IVF neví nikdo z mého okolí a mně to takhle strašně moc vyhovuje. Mám jednu kamarádku, které je 34 a vypadá na 18 (každý by si řekl
), ale ona má velké problémy s hormony, takže s ní ano, ale jinak ne. Jedna moje kamarádka mi nedávno povídá, „já vím, jak Ti Péti je, já ti tak rozumím, o úplně tě chápu“ (ví o našich prob. s otěh.) - před několika lety byla na potratu (jelikož ji nepadlo do krámu, že je zrovna těhule), teď se jí narodilo mimčo (to už se jí to zrovna časově hodilo). Mám ji fakt strašně moc ráda, ale ne ne ne nechci se s ní o tom bavit. někdo někde v diskuzi psal, že „kdo nezažil, nepochopí“ Myslím, že na tom něco bude. Hezký den
Petruš - spuhlasím.Ani já už o tom moc nemluvím.O KETU ví jen rodina a dvě kamarádky, které ví, co IVF obnáší.Jinak nikdo! A nehodlám to ani nikomu říkat.Když to nevyjde, je mi nepříjemné každému vysvětlovat, že to opět nevyšlo ![]()
Ale já sněhuláčkovi věřím.vyjde to ![]()
ahoj holky, díky, strašně moc bych si přála, aby se zavrtala
a Vám všem, kterým se ještě nezavrtala, to také strašně moc přeji
. Markét my máme embryjka 3 zamražené, no ale dnes mi bylo řečeno, že žádná prodloužená kultivace nebude. Byly zamraženy po dvou dnech, v ne je rozmrazí a zavedou. Prý by se v našem případě mohlo stát, že by nebylo co zavádět, kdyby se ta kultivace dělala. Věřím v zázrak.
PS: jdu makat, práce mám ![]()
Holky to je presne to proc se o tom radsi nebavim, vite, priznam se, ze i kdyz si pokazde slibuji, ze vim, ze to nemusi vyjit,ze je to zivot, pokazde kdyz prijde to rozhodujici zase to NEvyslo, tak bulim,zalejzam jak krecek,nez se alespon trochu srovnam…jak jsem psala o tom nevydarenem tehotenstvi, tak musim dodat,ze jedno ditko jiz mame (fakt jsem tomu moc rada a uvedomuju si ze jsou na tom lidi hure), ale i tak me nejvic dostaly reci typu…uz jedno mas,tak co bys chtela…apod. a co se tyka IVF a vseho okolo,mam dokonce znamou, otehotnela po tretim IVF,nevedela jsem tenkrat co se s ni deje,nebyly jsme si nijak blizke,ona vzdycky prisla a vice mene me proste za neco sprdla…nechala jsem ji byt…po case prisla, ze je tehulka,ze to nikomu nerekla a ze si ze me delala hromosvod…dekovala
byla jsem rada,ze jsem se zdrzela tenkrat veskerych komentaru i kdyz mi pekne lezla na nervy…
dneska ji chapu stonasobne…
cit. viki „tak bulim,zalejzam jak krecek,nez se alespon trochu srovnam…“ mohu tě ujistit, že to mám uplně stejně. Myslím si ale, že jsem si i částečně díky tomu uvědomila, co je v životě důležité a nějaký blbosti, co jsem řešila dříve, mi teď už přijdou absolutně nepodstatný a už je vůbec neřeším.
Viki - i já vím, jak se cítíš.I když ted říkám, jak jsem statečná a pokud se to nepovede, muísme se radovat,. že máme zdravou holčičku.Ale zklamání bdue opět obrovské a ani já se neubráním slzám.
On si každej myslí, jak je to pro nás jednodušší, když máme dítko, ale není.Když vidíš dva sourozence, jak si hrají, je ti pak líto tvého dítka, že je samo.
Ale Viki, já jsem štastná za Klárku, nebot jsme si taky dost užili a otěhotnění bylo velikým zázrakem.A přesto všechno jaká jsem cíťa, jsem vnitřně připravena na to, že se to nemusí podařit.A že budeme mít jen jedno dítko.Budu se opaktovat: " Všechno bude tak, jak to má být."
Ale já věřím, že ten KET vyjde a tobě Petruš určitě!!!
A kolik vložíte embryjek? je fajn, že máte tři.
no záléží na tom, kolik jich přežije. Doktor, dnes říkal, že se to nedá předvídat, může se stát, že přežijou všechny, může se stát, že taky přežijou 2,1 a nebo nic. Počítat ale máme s tím, že všechny asi nevydrží. Zavedeme všechno, co vydrží ![]()
Holky máte někdo zkušenost - 100 % abnormálních spermií? Měly jste někdo takový spermiogram? dík