Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobre ranko, devcata, procitat vase prispevky je super, cloveka to tak hezky naladi
… je uz tady, jak jsem listovala, dost cekajicich maminek, je to tak? Ceka se na test? No, me druhy KET terpve ceka, ale uz odskrtavam v kalendari dny, vazne se tesim - jsem nervozni - bojim se ![]()
Joj, aby uz bylo leto ![]()
skritek Petra píše:
Dobre ranko, devcata, procitat vase prispevky je super, cloveka to tak hezky naladi… je uz tady, jak jsem listovala, dost cekajicich maminek, je to tak? Ceka se na test? No, me druhy KET terpve ceka, ale uz odskrtavam v kalendari dny, vazne se tesim - jsem nervozni - bojim se
Joj, aby uz bylo leto
skritek Petra píše:
Dobre ranko, devcata, procitat vase prispevky je super, cloveka to tak hezky naladi… je uz tady, jak jsem listovala, dost cekajicich maminek, je to tak? Ceka se na test? No, me druhy KET terpve ceka, ale uz odskrtavam v kalendari dny, vazne se tesim - jsem nervozni - bojim se
Joj, aby uz bylo leto
Je mi moc lito, ze to predtim nevyslo…ale ted uz to urcite vyjde!!! Ja uz jsem takova nejaka otupela tim dosavadnim neuspechem, takze vse nechavam osudu, ale jo, je fajn, ze jsou u me ale tentokrat to budu brat malinko vic v pohode, 3 dny klidovy rezim a pak uz asi nrmos…!!! ![]()
Kahu píše:skritek Petra píše:Je mi moc lito, ze to predtim nevyslo…ale ted uz to urcite vyjde!!! Ja uz jsem takova nejaka otupela tim dosavadnim neuspechem, takze vse nechavam osudu, ale jo, je fajn, ze jsou u me ale tentokrat to budu brat malinko vic v pohode, 3 dny klidovy rezim a pak uz asi nrmos…!!!
Joj, aby uz bylo leto
[
Kahu, teda koukam, tos' byla vcera na transferu? Tak to tfuj tfuj tfuj tedy
… pekne odpocivej
… zvladas odpocivat a byt v klidu, kdyz mas broucka divokeho doma? Zustavas nejakou dobu doma nebo ficis hned do prace?
skritek Petra píše:Kahu píše:Kahu, teda koukam, tos' byla vcera na transferu? Tak to tfuj tfuj tfuj tedyskritek Petra píše:Je mi moc lito, ze to predtim nevyslo…ale ted uz to urcite vyjde!!! Ja uz jsem takova nejaka otupela tim dosavadnim neuspechem, takze vse nechavam osudu, ale jo, je fajn, ze jsou u me ale tentokrat to budu brat malinko vic v pohode, 3 dny klidovy rezim a pak uz asi nrmos…!!!
Joj, aby uz bylo leto
[
![]()
… pekne odpocivej
… zvladas odpocivat a byt v klidu, kdyz mas broucka divokeho doma? Zustavas nejakou dobu doma nebo ficis hned do prace?
hele, po transferu jsem sla s manzelem na obed a nakoupit pak jsem zalehla a uz jsem se ani nehl, dneska budu doma, Kahu je v MS a zitra taky, takze mam klid Kahu vyzvedne tchan a priveze mi ho domu…ale myslim si, ze 3 dn staci a pak uz normalne!!! Pani Dr v Pronatalu mi rikala, delejte vse tak, aby jste toho potom nelitovala a nvycitala si to, ale zase nemusite lezet s nohama na stole, vyvarujte se toho, aby jste se uplne vyflusla, ale jinak uplne stejne jak normalni den, bez zateze…ze pry zeny ve valce mely taky deti, hahaha…jo a ze sex muzeme provozovat uz od druheho dne, ze neni prokazano, ze by to nejak ovlivilo embr. mmm ![]()
Kahu píše:skritek Petra píše:hele, po transferu jsem sla s manzelem na obed a nakoupit pak jsem zalehla a uz jsem se ani nehl, dneska budu doma, Kahu je v MS a zitra taky, takze mam klid Kahu vyzvedne tchan a priveze mi ho domu…ale myslim si, ze 3 dn staci a pak uz normalne!!! Pani Dr v Pronatalu mi rikala, delejte vse tak, aby jste toho potom nelitovala a nvycitala si to, ale zase nemusite lezet s nohama na stole, vyvarujte se toho, aby jste se uplne vyflusla, ale jinak uplne stejne jak normalni den, bez zateze…ze pry zeny ve valce mely taky deti, hahaha…jo a ze sex muzeme provozovat uz od druheho dne, ze neni prokazano, ze by to nejak ovlivilo embr. mmmKahu píše:Kahu, teda koukam, tos' byla vcera na transferu? Tak to tfuj tfuj tfuj tedyskritek Petra píše:Je mi moc lito, ze to predtim nevyslo…ale ted uz to urcite vyjde!!! Ja uz jsem takova nejaka otupela tim dosavadnim neuspechem, takze vse nechavam osudu, ale jo, je fajn, ze jsou u me ale tentokrat to budu brat malinko vic v pohode, 3 dny klidovy rezim a pak uz asi nrmos…!!!
Joj, aby uz bylo leto
[
![]()
… pekne odpocivej
ja jsem byla po transferu tyden doma, pracovala jsem z domu, ale nemame dalsi pidi trestidlo, takze byl klid
… a pak uz jsem normalne zacala delat. Jen jsem se mela vyvarovat zvedani tezkych veci … a sex
… na ten jsme meli chut oba s manzou
… ale moc to neslo a pak jsem se dozvedela, ze to ani neni moc doporucovano pri brani utrogestanu … a je to fakt, drhli jsme ![]()
skritek Petra píše:Kahu píše:ja jsem byla po transferu tyden doma, pracovala jsem z domu, ale nemame dalsi pidi trestidlo, takze byl klidskritek Petra píše:hele, po transferu jsem sla s manzelem na obed a nakoupit pak jsem zalehla a uz jsem se ani nehl, dneska budu doma, Kahu je v MS a zitra taky, takze mam klid Kahu vyzvedne tchan a priveze mi ho domu…ale myslim si, ze 3 dn staci a pak uz normalne!!! Pani Dr v Pronatalu mi rikala, delejte vse tak, aby jste toho potom nelitovala a nvycitala si to, ale zase nemusite lezet s nohama na stole, vyvarujte se toho, aby jste se uplne vyflusla, ale jinak uplne stejne jak normalni den, bez zateze…ze pry zeny ve valce mely taky deti, hahaha…jo a ze sex muzeme provozovat uz od druheho dne, ze neni prokazano, ze by to nejak ovlivilo embr. mmmKahu píše:Kahu, teda koukam, tos' byla vcera na transferu? Tak to tfuj tfuj tfuj tedyskritek Petra píše:Je mi moc lito, ze to predtim nevyslo…ale ted uz to urcite vyjde!!! Ja uz jsem takova nejaka otupela tim dosavadnim neuspechem, takze vse nechavam osudu, ale jo, je fajn, ze jsou u me ale tentokrat to budu brat malinko vic v pohode, 3 dny klidovy rezim a pak uz asi nrmos…!!!
Joj, aby uz bylo leto
[
![]()
… pekne odpocivej
… a pak uz jsem normalne zacala delat. Jen jsem se mela vyvarovat zvedani tezkych veci … a sex
… na ten jsme meli chut oba s manzou
… ale moc to neslo a pak jsem se dozvedela, ze to ani neni moc doporucovano pri brani utrogestanu … a je to fakt, drhli jsme
hahaha..no to ja jsem minule oznmila manzelovi, ze sex nono…
, ale ted dame taky asi tyden pauzu a uvidime, drhnuti by me moc nebavilo!!! ha
Ja jsem taky minule lezela, udelala jsem proto maximum a nic, tak jsem si rekla, ze ted to dam v klidu a hlavne psychicky v pohode!!! …
Ja taky muzu praovat vzdalene, coz delam prave ted…takze nikam ani nemusim, tentokrat jsem nikomu nic nerekla, jelikoz minule jsem to vykecala snad vsem a to se mi pak moc nevyplatilommm
…uz bych radeji vsem oznamila, ze jsem tehu!!! hi hi hi ![]()
Se smeju
… protoze ja jsme druhy den po transferu pomalu nakupovala vybavicku
… to vis, tak se na to tehotenstvi tesime a mame z toho radost, ze chceme at minimalne cele okoli v prumeru 2km o tom vi a tesi se s namy
… proto mame emimino, kde se muzeme tesit spolecne a neplasit tech onech 2km kolem ![]()
Tak at to vyjde, mamino!
skritek Petra píše:
Se smeju… protoze ja jsme druhy den po transferu pomalu nakupovala vybavicku
… to vis, tak se na to tehotenstvi tesime a mame z toho radost, ze chceme at minimalne cele okoli v prumeru 2km o tom vi a tesi se s namy
… proto mame emimino, kde se muzeme tesit spolecne a neplasit tech onech 2km kolem
Tak at to vyjde, mamino!
ano nam obema!!! TO vis, ze jsem taky nakoula do detskeho na nejake hadriky a byla jsem jak vysinuta…hahaha ![]()
Holky , moc Vám držím palečky.
Skřítku - je mi to taky moc líto, že to nevyšlo.A kdy jdeš na KET? Já někdy v polovině května, ted jen čekám na menstruaci a začínám brát hormony na růst sliznice.Taky už se těším. ![]()
Marketchen píše:
Holky , moc Vám držím palečky.
Skřítku - je mi to taky moc líto, že to nevyšlo.A kdy jdeš na KET? Já někdy v polovině května, ted jen čekám na menstruaci a začínám brát hormony na růst sliznice.Taky už se těším.
Ahoj Market,
to vis, potraty se holt proste deji pri prirozenych ci jinych tehotentsvich, tak jsem si to holt vybrala a verim, ze to priste vyjde ![]()
Jdu na KET az v cervenci, mame jeste 4 snehulacky, tak v nich pevne verim. Koncim s praci 30.6. a pak pres leto mam volno, takze chci mit nohy na stole a pekne nic nedelat, abych pripadne takto mohla potratu predejit ![]()
Tak hodne stesti na transfer! Ja zacnu brat hormony - naplasti a utrogestan v cervnu ![]()
Skřítku - muselo to být těžké a moc bolestivé, myslím na duši.
4 sněhuláčci, to je paráda
, to určitě vyjde ![]()
Držím všechny palce.
Holky, když odepisujete na poslední příspěvek, nemusíte dávat citaci
Stačí odpovědět.Ony se pak ty stránky rychle plní ![]()
Dekuji, jsi zlata, ale musim rict, ze at uz mi bylo jakkoliv v tu chvili, kdyz jsem zacala potracet, tak nejak jsem se s tim velmi rychle smirila a vazne se tesime doma uz na dalsi pokus … tech par tydnu tehotenstvi jsem se citila totiz tak mizerne a navic k tomu prace, ze kdyz uz se stalo co se stalo, jsem byla rada, ze to bylo za mnou … takze se mimisci opet uchytnout a me bude zase na nic, tak budu rada, kdyz mi bude „nanic“ doma ![]()
Jak planujes ty pohodu po KET? Mas doma dcerku, budes to zvladat? Hodlas jit do prace po transferu?
Skřítečku a Kahu - tak my už máme bohuže jen jedno embryjko zmražené
Ale já věřím, že bdue silné
Pokud ne, čeká mě laparoskopie.Napíchání vaječníků, neboť nejspíš neovuluju díky snydromu PCO - polycistická ovária.Vajíčka se neuvolňují. ¨Takže laparka a pak IVF, opět stimulace, dlouhý protokol a tentoktár by to proběhlo v Pronatal Teplice…ale já doufám a věřím, že KET vyjde ![]()
Jinak máme 4-letou holčičku, počatá přes špatný SPG přirozeně.Už jsme byli objednaní do CARu a 4 dny před odjezdem jsem zjistila, že jsem těhotná.
Po KETu budu chodit určitě do práce, mám klidnou, pohodovou práci, jsem tu úplně sama.Nikdo mě nehoní.Klídeček a pohoda, takže já do práce chodit budu.Jediné, co nebudu dělat, že nebudu nic zvedat a nebudu chodit cvičit, jinak vše normálně.
Holky, kéž by nám to vyšlo, co? ![]()
To vis ze jo, jeden snehulacek nebo dva, proste kdyz to ma vyjit tak to vyjde!
… tak hodne stesticka … je fajn, ze mas klidnou praci, tak to potom jde hezky odpocivat a moc se nehonit.
Urcite to vyjde
… vzdyt se na ne tak moc tesime ![]()