KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3046
22.2.21 12:26

Tak pořad netrpělivě vyhlizim dobré zprávy @Hnědočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.2.21 09:10
@Evineczka píše:
Tak pořad netrpělivě vyhlizim dobré zprávy @Hnědočka

Ja také. :andel: Doufám, že včera vše dobře dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1355
23.2.21 10:24

Holky zatím jsem si to nikde ještě neoverovala, ale přijdete mi tu takové sečtělé :) nevíte co je pravdy na tom že my co jsme si prošly stimulací během ivf jsme riziková skupina na rakovinu prsu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.21 12:44

@Lalady ahoj,ja si to myslim take, ze to tak je, hodne zen, ktere rak.prsu melo, je presvedceno, ze za to mohlo IVF, resp. stimulace hormony viz Anna K..Nekolikrat jsem se na to ptala pri sono prsou doktorky a ta vzdy rekla, ze to nebylo prokazano.Co jineho taky muze rict, kdyby potvrdila souvislost, tak by se zeny k IVF stavely jinak, baly by se…jsem presvedcena o souvislostu, nezbyva nez chodit pravidelne na kontroly…

• Citovat
  • Upravit
4905
23.2.21 14:00

@Lalady Ne, jednoznačná asociace se zvýšeným rizikem prokázána nebyla. Nicméně stimulace působí na hormonální receptory, takže pokud by byly v tele nádorové buňky, tak to na ně vliv má. To bude asi i ta souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.21 15:05

@Lalady ahoj, ja byla na vysetreni prsou - mela jsem potize po ivf stimulaci… a v nemocnici mi rekli, ze zeny co podstupuji ivf by mely byt pravidelne sledovane a chodit preventivni vystreni prsou.

• Citovat
  • Upravit
1355
23.2.21 15:15

Díky moc holky. Zeptám se pak ještě samozřejmě i mého gynekologa ale nevim kdy tam pujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
23.2.21 16:27

@Lalady Jako, to, ze nekdo (treba Anna K) podstoupi IVF a pak ma rakovinu neznamena, ze rakovinu to zpusobuje. Rakovina se nevyhyba ani tem, co podstoupili IVF. Ale dulezite je, ze mezi zenami, co IVF podstopily se nevyskutuje vyssi procento zen s rakovinou. Nebo, ikdyz se treba mezi zenami po IVF vyssi procento rakoviny vyskytuje, tak je otazka, jestli je to dusledek nebo pricina. Nektere zeny, ktere podstupuji IVF maji nejaky zdravotni/hormonalni problem, kvuli kteremu jsou neplodne a ktery muzes souviset se vznikem rakoviny. Je velice tezke toto posoudit. Ale ten vyskyt rakoviny u zen po IVF neni v zadne studii nijak dramaticky (pokud vubec nejaky rozdil je), aby te to znepokojovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
23.2.21 16:38

@Lalady Ja mam v planu chodit proste 1× ročně na ultrazvuk prsou. Akorat od prvního porodu to nevyslo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
23.2.21 17:17

Pracuji na onkologii a o větším riziku po IVF jsem teda nikdy neslysela. Ale muzu se poinformovat u našeho profesora. Ten se ale spíše zabývá rakovinou prostaty. Jinak já včera volala ještě geneticce a říkala tě by tu mozaiku určitě zkusila. Takže za 14 dni bude transfer. Snad už poslední 🙏 🙏 🙏 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
23.2.21 19:45

@Lalady
ja to ted nekde cetla a klasicke horminy vetsi rizko pry neznamenaji. jen estrofermy jako hormony mohou stat za vetsim rizikem vzniku rakoviny prsu. coz se tusim pouziva pri KET? :think: ale jak pise @Petra Star zadna studie zatim neprokazala, ze by se to nejak zvysovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
23.2.21 22:06

Krátký protokol - dotaz

Holky vy určitě budete mít zkušenost - jak dlouhý je asi tak krátký protokol IVF? Nebo jinak řečeno - za jak dlouho zhruba od začátku stimulace mohu počítat odběr vajíček?
Ono to totiž vypadá tak, že kvůli náhlé nemoci kolegyně budu muset stimulaci o měsíc odložit :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
23.2.21 22:09

@Maky1234 Já měla cca asi 13DC odběr? nebo tak nějak. Většinou je to něco kolem toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
23.2.21 22:11

@kaiserin děkuju, to jsem si zhruba tak myslela, ten 13dc nebo 14dc… Já se k tomu druhýmu dítěti snad nedohrabu fakt :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
23.2.21 22:51

@Maky1234 Já mám pocit, že jsem naposledy začínala 17/9 a OPU bylo 30/9. A neboj, dohrabeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí