Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evineczka píše:
Tak to je asi tedy spis špatnou genetikou embryjek 😔
@Hnědočka
jakojo, ale je divne, ze by to bylo od ctyrech darkyn ![]()
U nás to bylo předpokládám tou ureou. Jedno dítě mám tak předpokládám, ze donosit zdrave dítě dokážu. Těhotnět taky tehotnim. Takže u nás byl problém buď v té uree nebo že jsem byla moc naredena a nebo teď u biochemka špatná genetika.
Není to hematom a mimi už tam není, vím to… cítím to… Ale jste hodné, moc díky za podporu…
Trošku jsme s mužem zapřemýšleli a při troše dobré vůle by se možná v našem rozpočtu našlo „pár korun“ na ještě jeden cyklus, ale v jiném CARu… Za tu dobu, co jsem tu, jsem si asi nejvíc oblíbila CAR U Apolináře… Všichni se shodli na tom, že se snažili jejich problém vyřešit, tak snad… Ale nikde na webu jsem nenašla jejich aktuální ceník… Přece jen, i cena je pro nás, jako samoplátce vcelku důležitá… Nemáte náhodou někdo přehled o cenách.
@Hnědočka https://www.vfn.cz/…azene-zp.pdf mrkni tady, pod gyndou. Akorát asi bych trochu ohledně DV váhala, pokud byste chtěli nový cyklus tedy. Ono DV v těch státních CAR jsou takové trochu méně dostatkové zboží a déle se čeká. Tedy to je obecné, nevím, jak přesně tam.
@Hnědočka
u apolinare nemaji darkyne, delaji tak dve rocne a rovnou te odkazou jinam, ze by to dlouho trvalo. osobni zkusenost. a totez jsem nasla i o Motolu a Brne. sice to na strankach uvedene maji a ceny jsou sympaticke, ale kdyz se pak podivas do statistik, tak to tam nejede
co jsem cetla, tak nejlepsi recenze jsem nasla na Unicu a tam to vyjde okolo 120 000, pod 100 000 se asi nedostanes nikde, kdyz pak prictes cenu za ISCI, PK a mrazeni, tak ti vyjde vsude okolo cca 110 000
@Hnědočka
ach jo…
Já jsem u Apolináře spokojená a ty ceny jsou samozřejmě velký plus… ale jak psaly holky, to bych chtělo zjistit, jak je to s těmi DV…
Nevím, jestli si to tu psala a kdyžtak se omlouvám, ale ty myslíš, že vlastní vajíčka by z tebe nikdo nevydoloval? jako teď myslím kdybyste třeba zvolili dlouhý protokol nebo nějaký koňský dávky ![]()
@Maky1234
Vsak to uz jsme osali vyse, ze tam nejsou
A me u apo ani nepomohli, nacpali do me konske davky dva mesice po revizy. Vysledkem byli dve nehezky vypadajici vajicka, co se stezi oplodnili. 3 a 9 bunek. Ani nemeli na to to rict, jeste jim davali jeden den. Tak uz vidim, jak se 9ti bunecne enbryo najednou vzchopi a za den z nej bude expandovana blasta
ani sesty den jsem nevedela, kdy idoadli, az pak pri konzultaci pri colenem dotazu opakovanem a ze chci videt protokol.
Dale nas zkasirovali za oplodnovani ISCI 3 vajicek, ackoli oplodnovali jen dve (treti bylo tezce nezrale a uz s nim nepracovali)
Meli problem s nalezenim vajecniku, obou. Vsude jinde jeden najdou vzdy hned a druhy jak kdy - nekdy hned, jindy trosku patraji, ale vzdy najdou
Takze za ne bych apo dopirucila jen tem, co nemaji se stimulaci problem, protoze cena tam vyhodna je a proc to nevyuzit. Ale komplikovanejsi problemy jsoupak o stesti
@Toluma to mě mrzí, holt prostě celý ivf je tak trochu loterie s nejistým výsledkem ![]()
a určitě je dobře, že si tady @Hnědočka přečte i špatné zkušenosti a podle toho se rozhodne.
Jinak v Unice jsem kdysi dávno darovala vajíčka a ujišťovali mě, že se ta vajíčka dostanou do ciziny, že je českým ženám nedají…tak nevím, jak je to dneska ![]()
@Maky1234
jako myslis, ze by ceska vajicka vyvazeli a nam davali treba ruska? ![]()
podle me je to jak ve vsech centrech, neco pouziji a pokud maji dost, tak prodaji dal. takze jsi darovala a mrazili je nebo jsi darovala a cerstva dostala nejaka cizinka? ted vseobecne kvuli covidu se sem tech cizincu dostane mene. i proto jsou pry lepsi cekacky ![]()
@Toluma u nas v centru treba nabizej darce jak z ČR, tak třeba i z Dánska a clovek si muze vybrat. Ale to jsou spermie, tak nevim, jak je to u darkyn. ![]()
@Toluma no opravdu mi bylo řečeno, ať nemám obavu, že vajíčka dostanou nejčastěji ženy z Německa, Anglie atd…že je Češkám nedávají
tak já nevim no.
Já si myslím, že určitě i čerstvá použijí
když jsem odcházela, tak jsem na chodbě sem viděla postávat asi 3 páry ![]()
@Hnědočka taky je mi to moc lito🥺mas už toho za sebou taky dost.
Dost jsem o Helliosu zjistovala a zrovna tam si zakládají na všech vysetrenich co nejvíc ještě před IVF🤷♀️Ty tam ještě ale par embryi mas, viď? Jedine, co zbývá je už jen ta genetika embryi.
Tak ať je brzo lépe🙏
@Maky1234
mozna to bylo mysleno tak, ze vetsina zen, co podstupuje cyklus s DV jsou u nich cizinky. ono asi ve vetsine cetrech. ale treba v Cube mi rikala, ze ted se moc neceka, prave jak k nim ted cizinky tolik nejezdi
Jo ted jsem na nejake diskuzy cetla (uz nevim kde), ze mel nekdo transfer tridenniho embrya s AH. ja myslela, ze se AH dela az u blast? ![]()