Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Toluma Tuším, že z osmi. Ale jistá si tím nejsem. Každopádně určitě jich nebylo víc, jak 10
@Hnědočka
no takze vajicka mela kvalitni, kdyz prakticky z kazdeho je blasta. otazka je, jak kvalitni ty blasty jsou.
pokud ti teda Texl rekl, ze jsou vhodne k biopsii, tak uz by mely byt expandovane. tak se ho schvalne zeptej, jake ty blasty jsou.
rekla bych, ze kdyby tam byla nejaka vada, tak odpad bude vyssi ![]()
@Toluma píše:
@Hnědočka
no takze vajicka mela kvalitni, kdyz prakticky z kazdeho je blasta. otazka je, jak kvalitni ty blasty jsou.pokud ti teda Texl rekl, ze jsou vhodne k biopsii, tak uz by mely byt expandovane. tak se ho schvalne zeptej, jake ty blasty jsou.
rekla bych, ze kdyby tam byla nejaka vada, tak odpad bude vyssi
Hele z toho jak tady ctu, tak stojim za nazorem holek. Podle me musi byt problem jinde…
@Petra Star ahoj, tak jen pro info…potvrdili mi, ze by jeste pockali do menstruace max 2 tydny, pak mam urcite dorazit na UTZ. Nabizela mi injekci, ktera by mohla obsah vypudit, ale zatim jsem ji nechtela a zkusim vyckat na menstruaci..
Drzim Ti palce, at jsi co nejdriv pripravena k dalsimu boji
Dekuji za reakci, byla jsi jedina ![]()
@Hnědočka 🥺moc mě to mrzí, ze to zase tak dopadlo. Taková malá tajná radost, když je testik pozitivní, ale ten strach a obavy tam jsou.Je to těžký, co dal. Nedávno jsem taky řešila co dal s embryi (dvě po dvou),z várky, ze kterého jsem měla už dva potraty a nechala jsem je zlikvidovat. Měla jsem strach je použit. Teď jsem měla konzultaci v novém car a dr mi to taky nedoporučoval a ani rozmrazit udělat PGS a znovu zamrazit. Takže jdeme do noveho IVF komplet s genetikou embryi.
Ať je brzy lepe🙏Co konzultace v jihem car v Brně?
@Hnědočka Ja myslim, ze je dobre mit vyloucene geneticke vady. Nemusi byt od darkyne, ale od muze. Proste informace navic. Ale sla by udelat biopsie, to embryo zavest a dozvedet se vysledek pozdeji. Pokud by nebylo v poradku, tak vysadis leky. Neni to mozna optimalni, kvuli te nejistote, co budes mit, ale usetri se to mrazeni.
A mozna jeste otestovat NK bunky, jestli se po opakovanem pokusu nezvysili… Nebo plnou imunologii.
A oni ti nedokazou rict, jestli darkyne uz nekomu pomohla k diteti? Sice se z tolika blastocyst nezda pravdepodobne, ze by darkyne mela prblem, ale nekdy muze byt nahoda fakt az neskutecna…
@Anonymní píše:
@Petra Star ahoj, tak jen pro info…potvrdili mi, ze by jeste pockali do menstruace max 2 tydny, pak mam urcite dorazit na UTZ. Nabizela mi injekci, ktera by mohla obsah vypudit, ale zatim jsem ji nechtela a zkusim vyckat na menstruaci..
Drzim Ti palce, at jsi co nejdriv pripravena k dalsimu bojiDekuji za reakci, byla jsi jedina
Hele já bych možná na procisteni zkusila bylinky Kokošku pastusi tobolku. Čaj nebo tinkturu. Já použila po potratu abych nemusela na revizi a krásně me vycistila.
@Evineczka Dik, mam ted nejaky zensky cas, ale kokoska tam teda neni. Mrknu. Ale zatim teda MS jede fest, tak to sand bude OK.
Ahoj holky, vím, že máte spoustu zkušeností a proto se chci zeptat, jestli některá víte, proč je vysoký progesteron? Hledala jsem na netu a nic jsem nenašla
Většina holek progesteron potřebuje a já ho mám evidentně na rozdávání
Dvakrát mi zrušili KET kvůli vysokému progesteronu a já pořád nevím, čím to je a evidentně ani doktor ![]()
@maflik a to ho mas tolik, ze to rusi jo? Ja beru utrogestan 2-2-2 a picham prolutex jestec, takze vse progesteron a kdyz jsem se zeptala doktorky, zda to nemuze byt moc, tak mi rikala, ze progesteronu nemuze byt nikdy tolik, aby to vadilo ![]()
@DandátkoP
Já měla jednou hodnotu 14 před KET a bylo to už moc…podle toho, jak psala Petra star melo by to byt 0,5-0,8 a ja to měla v těch jednotkách 4,41…prostě bych chtěla znát důvod proč tak moc ![]()
@maflik
a tymas KET stimulovany nebo v nativu? jesti si dobre pamatuju, co psala Petra star, tak se progesteron zvedne po ovulaci. takze v tom prirozenem jde tusim o to, ze uz je po ovulaci a nebude mt sliznice takovou receptivitu ![]()
@Toluma
V nativu a stejně tak vysoký. Takže chápu správně, že u mně třeba asi zavádět dříve? Prostě mám ho hodně asi pořád, ale nevím proč… ![]()
@maflik no, radsi zopakuj, v jakych jednotkach ti to merili. Protoze 1 ng/ml = 3.18 nmol/l.
Ale i pokud ta hodnota je v nmol/l tak je to moc, pred ovulaci ma byt pohodlne pod 1 ng/ml, tedy pod 3.18 nmol/l.
Pokud jsi ho mela zvyseny a navic uz jsi mela folik 24 mm, tak ti to proste pozde nabrali a pozde nacasovali KET. kdybys mela odber krve pri foliku treba 16mm, tak by byl progesteron pravdepodobne nizsi. Zajdi si na odber okolo 9-10DC a uvidis, jestli ho mas vyssi porad.