Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím Vás ty které jste někdy absolvovaly Hysteroskopii jakou jste po tom měly menstruaci? já normálně mívám tak dva dny silnou a pak zbytek už slabší, ale teď jsem měla celou dobu tak 3 dny slabou, ale byla normálně v termínu. normalně by mi to bylo jedno, ale ted stimulují na KET tak si říkám, zda je to v pohodě. diky za info
@Zuzule2014 Ahojky
já byla loni v únoru a MS přišla +- v termínu a normální.. Já na silnou MS nikdy netrpěla
A další měsíc jsem šla taky na ket ![]()
@BecaP a pomohla ti ta Hysteroskopie k úspěchu? a prosím tě kolik dní před KET jsi začala brát progesteron? mě právě dr. rikala, že vyšlo z Hysteroskopie, že by se mělo embryo zavádět o den později,12.den jsem byla na ultrazvuku a od 13 dne už jsem měla zavádět progesteron a na KET jdu 19 DC, přijde mi to docela dlouho jít na KET až 7 den brání progesteronu u 5 denního embrya…ale nejsem doktor..tak možná to tak má být…ale už mám poslední 3 embryjka, tak bych si moc přála, aby už se zadařilo.
@Zuzule2014 bohužel nepomohlo a nic mi tam nezjistili
Já brala Utros vždy podle stáří embry
Měli jsme 5ti a poslední 2 6ti denní. A na transfer jsem chodila 19 a 20 den cyklu
Ale doktoři snad vědí co delaji
Držím palecky ![]()
@Zuzule2014 No, to je teda 7 den take docela pozde, ale jestli ti to tak fakt vysledovali… protoze pokud ti ho daji o den driv tak to vetsinou nevadi. Horsi je dat embryjko pozdeji. Na to jsou studie. Dokonce u sestidennich se nekde dela KET stejne jako petidennich. Vychazi vetsi sance. Ja mela sestidenni a sla jsem po 5 dnech uzivani utrogestnu (tedy 6.den) stejne, jako by bylo petidenni. A chytlo se.
Po te hysteroskopii neni moc duvod, aby se posunula MS. Takze ti asi prijde normalne. Ja byla na hysteroskopii pro osdstraneni zbytku po ZT, takze to nemuzu porovnovat, nemela jsem normalni cyklus jeste.
Holky, tak z 13 vajíček se 1 zavedlo při ET a 8 jich pojede na genetiku…tak snad z toho bude 1 zdravé miminko 🙏 🙏 🙏
@Petra Star ahoj, muzu se zeptat…take jsem byla na HSK kvuli reziduim…Ty jsi menstruaci nedostala jakoze Ti ten zasah cyklus rozhodil? Mne rikali, ze by mela prijit normalne.Jak dlouho jsi spinila/ krvacela? A posledni dotaz: kdyz jsem se probudila z narkozy, mela jsem strasne bolesti…mela jsi to podobne? Vysvetluji si to tim, ze skrabali uz tenounke vrstvicky na stene delohy…v lednu jsem mela revizi a to vubec nebolelo…Dekuji ![]()
@Maky1234
krasny vysledek, je videt, ze vajicek je dost
tak snad i ta genetika dobre dopadne a co nejvice se ti jich vrati
v tech predchozich jsi take mela tolik blast?
@Petra Star víš co, já jsem taky hleděla, vždycky jsem byla na transferu 6 den brání progesteronu, ten 7 mě překvapil, dr. tvrdila, že z datace u Hysteroskopie vyšlo, že by se tam mělo zavádět embryjko až o den později, ale v papírech mám napsáno toto - včasná sekrece odpov.16.-18.d. c.,takže já tomu vůbec nerozumím, protože to spíš chápu, že by mi ho tam měli dát dřív než později…já fakt nevím. mam poslední 3 embryjka, tak už mám z toho nervy.
@Toluma v 2.IVF sem měla 7 blast…a to 1.ivf bylo pokusný, to byla studie - celkem 3ks se daly použít ![]()
@Anonymní píše:
@Petra Star ahoj, muzu se zeptat…take jsem byla na HSK kvuli reziduim…Ty jsi menstruaci nedostala jakoze Ti ten zasah cyklus rozhodil? Mne rikali, ze by mela prijit normalne.Jak dlouho jsi spinila/ krvacela? A posledni dotaz: kdyz jsem se probudila z narkozy, mela jsem strasne bolesti…mela jsi to podobne? Vysvetluji si to tim, ze skrabali uz tenounke vrstvicky na stene delohy…v lednu jsem mela revizi a to vubec nebolelo…Dekuji
Ale jo, dostala, ale tim, ze to bylo po potratu, tak nebylo uplne jiste, kdy prijde. Prisla asi do 2-3 tydnu po zakroku. A byla takova delsi a trochu nahnedla. Dalsi utz uz bylo v poradku. Ja predtim nebyla na kyretazi, ale na potratove pilulce, ktera zabrala, ale trocha mi tam zbyla. Jeste jsem nemela srovnany cyklus.
@Zuzule2014 No,tak ono se stejne nepozna, proc ty predchozi transfery neprosly, tys zas tolik neuspechu nemela, pokud si te dobre pamatuju. A pokud ty 3 zkusis o den pozdeji a nic, tak pak bych to radsi vratila na ten 6.ty den. Ja nevim, co znamena " vcasna sekrece", to nemusí odpovidat dni, kdy se ma vlozit embryjko Nebo seber vysledky a zkus to nekde konzultovat. Nebo si vyzadej jeste jednu konzultaci, aby ti to vysvetlili. A kolik to stalo? Bylo to drahe jak ten ERA test?
@Maky1234
joo, takze dobre vysledky mas stale - super. no treba ta genetika uz ani nebude potreba a za tyden nam tu ukazes // ![]()
@Maky1234 Male jsem ti zapomnela poblahoprat. To je fakt super vysledek! A kdy budes testovat? ![]()
Holky, stalo se vam nekdy u Mamatestu, ze by pri nasakovani napred zustala detekcni carka bila, zatimco zbytek ruzovy a kontrolni carka se objevila pozdeji nez hned? Ja to vzdycky pri nasakavani sleduju, toto se mi zdalo podivne. Ale nakonec kontrolni carka se vybarvila uplne normalne a jinak bilo.
Mne porad jeste neprisla MS, tak jsem zkusila posledni testik, co byl doma. Nojo, jsem netrpeliva, domaci snazeni neklaplo… ovulka asi byla o vikendu pred 14 dny, ale presne to nevim.
@Petra Star ano taky se mi to stalo, taky to sleduji
Takže hurá do dalšího měsíce?