Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radůzaaa Ahojky Radu, tak to řešíme úplně stejný problém! Taky jsem dostala Septilen, ale nezabírá. Bojím se toho krku. Kdyby to byl zánět či nějaký streptokok, je zapotřebí ihned nasadit antibiotika. Je to prý lepší varianta a menší riziko pro mimísky, než to neléčit. Teď se rozhoduju, jestli pojedu na ORL ![]()
@Dorrie Já počkám, co se bude dít. Normálně nemocná nebývám a takovýhle bolení v krku mívám pokaždý když je takový ten přechod z tepla do zimy nebo naopak. Doma jsme totiž začli topit, tak si myslím, že je to tím.. Podle mě to zánět nebude, jen prostě přistydnutí.. Uvidím, co bude o víkendu.. Kdyby se to nějak rozjelo a bylo to horší, budu volat svojí doktorce.
@Radůzaaa Tak jsem byla u lékaře a mám zánět v krku, zduřelé uzliny (bez teploty, rýmy, kašle). Dostala jsem Penicilin. Je to prý bezpečné i v 1. trimestru. Je to prý lepší, než aby se to rozjelo v něco jiného
I tak se ale bojím, to je jasné. Ti moji dva bobísci si tedy se mnou od začátku těhu užívají řehole…tolik nástrah…jestli tohle všechno ustojíme bez újmy, tak to budou opravdoví držáci
![]()
@Dorrie Tak přeci sis došla.. Já se zatím držím bez léků. Jsem zalezlá doma, piju horký čaj s medem a jsem v teple. Je to pořád stejný, ale aspoň se to nijak nehorší…
Máš pravdu, ty si teda od začátku s prďolískama užíváš.. To já jsem oproti tobě úplný břídil, ale samozřejmě taky to není úplná procházka růžovým sadem. Co bysme ale pro ty naše mrňousky neudělaly a nevydržely..
My se tady s nima teď pipláme a oni nás za to v patnácti letech pak pošlou někam
![]()
@Dorrie Ahojky, tak jak ti je?? Já jsem dneska ještě zůstala raději doma. Ale nebyla jsem nikde u doktora, snažím se tak nějak se z toho dostat doma, čajíky, teplo, postel.. je to teda děs, nemůžu se ničím nadopovat, jak jsem zvyklá.. A v tomhle stavu, kdy jsem brala Prednison na oslabení imunity, mám pocit, že je tohle blbý nachlazení jak horor.. jsem pomalu už jak můj chlap.. rýmička, kašílek - smrtelná nemoc.. No né, fakt to nějak blbě nesu tentokrát. Nejsem totiž zvyklá marodit. Když už jsem nemocná, nadopuju se a za tři dny pohoda.. Ale teď jsem unavená, pořád odpočívám, pospávám, nic mě nebaví a ještě k tomu mě pořád tlačí hlava, takže ráno když se vzbudím, mám pocit, že jsem vůbec nespala.. Furt jen kašlu, smrkám, kýchám.. bože ať už je to za mnou.. ![]()
@Radůzaaa Ahojky
Tak to máš také veselé! Mně se po antibiotikách ulevilo, už mě v krku vůbec nebolí. Myslím, že to bylo za minutu dvanáct. Myslím, že by se to rozjelo v horečku a to by pro mimísky bylo zlé. Horší to mám teď ale s krvácením. Dnes mě hospitalizovali v nemocnici. Prý tam mám dva hematomy (takže se nevstřebaly)!!! Musím jen ležet. Bobísci jsou ale v pořádku
![]()
@Dorrie No nepovídej, to mě mrzí.. ty si fakt teda užíváš.. a teď teda doslova, když už si tě tam nechali. Budu na tebe myslet, hlavně ať to dobře dopadne!! Nevím, co ti na to napsat, je mi tě líto, že kvůli tomu musíš všechno tohle vydržet. Jsou to šílený nervy a asi i strach.. Drž se, odpočívej, určitě to bude dobré
![]()
@Radůzaaa Jsi moc hodná, Radunko
Snad už to bude lepší. Pořád si říkám, že to musím vydržet do toho 2. trimestru…pak už to bude dobré
Já Ti také přeji rychlé uzdravení, ať už se můžeme z těhotenství jen radovat ![]()
@Dorrie Jak si tě tam nechají dlouho?? A co tam s tebou dělají?? Jen ležíš?? Holčičko moje zlatá, nezávidím ti. Úplně tě chápu, jak ti asi musí být.. Zítra se zase ozvi, jak jsi na tom, budu na tebe myslet. Mě oproti tobě nic není, zítra už půjdu do práce, i když chrchlám a huhňám a není to prostě ono.. ale nic co by se nedalo zvládnout.. Ať ti to tam utíká zlato!! Doufám, že tam jsou na tebe hodní.. ![]()
@Dorrie Drzim pesti, at to preckate
Hlavne, ze jsou prdolky v poradku, ostatni prejde ![]()
@Dorrie To je mi moc líto, že máš takové trápení. Hlavně, že jsou bobisci v pořádku. Bud trpělivá a statečná..ale to ty jsi. Myslím na tebe
![]()
@Radůzaaa Radu, ty si taky užíváš…ono to teď nějak řádí..já mám taky bacil a nemůžu se ho už přes týden zbavit. Jindy taky šup šup a teď to nějak nejde..
Držím palce, aby ti bylo lépe
![]()
Zítra jdu na tu konzultaci…nutně bych to potřebovala dneska dostat
abych mohla začít ![]()
@petruska26 Peti, díky. Už je to o něco lepší. Dneska už jsem v pracovním procesu. Takže vypadá to asi takhle.. celou dobu nám netopili, takže jsem tady seděla na přepážce a zmrzala. A teď začali konečně topit, ale není tady k vydržení, jaký je tu vedro.. Tohle není normální..
Takže vesele chrchlám a smrkám dál, parádička..
Ale jinak v pohodě..
Tak teď ještě tobě aby přišla ta ms a bude to v cajku. Taky jsem se na ní těšila, když jsem šla do ivf.. To je úplně jiný čekání viď??
@Radůzaaa jee, no tyhle teplotní výkyvy ti moc nepridaji viď…Držím palce, ať je nemoc brzy pryč..A co v bříšku? Jak se daří tam?
Já jsem teď na cestě do Motola. V noci jsem to dostala, takže to se povedlo..Teď jen jestli už bude vyřízena pojišťovna..nebo nebude nějaká jiná komplikace…uvidíme ![]()
@petruska26 Jéé tak super, že se ms dostavila.. aspoň to je pozitivní. Takže hurá do toho!!! Jsem natěšená s tebou. Teď už to určitě musí klapnout, budu držet všechno co mám. Hlavně aby to bylo schválené a mohla jsi začít…
U mě asi dobrý.. Jen teď to bříško furt namáhám, jak furt kašlu. Ale s mimískem to ani nehne
Jsem snad v pořádku. Ty prsa mě pořád bolí a pořád je mi občas na zvracení. Ale jinak nic hrozného. Joo a taky mám nafouklé břicho, ale to už mám od začátku, co beru utroš. Takže se učím jíst menší porce a radši častěji, protože jinak mi je blbě a těžko.. Ale to jsou jen takový blboviny, v podstatě se cítím dobře a užívám si stále ten hezký pocit ![]()
@Radůzaaa Tak odejde bacil a už si budeš jen v klídku užívat ![]()
Já mam konzultaci za sebou…dopadlo to dobře…Stimulaci budu mít tedy úúúúplně jinou, než minule..Tohle je asi dlouhý protokol..Dostala jsem injekci do zadku a až za 14 dní jdu na kontrolní utz..Doktorka říkala, že tímto způsobem získáme nejkvalitnější vajíčka..tak uvidíme
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.