KET červenec/srpen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
8.7.24 21:11

@SomINA mrzí mě, že to zase někomu nevyšlo.. ach jo! Tak snad bude tato skupinka úspěšná holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
8.7.24 21:33
@kkkk11 píše: Více

No u nás říkají, že nejdřív za 10 dnů, takže 13.7. Na krev jdu 17.7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
8.7.24 21:35

@kkkk11 :mavam: my už jsme spolu byly i v dubnu, ne? :think:

Já jsem teď tak zvláštně naladena, předním jsem byla hrozně natesena, věřila jsem ze to vyjde a nepřipouštěla vůbec ze by to nevyšlo, teď si říkám co se má stát, to se stane… a snažím se na to tak neupinat…
Dneska ten transfer byl poprvé zvláštní, embryolozka nadšena z embrya (AB kvality) a ze to musí vyjít ze je super a já měla chuť ji říct, ze super bylo i minule (AA kvalita)… přišlo mi to proste trochu trapný, chlap byl dojatej, já tentokrat vůbec… po minulých ET jsem dva dny jen ležela, bála jsem se “pohnout”, teď jsem si to udělala jinak, uvarila, upekla a budu rada, když mi tenhle “stav” vydrží co nejdyl :)
Jediný co jsem udělala jinak, protože jak četla ze nejrozhodnejsi jsou ve hodky po transferu a my máme dlouhou cestu domu, tak jsem ležela na zadních sedackach a jsem taková klidnější :lol: 8)

Jen jsem dnes byla trochu zaskočená, ze jsem transfer poprvé cítila a i jsem trochu zaspinila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
8.7.24 21:35
@Diem píše: Více

No ona je to spíš obava, aby to zas nebylo bílé. Takhle pořád v sobě můžu živit naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 05:51

@SomINA ano ano, v dubnu jsem měla první transfer :) a přesně jak píšeš, nepripoustela jsem si, že to nevyjde, byla jsem natěšená, po transferu spánek, lehký režim, za týden plavat. Pak obrovské zklamání a druhý transfer jsem vnímala úplně jinak. Jako takovou „náhradu“ za první mimčo, na které jsem se hrozně upjala. Sice jsem byla zase dojatá, ale neuměla jsem to moc přijmout. Fungovala jsem normálně už druhý den. Taky to máme daleko, hodina a čtvrt cesty - to jsem hned usla a doma spala dál, za týden plavat. Přišlo další zklamání. No a jak píšeš, druhý transfer jsem také trochu cítila, ale nebolelo to, jen jakoby se někdo dotkl čípku vatovou tyčinkou :lol: 3.ket mám příští týden a taky zvažuji, že se v autě nějak uložím, protože po té dálnici to občas drnká. Největší strach jsem měla v autobuse do práce/z práce. Ten drnká opravdu moc a doktorka říkala žádné drnkání na kole, ale ten bus mi přijde skoro stejný, jako to kolo.. ráda bych si ukecala alespoň na den dva nemocenskou, ať mám fakt klid (ale asi nedají :( ) A jak se cítíš dneska? :hug: Já měla priznaky pořád, progesteron atd.,nyní pojedu v nativu, tak jsem zvědavá a doufám, že budu mít cipek hezky otevřený na transfer jako vždy a půjde to zase jako po másle
PS taky mi dr. vzdycky řekli no krásné embryo a krásně tam šlo vložit.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 06:48

Tipy před/po KET

Holky, nějaké tipy od doktorů, nebo z internetu? :lol:

Holky radily před KET:

• sklenku červeného
  • jíst ananas
  • grepový džus na růst sliznice průběžně

Po KET

• odpočinek/vyspat se, žádné kolo, nožky v teple, žádná horká sprcha/vana, normálně fungovat :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.7.24 08:14

@kkkk11 Já jsem jedla ananas. Poprvé, kdy to vyšlo, pak 2.a 3. nic a nic, 4.jsem zas jedla a nic, teď zase a uvidíme. On se prý ale musí jíst i ten tvrdý prostředek, je tam víc bromelinu údajně.

Jinak žádné otřesy tj. ani běh, ale zase naopak jsou vhodné procházky kvůli prokrvení dělohy. Ležení není úplně optimální. No netahat nic těžkého, nepřehřívat se, tj. žádná horká vana ani sprcha, sauna, ale ani venku nebýt moc na slunci, raději ve stínu.

Hodně pít, jíst zdravě, v případě nutnosti max. Paralen, žádné léky. Pozor na bylinkové čaje, ty pít jen ty vhodné pro těhotné raději.

Jinak u nás nedoporučují ani to koupání v bazénu těch prvních 14 dnů.

Jinak už mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 08:27

@Enitka ono stejně záleží na tom embryjku, ale když můžeme udělat něco navíc, tak proč ne ;) S tím bazénem si teď dám klid. Já chodím plavat pravidelně od podzimu, takže mi to dr. dovolila, ale nadšená taky nebyla. Sama si prošla 4.kety, takže ji věříme :andel: A jak se ty dneska cítíš 6tý den od Ket? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.7.24 08:41

@kkkk11 No úplně normálně. První den a den po mě občas píchlo v břichu, jinak nepociťuji nic jinak. Ráno jsem měla nutkání na test, ale pak jsem si to rozmyslela. Jediné co, tak amelgem mě děsně nadýmá :lol:.

A ještě jsem se chtěla zeptat, vám v centrech říkají kvalitu embryí? Jako ta označení AA, AB a tak. Co to je? Podle čeho to určují? Mě vždy řeknou, že vyberou to nejlepší a ten zbytek, pokud je, zda je vhodný na mrazení, ale to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.7.24 08:48

@kkkk11 taky jsem teď měla 1. KET v nativu :)
Já myslím, ze u mě bylo vždy špatne načasování, moc brzy… teď jsem si to ohlídala, měřim BT a ovu testy a paradne to sedlo, víc jsem pro to udělat nemohla :dance:
Příznaky nemám vůbec žádný, ale mám jiný progesteron, tak je to třeba tím :think: a ani mě to nestresuje, jsem taková vnitřně v klidu, stejně s tím nic neudělám… jim jen kyselinu listovou, vykaslala jsem se na úplně všechny pověry, protože predtim jsem zkoušela i víno, ananas… a nic..a nevím, jestli mi nemohly vadit ty změny, tak teď proste přirozene :lol:
Jsem na sebe zvědavá za par dni, jsem testovací maniak, nikdy nevydrzim :roll: a teď bych chtěla netestovat brzo, minule jsem vyhodila takových peněz za digi i normální testy a i za testy z krve :oops: tak jsem si teď řekla, že to budu hlídat jen tou BT, to mě tak nestresuje :)
Jinaj k ty cestě, to mě stresovalo ze všeho nejvíc, že teď ho tam vložili a za 10 minut sedím v autě co drnca jak blázen na těch našich silnicích.. vím že říkají že nevypadne, ale pro můj klid jsem si lehla a mám z toho lepší pocit, pak už jsem fungovala normálně :lol: ale myslím, že to psal Texl, že ty dve hoďky po transferu jsou rozhodující :think: :think:
A kde pracuješ? Já mám teď ještě do středy volno, naplánovala jsem si to tak schválně, abych byla v klidu, dneska vyrazíme s dětma na procházku, uděláme si pohodový den :srdce: nechtěla bych sedět v praci, skoro se nezvednu že židle :roll: kdybych měla práci ve které se víc hybu, tak by mi to tak nevadilo, ale já sedím celý den v předklonu.. tak záleží co děláš :think: nemůžeš si vzít den, dva neplacené volno, nebo dovču? Ale myslím že tu holky psaly, že na neschopence jsou, to by asi taky neměl být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.7.24 08:52

@Enitka je to uspořádání buněk, tvar… Já měla minulý cyklus 5denni hatschujici blastocysty AA kvality a nic… Teď to samé ale AB kvalitu, co jsem postřehla, tak hodně píšou holky, že ty top se nechytaji jako ty „horší“ a taky že se jim chytlo třeba poslední zamrazene embryo nejhorší kvality a mají zdravé děti… Je to proste jen podle nějaké jejich tabulky, že se od něčeho odrazit musí, aby vkládali od nejlepších, ale ve výsledku to asi pro nás nemá moc vyznam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 08:54

@Enitka já mám pocit, že mi vždycky rekli skvělá kvalita a nepamatuji si, že by říkali AA nebo AB. Ve zprávě pak mám napsáno 6 denní hatchujíci blastocysta. A upřímně.. ani nevím, zda to chci vědět. Možná by mě to akorát vystresovalo. Říká se, že i ty „horsi“ se kolikrát chytí lépe. A jak v červnové skupině někdo psal, tak embryo se v nas dále vyvíjí a u toho může vzniknout další potíž a pak to nevyjde a není to naše vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.7.24 09:01

@SomINA Vám v centru zavedou embryo a vylifrují vás pryč? U nás musíme min. hodinu ležet v posteli. K té posteli ani nesmíme dojít ani vstát, dovezou nás na lehátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 09:03

@SomINA máme to fakt úplně podobně a jak píšeš, mam pocit, jako bys mi mluvila z duše :D a jasně, ono nevypadne ani při kychnutí (to mi právě říkala dr. ktera si prošla 4.kety a pak to na 4.pokus vyšlo. Říkala tak, teď jsem si kýchla a je to v háji a nebylo). :palec: Já dělám v kanclu a 2× týdně terény. Chtěla bych mít klid doma, ale už jsem vyplýtvala 10 dní dovolené na odběry vajíček a transfery a byla bych ráda, abych měla volno ještě v srpnu a o vánocích. Právě plno holek má nemocenskou a mně řekli nee normální těhu, tak uvidíme, co teď, kdyztak dovča no.. Tak to budete mi krásný den dneska, užívejte a bude hic! PS myslíte, že to sezení na židli je ještě horší.?

A ještě k tomu načasování..měla jsem 2 řízený kety a zavádělo se 19 den. Myslím, že to je jedno v tomhle případě. A teď nativ. Dr.mi vysvětlovala že okay já ovuluji 15-16den (cítím to na sobě i BT ukazuje),ale nez vajíčko diputuje do dělohy +4 dny a než se zahnízdí +3 dny třeba. Takže nativ budu mít cca mezi 20-22 dnem :dance:

Příspěvek upraven 09.07.24 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.7.24 09:03

@Enitka u nás 15 min ležet hned na tom zákrokovém „sále“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...