Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, je tu mezi náma nějaká zkušená „KETistka“? Světle růžová na toaleťáku, 11. den po KET je test sněhobílý. V úterý mám jít do CAR na krev. Teď se tam nedovolám a nevím, jestli mám vysadit progesteron a lenzetto. Nejradši bych se na to totiž vykašlala, ať ms neoddaluju ![]()
@Dicentra27
Tak to nevypadá nedějně, ale vydrž s lékama do úterý, ráno si je už neber, test ti to potvrdí… ono je lepší ten cyklus dojet…
Já vysazuju prednison a clexane, ale hormony doberu dle dohody- taky ti to může rozhodit cyklus…
@Dicentra27 já mám za sebou už 4 transfery
já jsem tedy měla vždy pozitivní test, ale pokaždé jsem 11.-12.den po KET začala slabě krvacet, až se to rozjelo do MS a čárka na testu začala slábnout. Zatím nic nevysazuj, teprve když by se MS rozjela naplno, tak si udělej desítkovej test znovu a pokud by nebyl ani náznak, tak bych vysadila. Já jsem se vždy řídila tím, ze když mi třeba zacal test slábnout - viz foto a přidalo se silné krvácení a křeče, tak jsem věděla, ze to jde pryč a vysadila jsem
@kambalaka
Přesně… jak říkáš a máš to i hezky zdokumentované!
@Tvojeteta @kambalaka díky holky, doberu. Na jednu stranu si říkám, že do úterý není daleko, ale pak to zase vezmu z té druhé stránky, kdy mi připadá že furt na něco čekám.
Je to na hlavu, oba zdraví a i když mi daj supr embryo do supr dělohy, tak kulový. Ať už se to zlomí 🙏 u nás všech, co neotěhotníme z pouhého pohledu na trenky
@Dicentra27 Jaj, kdybys věděla, jak já ti rozumím… my už taky nevíme, co bychom pro to mohli udělat víc… bereme oba vitaminy, máme za sebou všechna možná vysetreni a nic z toho… ale snad se nám blýská na lepší časy… 🙏
@Dicentra27
Přesně hlavu vzhůru pobreč si, udělej si čaj, koukni na to podivný počasí…
V úterý napiš, jak jste domluvili pokračování a jedeme dál…
Jo a víš co je nejvtipnější?
Já takhle otěhotněla dvakrát z pohledu na trenky a asi jedný chybičce v HAK a taky je to docela náročný… víš jednou v životě bych chtěla zkusit otěhotnět normálně… mně už se to nikdy nepovede…
Jo a z vlastní zkušenosti vím, že spousta holek vypráví, jak to šlo samo a jaký je to překvápko a náhoda a ve skutečnosti si u gynekologa vyškemraly clostylbegyt… a nebo to zkoušely dýl a pak kdákají takový nesmysly, který nám docela ubližujou…
Tak se usměj a otevřeně řekni, že jsi statečná a zvládáš ivf levou zadní- ať si trhnou… a depky si probereme tady😉
@Xena86 presne tak.. Muze byt problem prave v tom.. Lekari ho prilis nenabizeji, protoze je pomerne drahe.. Ale vyzadala bych si ho, muze pomoci..
@Tvojeteta no já jsem clostylbegyt měla 2× nebo 3× a stejně to k ničemu nebylo, tak jsem pak přešla do CARu.
@kambalaka
Já jsem chtěla říct, že znám holku a vím, že vyškemrala u gynekologa clostylbegyt, a čekala dvojčata a všude povídala, jak se zadařilo napoprvý a jak jsou plodný, že maji hned dvojčata… to se mi chtělo ![]()
Já ho ani nezkoušela… u nás azoospermie, já bych mohla jíst kýble všeho a bylo by to k prdu… ![]()
@smoulamodra píše:
Holky, já se vůbec divím, že vás nevyšetřují horem dolem už před začátkem stimulace![]()
![]()
my s partnerem prošli genetikou, právě reprodukční imunologií, urologie, spermiogramy, endokrinologie, gynekologie a milion odběrů ještě před samotným stimulováním.
trvalo to celé asi 5 měsíců ale je fakt, že mi toho našli spoustu. Právě zvýšené NK buňky, které by normálně to embryo zabily, tak na to beru Metypred, a na endokrinu zase chronický zánět štítné žlázy takže tam zas beru euthyrox. Takže snad vše pořešené a mám za sebou sice jen 1 IVF ale zato s pořádným OHSS
![]()
teď už jen čekám na MS a pak konečně první KET.Jinak doporučuju všem na odbourání myšlení kolem miminka, si nechat odstranit osmičku, pěkně schovanou v dásnije to fakt lahůdka a nemyslim teď na nic jinýho
Pred IVF mam imunologii, genetiku i s partnerem, rozsireny spermiogram, endokrynologie, hormonální profil, hematologie. Takže naslepo to určitě není ![]()
Chci se zeptat, ty NK se zjišťuji v klasickem imunokogickem vyšetření? Ty vysledky co mam jsou na dve strany A4 kde jsou uvedeny i protilátky, lymfocyty atd.. V tom nejsou ty NK? ![]()
@Pavluja jj, endokrinologii mám taky hlidanou… Jsme v IS care, nevím jestli je to atd postup, ale šli jsme tam s tím, že rok snažení a nic, já cysty, endometrióza, manžel už v minulém manželství ivf které nevyšlo, špatná morfologie spermií, tak asi proto hned vše vysetrili… V utery budu volat, že test negativní a že chci hned další ket
@kambalaka tak na vitaminy sem se už dávno vykašlala. Jestli máme supr ovulaci, kterou každý měsíc cítím a spermie, že partner mohl jít darovat, tak je to spíš někde mezi nebem a zemí, než ve vitamínu ![]()
A vám teda taky na nic nepřišli?
@Tvojeteta v úterý čekám definitivní potvrzení, ze tenhle pokus over. Jsem ráda, že máme ještě 2 kousky… A jinak - nebrečím. Líto mi to je, ale z těch 24 ms jsem obrečela jedinou. Spíš cítím nespravedlnost.
Snaž se na to koukat i z jinýho pohledu… nic na světě není spravedlivý, myslíš, že je spravedlivý, když někdo dostane rakovinu a má malý děti? Nebo myslíš, že je spravedlivý, když má někdo nemocný děti? Život ke někdy krutej, ale pořád je to krásnej život!!! A vy máte vlastně šanci otěhotnět třeba za šest let spontáně… třeba už budeš mít prcka z ivf a můžeš být překvapená… chápu tě, že jste v ivf a určitě se snažte, ale ty třeba na rozdíl ode mě máš ještě tenhle super bonus…!!
Tak se těším, kdy budeš mít další pokus ![]()
@Pavluja Já jsem ráda, že už to mám vše za sebou a teď se jen modlit aby jeden z mrazáčků vyšel
Jsem v Motole a jsem tam spokojená
pročetla jsem toho už tady hodně a právě jsem se divila tomu, že některá vyšetření dělaly holkám až po několika nezdarech
přitom to mohla být jen prkotina
ten OHSS jsem si užila dosytosti a teď s tím zubem si taky užívám
už si jen říkám kdy už tyhle bolestivý věci přejdou
jinak děkuju moc a taky moc držím palce ![]()
@Xena86 Ano v tomhle profilu už jsou i ty NK buňky
to nijak nesouvisí s partnerem ani s jeho spermiemi, tomu mému ani plno vyšetření udělat nemohli protože jich měl málo a nekvalitní. A mě ty NK vyšly dost zvýšený ale prý to spraví ten Metypred (prednison) prostě kortikoidy no
loupu toho do sebe už hodně ale za mimi to stojí ![]()