Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta děkuji. Naštěstí pracuji na zahradě, ať ještě stihnu některý věci. Takže zatím myšlenky dobrý, horší to bude po ket. Ale my to všichni dáme
![]()
@Pavluja U manžela se naštěstí podařilo najít, ale taky to není žádná záruka. A když máme darovaný vajíčka, vím ze bude moje. Ovlivní ho moje dna tím ze ho budu nosit pod srdickem
určitě Vam DE vyjde, říká se ze jsou to ty nejhodnejší miminka
v jiné skupině byla holcina 45 let a zadařilo se, narodilo se krásné zdravé miminko.
@Xena86 Děkuji moc, určitě to vyjde. Když všichni tomu věříme. A to je důležitý ![]()
Jinak tentokrat poprvé jdu na neschopenku. Ale ležet nebudu, spis mám v práci stres, tak kvůli tomu. Ať jsem v klidu. Holky přeju všem krásné Velikonoce
![]()
Nevím jestli se zadařilo vložit dobre
. Zkousim i tuhle meditaci.
![]()
Ahoj holky.. nektere me uz znate ze starsich diskusi.. mela sem svuj treti KET tentokrat s dvema embrijkama a dnes opet ukazkovy negativni test:( nepridavala sem se driv do nejakych diskusi protoze mi to zatim stesti neprineslo tak sem na to chtela zkusit vubec nemyslet..
okolo me se rodi a tehotni o stosest a ja uz fakt nevim co vic udelat.. sem v peci lekaru, kde nezjistili jediny problem. Byla jsem u lecitelky a nikdo nechape proc nam to nejde:(
Mam posledniho mrazacka a nevim kdy si pro nej jit a co bude pak, protoze nevim kolik zklamani jeste vydrzim:(
@Ifunka99 já ti tak moc rozumím… já mám za sebou 4 transfery a před sebou další a pořád to nevzdávám, po každém to obrečím a před každým sbírám sílu… máš za sebou všechna vysetreni? Důležité je, jestli děloha vůbec umí embryjko přijmout, dělali ti hysteroskopii? Imunologii, štítnou žlázu, pohlavní choroby apod? Já mám teda ale taky všechny vysetreni za sebou a zatím to skončilo pokaždé jen biochemkem… ale nevzdávám to
@Ifunka99 @kambalaka holky ste bojovnice a i když čerstvě po zklamání, zase tu sílu v sobě najdete.
Máte za sebou i taková vyšetření jako DNA fragmentace spermií a genetiku embryí?
Mě taky na na nic nepřišli a ač nechci zlehčovat problémy a neštěstí jiných holek, tak mi ta „ne-diagnoza“ přijde na psychické zvládnutí horší.
Hodne vysetreni mame zasebou. Jednou sem sama otehotnela, ale bylo z toho ZT pred dvema lety a od ty doby ani tuk.. nemame akorat tu genetiku a k ty nebyla indikace a ted uz se zmrazenymi jsme to delat nechteli.. museli by se rozmrazit odebrat vzorek s znovu zamrazit..
me prave prijde divny, kdyz jsme oba tak v poradku spermie na 1, ze se sni jedno neuchytilo.. ani naznak carky na 4 embria:(
Ja uz snad ani brecet nedokazu.. jen sem neuveritelne zklamana.. tolik sem tomi verila, kdyz jsme davali dve.. jeste sem 4 den trochu spinila a to se rika, ze byva uhnizdovani.. ja uz nevim.. ta psychika je nejhorsi no:( drzim vam palce holky.. ja uz asi i leky vysadim at ta mrcha teda prijde co nejdriv.. 12 den by byl uz aspon duch..
@Dicentra27 píše:
@Ifunka99 @kambalaka holky ste bojovnice a i když čerstvě po zklamání, zase tu sílu v sobě najdete.
Máte za sebou i taková vyšetření jako DNA fragmentace spermií a genetiku embryí?Mě taky na na nic nepřišli a ač nechci zlehčovat problémy a neštěstí jiných holek, tak mi ta „ne-diagnoza“ přijde na psychické zvládnutí horší.
Ano, teď čekám na KET s poprvé vysetrenymi embryi, tak doufám 🙏 DNA fragmentaci máme, proto jsme volili metodu MFSS, už nevím, co bychom pro to udělali více… připlatíme si ještě za embryoglue a víc už snad ani nejde
@Ifunka99 jo, se zamraženejma bych to taky nedělala. Možná ani moje centrum by nechtělo
A ta 4 embrya jsou z 1. IVF? Kolik jich ještě máte? Do dalšího IVF bych už tu genetiku embryí nechat udělala. I když na to třeba nemáte věk, počet neúspěšných pokusů už by propustkou k proplacení pojišťovnou měl být.
Jsem sice po jednom ketu a včera tu psala, jak sem za 2 roky snažení obrečela jednu ms, ale po včerejší procházce, kdy každý tlačil kočárek a nebo jel s prckem na kole, i mně ukápla slza. Vlastně mě štve to volno, nezaměstnám si hlavu prací, nic se pořádně dělat nedá, tak se v tom asi i víc utápím. A to čekání dokola… Vysadit léky, ms, utz, uvolňování z práce, zas léky, čekání. Snažím se fungovat, jen si tenhle koloběh v době lockdownové nemáme jak zpestřit.
@kambalaka tak super, to musí klapnout. Úspěšnost hlásají pomalu jednou takovou. Tak směle do toho ✊
Nad EG jsem teď taky přemýšlela, ale když čtu, že to je srovnatelný s placebem, tak si nejsem jistá, že to má hodnotu 4000, které u nás v CAR účtují
Je to těžký…no.
@Dicentra27 ano meli jsme 5 embrijek z 1 IVF a jeste jedno nam tedy zbyva..
s doktorem jsme to resili, ze by se pripadne pred dalsim ivf genetika udelala.. ale ja nevim jestli chci znovu cely ten kolotoc.. ![]()
Nakonec me to pěkne dohnalo, kdyz odesel pritel. Asi pred nim sem chtela byt silna..
ja teda do prace chodim normalne takze ba me tahle situace takovy vliv nema.. ale ted porodili dve sousedky.. jdu ke kadernici tlaci se na me brichem.. cekaj druhy.. jdu k financni poradkyni otevre dvere s brichem.. obe bejvale spoluzacky a nesnasim takovyhle prekvapka a soky..
navic lidi co mi kdyz my se zacinali snazit tak rikali, jak jeste nechteji a maji cas.. tak sou v tom nebo maji prcky a ja placu nat negativnima testama:( achjo holky tohle je tak ubijejici..
@Ifunka99 úplně ti rozumím a chápu tvoje pocity.. Taky jsem si tím procházela, poslední dvě ZT byly před dvěma a třemi lety, od te doby nic, az jsem v listopadu 2020 řekla že chci IVF. Všechna vyšetření za sebou mám a příčina neznámá a to člověka štve asi nejvíc..
Po 1.IVF v březnu kdy jsme měli i vysetrene embryo, tak to vyšlo na pár dnů a druhý odběr krve už byl na prd, takže radost asi 6 dnů od potvrzení a pak zase pláč.. Jeden den jsem obětovala pláči ale jde se dál, musí. Mám ještě 1 nevysetrene v mrazáčku..
Jak už někdo psal, mám taky pocit že stále na něco čekám ať už ms, utz, test atd.. Rady tipu „všechno má svůj čas“ nebo „nemyslet na to a ono to přijde“ jsou k ničemu, jedině tak na naštvání. Rok a půl jsem to nechávala být, neřešila, soustředila se na práci a prd. Život není spravedlivý a nikdy nebude, nesmíš ale v sobě cítit lítost ani nenávist.
Zkus poslouchat pozitivní meditace, poslouchat jak si správně přát, na youtube je spousta věcí které mi vždy zvednou náladu a odkloní myšlenky na to, že teď se cítím na nic a k ničemu.
Možná je to klišé, ale funguje to. Hlavně najdi v sobě sílu zase věřit. Je to těžké vím, ale důvod proč se snažit je jasný a krásný a stojí za to..!Najdi něco co tě nakopne, pozitivně. Pokud se cítíš na prd tak si poplač, ale jen na určitou dobu a uzavři to, nevracej se k tomu. Na co myslíš to dostaneš.. Ať už je to zlé nebo dobré, tak nemysli na neúspěch. Hlavu vzhůru
![]()
@Ifunka99 dala bych páté, naděje je vždycky. Ale přiznám se, že by můj přístup byl střízlivý…
A k tomu dalšímu IVF, přiznám se, že pro mě to nebyla taková tragédie, co jsem si původně představovala. 9 dní injekce, 15 minut v narkóze. Co to je proti 2 letům čekání?
A do práce chodím taky, občas HO, ale narážela jsem na Velikonoce, že se nemám čím odreagovat. Plus třeba teď po tom neúspěchu nezajdu s kámoškama do kina, zaplavat si, prohřát v sauně. Možností, jak vypnout hlavu, ubylo.
A těhotné kolem sebe nemám, to by mě dorazilo…i když mě včera stačilo, co jsem viděla při procházce. To propadám myšlenkám, jestli se vůbec někdy dočkám situace, že mi roste břicho nebo že přeměřuju dveře výtahu, aby se mi tam vešel nějaký kočárek.
@Dicentra27 souhlasím že když se chce člověk rozptýlit procházkou venku, tak potkává samé miminka a maminy s bříšky.. Je to soustředění pozornosti na to, ma co nejvíc člověk myslí… Např když si chci koupit dzinovou bundu a vybírám na netu několik dnů, tak pak jdu po ulici a vidím samé džínové bundy… Před koupí auta jsem chtela jednu značku, ne moc známou a najednou tu značku vidím všude kudy jedu..
prostě to tak je..
Po několika letech se mi ozvala kamarádka že jsem ji náhodou když byla v nemocnici vyskočila na messengeru, i když na něm jsem už pár let.. Ozvala se v době kdy jsem měla po KET a pozitivní test.. Ona musela porodit v 23 týdnu chlapečka který měl jen polovinu srdce.. Dali jí na výběr, buď ho donosit a čekat že asi umře, nebo ho donosit operovat a umře možná do 3.let,poslední možnost je, dáme vám prášky a porodite ho teď a šmitec. Na utz před porodem malý ještě házel ručičkama. To je šílené!! Ona je teď v šestinedělí, na praskach a já si říkám, že jsou mnohem horší věci na světě a lidi s šílenými problémy ![]()
Její sousedka přišla o dvě děti, dalsi sousedka o jedno. Nezná nikoho komu by se povedlo těhotenství na poprvé v dnešní době, tak nebuďme smutné
Dítě nepřijde k rozrušenému člověku který se na to bude bezmezně upínat. Občas to na nás dopadne, ano, tak klidně upusti slzu ale pak se jde dál a musíme se těšit i z běžných věcí, které nemusí být samozřejmostí
![]()
Zlavdneme to holky ![]()
@Xena86 dekuju ❤️️ Meditace posloucham take. Byla sem u jakehosi rikejme mu “guru” a ten mi rekl, ze prave mam poslouchat meditace a ze mi vubec nic neni a ze to prijde a brzy.
Pak jsem byla na andelske masazi, kde teda mi rekla, ze v sobe porad drzim tu dusicku od ZT a ze ho musim nechat jit, podekovat mu a nechat. No a porad jen posloucham neboj ono to pujde vsichni nechapou proc to nejde a presne jak rikas.. dej tonu cas a nesmis to tak resit.
To uz bych zabijela za tyhle vety.. neresili jsme to, jezdili jsme na dovci, postavili dum, poridili dve kocky a psa a porad je spousty prace kolem domu. Mela sem spousty veci co me odreagovavali takze nemyslet na to rada nad zlato.. ja uz se o tom ani s nikym radsi nebavim.. pak posloucham moc to resis.. clovek to ale preci neresi 24 h denne kazdy den, ale obcas to potrebuje ze ebe dostat.. ale prave ta vira me nejvic unavuje protoze pak je to zklamani oto vetsi..ale to asi zname vsechny..
Taky sem byla na dornove masazi, kde rovnaji pater, ktera zpusobuje neplodnost..
vyzkousela sem uz opravdu hodne veci..
Tak ja jen ve svem okoli mam 3 holky, kterym to vyslo na poprve a ctvrte to vyslo za dva mesice.. a opravdu ted vsechny kamaradky, spoluzacky:(:( budto maj nebo cekaj.. a kamaradka s kterou jsme tenkrat byli tehotne spolu tak uz se zacnou snazit o druhe.. uz to je opravdu neco na me..
ja sem normalne hodne pozitivni clovek, ale sou proste tyhle situace a dny kdy to ze sebe musim dostat protoze sem smutna, zklamana, rozcilena a zoufala..
@Ifunka99 musím uznat, že toho máš za sebou dost co se týká alternativní léčby nebo masáží.. Taky musím říct že jsem upustila od pár kamarádek kterym vyšlo 1.IVF, dalsi otěhotněla napoprvé (když viděla prý jak nám to ostatním nejde tak že se začnou snažit už teď a ejhle) tohle je věc která mi brání v setkávání, a je to jasné. O čem se jako budeme bavit? O tom co bys chtěla řešit ty sama u svého dítěte a ne u jiného, jaké krémy, pleny, a bodíčka.. To nejde prostě…falešné úsměvy neumím… Dřív jsem i přepínala programy na tv když tam byly miminka, porody jak mě to štvalo, nebo když venku vidíš jak malý prcek utíká do náruče mámy a směje se u toho, to mě bolelo… Teď se chci dívat a usmívám se, protože to chci taky. Jsou ale chvíle smutku, beznaděje, vzpomínek kdy to na mě dopadne.. Hlavně před spaním když máš prostor přemýšlet
tak raději zapnu meditaci do uší. S nikým se o tom taky nebavim, jen s mojí nej kamarádkou když se me zeptá jak mi je, se kterou řeším všechno.. Jinak na to pozornost nenastavuju a nastesti lidi kolem vi ze neni slušné se na takove veci ptat treba na návštěvě
Jinak jsem rada ze je covid na jednu stranu, naše rodinne oslavy kde jsou moje sestrenky a bratranci o dost mladsi nez ja a vsichni uz maji aspon 2 deti, tak se necitim aspon blbe..