Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@allmeyo no práávě, už mám nahoře 10 kg
a to se snažím stravovat maximálně zdravě. Asi teď v tom mezidobí zkusím detoxikaci, doporučují ji k pročištění organizmu a dokonce spolupracují s některými reprod. centry. U některých prý pomáhá i to, že se podaří tím odbourat tuk, kolem vnitřních ženských orgánů a tím zvýšit šanci na těhotenství. Tak si říkám, že ublížit mi to nemůže a navíc nějaké kilo dole se taky sejde. ![]()
@ii-ivuska No ja bych to s tim hubnutim neprehanela, pokud vylozene netrpis nadvahou… Ja pri minulem tehotenstvi na pocatku zhubla 10 kg… bylo mi zle a nemohla jsem vubec jist… Ale detoxikyce urcite nemuze uskodit… mozna treba zkusit na 3 mesice homeopatickou kuru… Ja na ni prisla az pozde, ale kdyz bys mela cas, mozna by to za pokus stalo…
@ii-ivuska Já tě uklidním 10 kg to ještě nic není oproti mejm 35 kg
a to než sem šla do IVF sem schodila 27 a kde soooou v prrrrr
taky budu mít co dělat, abych to sundala ![]()
@allmeyo Nemam zkusenost, ale hledala jsem na netu, zda by uspech ivf nesel podporit homeopatiky. Asi sel, ale je to na delsi lokty a je treba k tomu homeopata… Nasadi lecbu na procisteni a stabilizaci hormonalnich hladin. Myslim, ze to nemuze uskodit, naopak. Po tom vsem jsme vsechny pekne rozhozene… Ja 5 mesicu po vysazeni antikoncepce mam MS totalne nepravidelnou od 24 do 34 dnu… Takze myslim, ze by mi ta homeo pomohla. Ale je to proste na dyl… skoda, ze jsem to nevedela, kdyz jsem pred KET cekala 3 mesice po te antikoncepci, mohlo mi to pomoct…Ale ted uz to nedozenu ![]()
@damasusan Taky to nehodlám přehánět, jenom se děsím dalšího nárůstu váhy, ikdyž obezitou rozhodně netrpím. Jsem po operaci páteře, tak tu váhu i hůř snáším, více mě potom bolí záda. J
sem to s nimi konzultovala a hubnutí je při té detoxikaci spíše bonus navíc.
V období přípravy mi to vůbec nedoporučovali, že mám přijít jen v případě, že by se nezadařilo. Tak si říkám, že tím vyplním čas do dalšího KETu. ![]()
Holky a to pribirate po cem? Po utrogestanu nebo po lecich na stimulaci pred IVF? Ja zatim nic nepozoruju… Na IVF jsem byla pred 3 roky a pak kvuli psychice a nador. lecbe jsem zhubla cca 10 kg… Co jsem neshodila po predchozim tehu…
@damasusan Bylo by potřeba se pořádně pročistit od těch hormonů, ale jak píšeš, všechno je na dlouhý lokte a musí se to provádět minimálně ty 3 měsíce, aby to začlo učinkovat ![]()
@damasusan Mám pocit, že to je mix všech těch hormonů dohromady, ale teda nejvíce teď Prednison a estrofem, v příbalových letácích to i uvádějí. No co by jsme všechno nepodstoupily… ![]()
@ii-ivuska Aha, tak to mam stesti, ani jedno neuzivam, tak to bude ono… Ja mam KET v prirozenem cyklu, takze mam jen pregnyl/Ovitrelle a k tomu utrogestan.
@damasusan U nás v přirozeném cyklu vůbec nedělají…zrovna včera jsem se o tom na klinice bavila, a podle dlouholetých jejích výsledků od toho pro velmi nízkou úspěšnost odstoupili. Navíc v mém případě (neprokázaná ovulace a velmi nízká sliznice) by to ani nemělo význam zkoušet. ![]()
@ii-ivuska Tak ono je to celkem fuk, hlavne, aby to klaplo… U mne zatim vic neresili, folikul narostl, sliznice pry v poho, tak nebyl duvod nasazovat hormony… A uprimne vysledek mi nikdo nezaruci ani s nimi, tak proc je mit zbytecne… pokud udelaji totez, co zvladne moje telo samo. Ja nevim, z rozhovoru v CAR jsem zas mela pocit, ze prirozeny je lepsi proto, ze se vytvori zlute telisko, ktere je pro tehu klicove a dodavane hormony to jen jisti… Zatimco v rizenem je pak tehotenstvi zavisle do vytvoreni placenty na dodavanych hormonech. Samozrejme Tezko soudit. Samozrejme zalezi na tom, jaky mame problem, takze pro nekoho je lepsi to a pro druheho ono.. At tak ci tak, dulezite je, abychom otehotnely a je fuk v jakem cyklu, no ne?
@damasusan jo jo přesně jak říká @ii-ivuska je to z prednisonu a estrofemu to sou pěkný svinctva jenže já už nabrala i po antikoncepci v životě sem nic takového nebrala a jak mi to nasadili před IVF tak to jelo pěkně nahoru ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.