Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, asi to tady nějak umlklo že?
My byli na 3.mesíční kontrole a doktorka me straší že budemw muset dát umělé mlíčko. Že malá málo přibírá
ale ona je naše zlatíčko většinu dne prospí tak nemůže tolik přibrat. Řekla jsem si že dokud mi nebude plakat že by měla hlad umělé mléko nedám. A jak se jinak máte holky vy?
Ahojky @Petula24 zrovna jsem sem chtěla psát ale zjistil jsem ze už si nepamatuji ani heslo🤭 co se znás staly mámy tak to tady pěkně lajdacime.
Jinak @Petula24 malá je úžasná ❤️️ a jak krásně pase koníčky.
No nevím jak pribírate a kolik máte? My tedka byli 19.2 (3 měsíce) na očkování a celkové kontrole a má 5800g a 62 cm. Já být tebou tak bych taky UM nedávala pokud nema malá pocit hladu.Jen bych ji víc nutila jist přes den.
Jinak my jdeme zítra na naušničky 🙊 a jsme teď naockovany bexserem.Mala je super pěkně si hraje a vykládá jak ženská na trhu😄 a je to smíšek
akorát mě teď začala blbnout u kojení, máme bojkot… No někdy to je o nervy…
Tady posílám tu naši 3 měsíční slečnu 🤭
A jak se máte vy ostatní a vaši miláčci ![]()
@ŠmoulikLucik jee malá je krásná
no právě Sofinka ma 60cm a 4360g
ale je spokojené miminko, pase koníky pořád se směje a povídá ale prostě hodně spinká. Tak snad přibere teď rychleji, budu ju dávat častěji k prsu a uvidíme.
@Petula24 Jé ahojte holky,, no tedy @Petula24 mala je krásná jaký má kukadla.
šikulka, krásně pase. Já bych j taky nepřikrmovala. Mně moje Eliška taky v porodnici ztratila 250g a pořád nás hlídali a strašili mě příkrmy. Dávala jsem stříkačkou po prstě do pusinky, aby si nezvykla na flaštičku. Pak mi ještě doktorka taky řekla, ať doma pokračujeme v příkrmech. Snažila jsem se, když byla vzhuru co nejvíc kojit.. a příkrmy jsem dávala nejdřív jen v noci, až jsem úplně omezila. A na další kontrole už se váha srovnala. Taky myslím ať nepřikrmuješ.
@ŠmoulikLucik no, to je krásná holčička, celá po mamince. Ty oči má úplně po tobě.
A chlupáček je úžasnej.
Až budete mít naušničky, tak pošli fotečku.. My půjdeme na naúšnice, až na jaře.. a jaká očkování jste podstoupily? co to znamená očkování boxerem? My půjdeme teprve v pondělí na hexa vakcínu a pak dáme na toho meningokoka,, ty rotaviry a pneumokoky asi očkovat už nebudeme..
Jinak malá už mi začíná v noci hezky spinkat. Usne třeba do desíti a v noci se vzbudí tak dvakrat na pití a hned usne..
@Dara82 ahojky
děkuji ☺️️a kde máme fotku Elišky? 🤗 Jinak to očkování bexsero je ten meningokoka a příště jdeme na prevenar(pneumokok). Včera jsme byli na těch náušnickach(posílám foto) a měla jsem z toho trochu strach ale super. To ti taky malá pekne spinka. My to máme taky v noci fajn malou po koupání v 20hod nakojim, v 21hod dám příkrm (1prso) a pak mě spí až do 6hod. Záleží jak moc jí přes den držím vzhůru. A jak si jinak užíváte mateřskou? Já nemít pořád problem s těmi zády tak je to nejkrásnější dovolená co jsi kdy mela ![]()
@ŠmoulikLucik Ahoj, jú to je princezna.
moc jí to sluší.. a plakala při nastrelovani a co potom jak spinkala? A po očkování taky v pohodě? My jdeme zítra. Jinak se snažím jí přes den taky držet vzhůru.. třeba v houpatku nebo si jí beru i do kuchyně..koukaji na mě s chlupackem..kazdy den chodíme na procházky..
@Dara82 juuu to jsou miláčci ❤️️❤️️❤️️ a kolik má vlasku Eliška. No u náušnicek mala plakala ale jen jak se lekla u druhyho ouška to bylo lepší a za 3minuty bylo i po pláči, doma ani nevěděla že má něco v ouskach pěkně e spinkala. No a po očkování po hexe v pohodě, jen byla spavější a po bexseru jsem musela dávat 3po 6 hodinách preventivně panadol a zvládla to skvěle jen měla hrčku na paži ale to je prý normální. Tak ať vám zítra dobře dopadne očkování a pokud budeš vědět váhu a míru tak napiš, i jak zvládla pichanec.
Ahoj, tak jsme po očkování. Dali jsme hexe a prevenar 13. Malá je dobrá, odpočívá. 15.2. jdeme na 3.měsíční poradnu a tam budem doockovavat hexe + bexseru.. a budeme měřit a vážit.. Jinak jak si říkala, že je materska je nejhezčí dovolená, tak to je pravda.. je to nejhezčí období v životě, co jsem měla. 💜 🙂
No tak malá se vzbudila a už 20min brečí.. nechce jist nic..
Taky jste to měli???
@Dara82 to jste šikovní, my ještě prevenar 13 nemáme jen hexu a bexsero ale papala mě normálně, ale jinak mimo očkování to máme občas že nechce papat. Ale uvidíš po očkování bývají protivni a neví co chtějí chudatka
@ŠmoulikLucik Ahoj, včera Eli plakala ani na ruku vzít nechtěla.. tak jsem si nakonec řekla že pít musí, tak jsem si k ní lehla, až si dala říct.. No a pomohlo to.. usnula u prsa a přestala vzlykat.. potom ještě jednou a dobrý.. v noci trošičku teplota, ale do 37.5°.. dneska už dobrý.. toho 15.2. Jdeme ba bexero a ještě hexa, tak nevím jestli to nedat raději zvlášť
zkusím před termínem zavolat doktorce a domluvit se… moje kamarádky a známé i příbuzné s pritelovi strany neockovaly a mají to docela dopodrobna všechno nastudovane, tak se jim to těžko vymlouvat.. možná i proto jsem se včera trochu zvyklala.. No, na druhou stranu táta i strejda měli zápal mozkových blan..
Ahoj holky, jak se máte,? Co je u nového? Pojďte si aspoň občas napsat jak se máte jak se vám daří? Nebo aspoň poslat foto, těch vašich mrňousu. Vždyť jsme spolu zažívali spousty silných momentů… je škoda jen tak to nechat být..
My se máme dobře v neděli 14.11. bude naši Eli 3 měsíce.. 15.11. jdeme na poradnu..
Mějte se hezky, ať jsme hlavně všichni zdraví ![]()
@Dara82 ahojky no Eliška je ale krásná princezna❤️️
Máš pravdu, taky si myslím že to tady pěkně flakame kor když jsme tady řešili spoustu zklamání, strachu, bolesti a nakonec radosti a velkého štěstí a teď nic… Myslím si že je to velká škoda😔
Jinak my půjdeme do poradny a další očkování 25.2 tak jsem zvědavá na váhu, pak mě napiš jak jste v pondělí dopadly. A co covid už jste prodělali nebo se zdárně vyhýbate?
Jinak všechny zdraví Nelinka ![]()
Ahoj holky, ty vaše holčičky jsou jako panenky.
My se máme také dobře. Konečně malého opouští prdíky. Spí víc než když byl miminko. ![]()
Už bere hračky do ruky a strká do pusinky a krásně pase koníčky. Začal hodně slintat. Vyžaduje hrozně moc pozornosti jinak kňučí a potom se začne vztekat ![]()
Teď čekám, že se začne otáčet, ale zatím nic moc 😊 Párkrát se mu to povede a pak zase nic. Ale darebak si z polosedu sedne. Takže musí ležet a nemít moc pod sebou ![]()
Jde na očkování 18. a zítra bude mít 4 měsíce. Hrozně to letí.
Má už skoro 8 kilo a 75cm ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.