Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jihanka asi proto ze jsem k ni vzdy mela duveru a obdivovala ji… tak proto. ![]()
@Jihanka píše:
@helbell Do Pronatalu? Nestáli jsme spolu dnes frontu na Covid testy na Zeleném pruhu?
Nn já si tentokrát vezla test od chlapa z práce ![]()
@helbell Aha, dnes za mnou stála ve frontě paní, která potřebuje do Pronatalu negativní výsledek antigenního testu na zítra.
@Zuzule2014 známá po něm měla mrtvici. Takže za mě fakt ne pokud je dobrá sliznice, navíc nezvyšuje šanci úspěchu. Já volila přirozený cyklus.
@Alenkaalca ovulaci si s estrofemem mít nemohla…
Jak tady někdo psal, když je estrofem tak není ovulace, proto se nepicha ovitrelle.
@Anonymní píše:
@Zuzule2014 známá po něm měla mrtvici. Takže za mě fakt ne pokud je dobrá sliznice, navíc nezvyšuje šanci úspěchu. Já volila přirozený cyklus.
to je hruza, to ho brala nejak dlouhodobe ve velkym mnozstvi? Ja si picham fraxiparine 0,8 na redeni krve, tak myslim, ze je to kvuli tomuhle preventivne, aby nevznikaly srazeniny.. Taky by me zajimalo, proc se estrofem uziva pak i v tehotenstvi cca do tretiho mesice..
@Simulina.Manth
Kdybys ho přestala brát, tak dojde ke krvácení ze spádu hormonů… proto se čeká, až je těhotenství zajištěný…
Estrogeny zase nejsou tak nebezpečný, je to součást hormonální antikoncepce, která v dlouhodobém výzkumu lehce snižuje riziko myslím prsu a lehce zvyšuje riziko rakoviny vaječníků nebo naopak… mimino neovlivňují,
Progesterony jsou vůbec v pohodě
Nejhorší jsou gonaly a podobný svinstva jako clostylbegyt apod- ty jsou docela karcinogenní- tak je to logický- ženou tělo, aby něco vyrábělo jinak než normálně a to mockrát víc…
Ale z toho si člověk nesmí lámat hlavu- hodně lidí kouří a to je daleko horší…
@Simulina.Manth normálně před transferem.
Zřejmě měla mutaci, která ovlivnila její srážlivost krve… ale ne každému dělají hned testy. Já je sice udělané mám, ale raději jsem se mu snažila vyhnout.
@Tvojeteta to sice, ano, ale ta dávka je vyšší než v HA. Jak říkám, cokoliv není naprosto nutné, tak je lepší se tomu vyhnout. Takže pokud má žena dobrou sliznici tzn. alespon 7mm a tripline tak není důvod to do sebe cpat.
Ten clostyl je naprostý zlo a přitom to spousta žen zobe jako by se nechumelilo a tam jsou ta rizika naprosto prokazatelná.
@Anonymní píše:
@Simulina.Manth normálně před transferem.Zřejmě měla mutaci, která ovlivnila její srážlivost krve… ale ne každému dělají hned testy. Já je sice udělané mám, ale raději jsem se mu snažila vyhnout.@Tvojeteta to sice, ano, ale ta dávka je vyšší než v HA. Jak říkám, cokoliv není naprosto nutné, tak je lepší se tomu vyhnout. Takže pokud má žena dobrou sliznici tzn. alespon 7mm a tripline tak není důvod to do sebe cpat.
Ten clostyl je naprostý zlo a přitom to spousta žen zobe jako by se nechumelilo a tam jsou ta rizika naprosto prokazatelná.
Jistě třikrát vyšší, ale jen 3 měsíce… lepší než další cyklus IVF…
jistě ani antikoncepce není vhodná pro každýho a spousta holek to zobe jako by se nechumelilo a mladý holky nad tím taky neuvažují…
Obecně to není tak hrozný… nejen, že to pomůže sliznici, ale pomůže to i udržet hladinu v rizikovým období, každá jsme jiná a někdo prostě udělá hezkou sliznici a pak má rychlý pokles a proto se nedaří, tam může stálá hladina pomoct- je to trochu o víře a zkušenosti lékaře v caru…
Je dobrý zkusit obě varianty a mít dobrý pocit z toho, co si člověk vybere a neposlouchat komentáře okolí…
@Tvojeteta ja teda minuly tehotenstvi ten Estrofem normalne uzivala asi do 4. mesice a nastesti zadne nezadouci ucinky nebyly..
Jinak jsem dnes 12. den po KET, testovat hodlam dle doporuceni caru az ve stredu, jsem hrozne zvedava, ale vydrzim
za celou dobu jsem ani trosku nespinila, tak tezko rict, jestli se tam mrnous zavrtal nebo ne.. Priznaky obcas nejaky mam, ale to muze byt vsema praskama, tak to moc neresim.
@Tvojeteta nemyslela jsem to špatně, pokud to bylo pochopeno nějak zle…jen můj postřeh k diskusi. A samozřejmě ať si každý dělá, co uzná za vhodné.
@Simulina.Manth držím palce! Já už taky na nějaké příznaky nevěřím. Když jsem byla těhotná tak mi absolutně nic nebylo a kdybych mi nerostlo břicho tak nic nevím. Jinak si umím každý měsíc vyrobit tisíc příznaků. ![]()
@Simulina.Manth
Právě já taky brala estrofem a ok…
Já to neberu špatně, jen jsem psala, že všechno něco má, a musíš věřit tomu svýmu… spíš když holky zbytečně plaší, co je dobrý a ne…
Nejlepší je otěhotnět normálně- ale to se nás tady netýká a tak se nesmíme nervovat, ale spíš podporovat!
Jinak doufám, že ve středu budeš sdílet pěknou fotku! Za to jak seš trpělivá máš můj obdiv!!!
@Anonymní píše:
@Tvojeteta nemyslela jsem to špatně, pokud to bylo pochopeno nějak zle…jen můj postřeh k diskusi. A samozřejmě ať si každý dělá, co uzná za vhodné.@Simulina.Manth držím palce! Já už taky na nějaké příznaky nevěřím. Když jsem byla těhotná tak mi absolutně nic nebylo a kdybych mi nerostlo břicho tak nic nevím. Jinak si umím každý měsíc vyrobit tisíc příznaků.
Ja uz si teda vubec nepamatuju, jak jsem to mela po ket pri prvnim tehu, vim, ze jsem pak ze zacatku mela takovou jakoby " plnou" delohu, kdyz jsem si sedla rychle, tak to bolelo, takovy tlaceni. Ale jestli jsem to mela takhle brzo, nevim.. Ted to mam taky, ale to mute byt asi i velkou sliznici, nezbyva nic jineho, nez pockat na test ![]()
@Tvojeteta dekuju, snad to vyjde. Mam obdobi, ze verim, ze to tam bude a pak zas par dni si rikam, at nejsem zklamana, ze se treba vubec nechytil mrnous.. Ale spis prevlada nadeje, ze tam je ![]()