Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Simulina.Manth Tak ty máš už dítko z ket? My máme z ET a teď po 3.5 letech jdu pro druhé… ale nějak nevěřím, že bych měla tolik štěstí a zase to vyšlo napoprvé. Ikdyž si říkám, že kdybych měla štěstí tak si dítě uděláme doma.
Ano, dcerku, v breznu dva roky. Na ET jsem nesla kvuli OHSS, ale pak hned prvni Ket vysel. Tak doufam i ted, ze se prcek chyti hned prvni Ket.. Ale nechci na to spolehat no..
@Jihanka zacala jsem na 0,6, ale treti den jsem byla ctyri hod po aplikaci na odberech a pry mi to nestacilo, tak zvysili davku..
@Jihanka tak jsem to mela i u minuleho tehotenstvi.. Pak po porodu tri tydny 0,6..
Holky je možné chtít aby mi gynekolog vysadil prednison? Nebo je lepší si ho nechat po ketu? Já s otěhotněním a udržením těhotenství problém nemám. Nejsem nějaká extra přírodní ale taky se mi nelíbí brát nějaký lék jen preventivně
Já ho tak mám brát.
@Simulina.Manth Tak musíme doufat, že to vyjde i tentokrát.
A máte ještě nějaké mrazáčky? My máme celkem 4.
@Anonymní píše:
@Simulina.Manth Tak musíme doufat, že to vyjde i tentokrát.A máte ještě nějaké mrazáčky? My máme celkem 4.
V Pronatalu jeste tri a doufam, ze jedno se pevne drzi u me v brisku ![]()
@Simulina.Manth držím palce.
Já mám trošku nervy z toho úterka, snad se podaří rozmrazit, budu mít negativní test na covid, atd…
@Anonymní píše:
@Simulina.Manth držím palce.Já mám trošku nervy z toho úterka, snad se podaří rozmrazit, budu mít negativní test na covid, atd…
Dekuji
v utery jdes na ket? Urcite se podari rozmrazit neboj, mas vitrifikaci? Jo toho testu na covid jsem se taky bala, ze mi zkazi plany, ale nastesti dobry, u tebe to bude urcite taky dobry ![]()
@Simulina.Manth ano, v úterý ket. Už si to úplně nepamatuji, ale myslím, že tam mrazí embrya jen touhle metodou. ![]()
@Anonymní píše:
@Simulina.Manth ano, v úterý ket. Už si to úplně nepamatuji, ale myslím, že tam mrazí embrya jen touhle metodou.
Tak to jo, zitra budu drzet palce. To cekani je hruza, ze.. Nejdriv na MS, pak nervozni z Ketu, pak nervozni z testu aby vysel, pak ultrazvuk, pak kazda dalsi prohlidka, porod… Uz abychom vsechny mely ta nase miminka narozena ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé a nechci, aby to vědělo okolí. Příští týden mě čeká KET, žádné léky jsem nebrala, až dneska injekce ovitrelle, aby proběhla ovulace. Překvapilo mě, že mám pak zavádět utrogestan a zároveň injekce prolutex, tzn. Oboje progesteron. Pak ještě jedna injekce ovitrelle den před a další po ketu asi 3 dny. Máte to některá také tak? Děkuji.
Ahoj, já byla na KET 21.1., beru Estrofem 1×1×1, Utrogestan 2×2×2 a každý den 1 injekci Prolutexu. Také jsem se divila, ale doktor mi říkal, že Prolutex udržuje těhotenství… ![]()
@Simulina.Manth
Ahoj,
dočetla jsem se, že testuješ ve středu. Já budu testovat 4.2. Je to náš poslední mrazáček.
1. KET byl v 6/2020 a skončil v 6tt zamlklým těhotenstvím. Brala jsem Estrofem, Utrogestan, Duphaston a Clexane.
Chodím do Gennetu Archa v Praze. Doktorka mi vůbec nesedla, za mě neempatičnost a nedůvěra.
2. KET byl v 11/2020 již s novým lékařem, se kterým jsem nadmíru spokojená. Vyžadala jsem si KET v nativu, brán pouze Medrol (kortikoid) a Utrogestan a to se vůbec embryjko neuchytilo.
3. KET v 1/2021 Estrofem, Utrogestan, Prolutex, Medrol a intralipidy 10 dní před KET a 7 dní po KET.
Dočetla jsem se, že by se neměly ty hormony nijak zvlášť pozměňovat. Pokud otěhotní žena s hormonální léčbou, tak by se v tom příště mělo pokračovat a neměnit na nativ, jako jsem to zkoušela já.
A také mi můj lékař řekl, že pokud transfer neprobíhá hladce, tak se většinou embryo vůbec neuchytí.
Jak probíhal transfer u Tebe a u vás ostatních, holky?
@Simulina.Manth Tak ty máš už dítko z ket? My máme z ET a teď po 3.5 letech jdu pro druhé… ale nějak nevěřím, že bych měla tolik štěstí a zase to vyšlo napoprvé. Ikdyž si říkám, že kdybych měla štěstí tak si dítě uděláme doma.