Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymka1230 ano, vyznáš se
, přesně, odběr 64, separace 28, hcg 297
@Alojska to mě mrzí,…ale opravdu může vyskočit i později, jak píšu výše, držím palce, všem bych to moc přála
, dcera se mi narodila až 14te zavedení, takže 13× zklamání, znám to
Tady srovnani zaschlych testu, snad je to ok. Zacal me bolet podbrisek a spinim. Snad se nebude opakovat podzimni biochemko. Boli me podbrisek a zacla jsem spinit
@Anonymka1230 nooo, kuva, co to čtu,…to jsou tragédie,…psalas včera, že byla dcera nemocná,…ale případ, který píšeš teď, náhle,…na to není co napsat, Bože, opravdu kruté
, máš ještě nějaké děti?
@Anonymka1230 jezis to je mi lito
já jsem prave myslela ze byla malá nějak nemocná. Tak tohle muselo být hrozné 😭 a klobouk dolu! Jak ses s tím zvládla vypořádat! Po 3 týdnech do práce apod. Mě by asi vezli rovnou do Bohnic.
Si přijdu proti tobě jak fnukna když jsem byla nepoužitelná a to mi umřelo “jen” miminko se kterým jsem nestihla krom 9 mesicu v brisku a par hodin po porodu nic zazit..
jsem zvědavá teda na co přijdeme. Já měla hrozného lekare u porodu, resp se ani neukazal, měla jsem s nim zkušenost již dříve a myslela jsem si ze ho už v životě neuvidim.. a ejhle on mě příjma k porodu.. já měla cele tehotenstvi vysoký tlak, ale držela jsem to k 140/90. Pak mi začal měsíc a něco před termínem růst 150/100, 160/110, a doktoři furt nic jen vám zvýšíme prasky, to je v pohodě. No asi nebylo. Myslím si ze to bylo pro malou fatální a stačilo by kdyby mi někdo udělal par dnů před cisar a byla by tu.. přitom ostatním s mým termínem jednorázove vyskočil tlak a už byly hospitalizovani, a vyvolávání porodu a kdesicosi a u me nikdo nic a jak to dopadlo. Ale nemocnice se k tomu celkové postavila hrozné. Já jsem jim věřila ze tam pracuji profesionálové, ale zjistila jsem ze to jsou s prominutím hyeny ktere udělají cokoliv aby to nemeli na triku. Jako falšování dokumentace, spálení placenty aby se nedejboze neobjevila jejich chyba, nedodržování zákonu co se tyče lhuty okolo stížnosti, vydání dokumentace apod. No hruza. Při dalším porodu pojedu klidně 300km hlavně abych se tam cítila bezpečně. Jsem v kontaktu s maminkou ktere zemřelo miminko následkem spatneho přístupu lekare u porodu a nemocnice to chtěla uhrát na selhání srdicka. Až pitva jasné prokázala ze za to mohl onen porodni lékař který špatně použil kleště a ejhle nemocnice najednou přispěchala s mimosoudnim vyrovnáním jen aby je nedala k soudu. Ale do té doby měli přístup “já nic já muzikant..” A tak to bohužel v nemocnicích chodí dnes a denně.
@Piškotka38
no nemocna byla, ze u toho neslo pracovat na plny uvazek. museli jsme hodne rehabilovat. ale ne, ze by mela zemrit. ![]()
@Piškotka38 piskotko a kam chodíš na odběry ze to mas tak rychle? Já jsem byla ráno a platila jsem nějak kolem 220. Loni jsem byla v synlabu a tam mám pocit po mě chtěli taky kolem 400, ikdyz včera jsem koukala do ceníku ze by to mělo vyjít do 3stovek tak nevím jestli to nezměnili. Každopádně dnes jsem byla v aeskulab a výsledky ještě nemám, prý odpoledne nebo max do zítra.
Je to hrozny, ráno jsem byla klidná ze fazolka krásné roste a teď už mám zas pochybnosti ![]()
@Anonymka1230 za mě je tam vidět jednoznačně posun
neberes něco na ředění krve? Já beru stacyl a mě říkali ze u toho je větší pravděpodobnost spineni. A u tebe to vlastne muže být uhnizdeni ne? ![]()
@Vandand
no hele, vyporadala. V praci sem jela na setrvacnik a brecela na zachode. chtela jsem se zabit a sebeposkozovat.
pud sebezachovy mi zakazal to udelat, naopak jsem vzala tel a objednala se k psycholozce. ta mi hodne pomohla. poslala me i k psychiatricce pro leky kvuli nespavosti. pry vse drzim v sobe.
@Vandand
jinak ten tlak jsi mela vysoky, meli te urcite vic hlidat a kontrolovat placentu.
ale to uz jsem si take vsimla, ze nekteri lekari resi kazdou prkotinu a jen cloveka desi a jini neresi ani to, co by meli. a jen doufaj, ze to dobre dopadne. a kdyz ne, tak pak jsi bohuzel to procento, kde se to proste pokazi. oni si ale chybu nepriznaj.
a clovek jim veri, nechce byt za hysterku, co bezi jinam.
v jake nemocnci to bylo? at vim, cemu se vyhnout
@Vandand
picham clexan - mam leidenskou mutaci. take jsem si rikala, ze by to mohlo byt hnizdeni, ale nikdy jsem to nemela
@Anonymka1230 stejně jsi za mě fakt dobra zes to takhle zvládla. Fakt té obdivuji. Já jsem nebyla schopna jit ani do obchodu natož jit do práce a dělat ze se nic nestalo.
S tou sebevraždou jsem to měla stejně. Tak strašně to bolelo ze jsem pochopila když někdo říká ze umre na žal. Ze doopravdy fyzicky bolí srdce. Ale měla jsem strach něco doopravdy provést a zároveň manžel pro mě byl tak neskutecna opora. Zvladnul ty moje stavy a záchvaty bravurne. Kdyby to nezvládl a utekl tak věřím tomu ze už tu nejsem a teď vám nepíšu. K psycholozce chodím též stále, k psychiatricce kvůli lekum, mám AD protože par mesicu po porodu se mi objevily psychické ataky a uzkosti. O to hůř jsem to asi snasela a uzavřela se sama do sebe a doma.
Oni mě průtoky hlídali, ještě den před porodem jsem měla kontrolu u své GYN, ale ta když zjistila ze se mi to zhoršuje tak mě znovu vrátila do nemocnice ale tam jsem už nestihla na kontrolu dojít a začala rodit den na to. Odhad malá měla kolem 3,3-3,5 kg a narodila se a měla jen 2530, takže někde něco špatně bylo. Ale asi je zmatlo to ze měla jinak 48cm a cele tehotenstvi mi rikali jak bude mít dlouhé nohy a jestli se podle velikosti stehenní kosti určuje pak i odhad tak to asi matlo..
jinak jsem rodila v nemocnice Znojmo, a ta maminka co jsem s ni v kontaktu tak té malý umřel ve Vyskove.
No tak to bych byla asi klidná. Mě bylo řečeno jak redis krev ze je tam větší pravděpodobnost krvaceni. Já mám zatím jen stacyl ale pak bych měla preventivně začít též s clexanem kvůli placente. I paní z akupunktury mi říkala ze měla hodně brzo nasazen stacyl a dost často kvůli němu v prvním trimestru spinila jak měla naredenou krev.
@Vandand
a jake AD mas? ja mela Asentru, ale ta mi pomohla na zacatku a pak prestala pusobit. tak jsem dostala tritico. to bylo fajn, ale nemelo by se v tehotenstvi. takze jsem vysadila a snad to pujde bez nej. zatim dobre.
ale nervy mam ted na pochodu, jak se bojim o prcka, aby to zvladl. a tim, ze mam ten zapal plic a beru atb, tak mam strach o to vetsi. a jsem na PN, takze se nijak nezptylim praci. ja mam svou praci rada. zmenila jsem ji asi pred rokema spokojenost. pritom jsem si krasne zamestnala hlavu. do toho vysazene AD. takze blba kombinace vseho.
stacyl jsem brala 8 tydnu pred transferem a ted mam uz skoro 14 dni ten clexan. takze urcite muzu byt naredenejsi.
@Vandand ahojky, js z malého městečka ze Severní Moravy, máme tu nemocnici Agel, odběrovou místnost a i laboratoř, za hodinu byl výsledek.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.