Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holčiny moje
, to jsme tady partička,… věřím, že už vše zlé je vybráno a teď si jedete po rovince, bez překážek, pro ten největší vymodlený dar
,… Už tak broučci mají ten začátek komplikovanější, že jsou z ivf, ale o to víc věřím, že jsou to ti největší bojovníci. Musíme jim věřit.
Holky, proč u Vás ivf? Já nemám kvůli endometrióze vejcovody, takže 10 let boje přes ivfka, spousta peněz v tom, než se prcek podařil. A tento bojovník je úplný bonus, neboť jsem neměla srdce dát pokyn ke zničení ![]()
@Piškotka38 ahojte já mám 4× ZT se dvěma partnery. Tak že nás poslaly na kliniku. Tak nějak jsem doufala že s ninejšíl manžel to bude v pohodě i to tak vypadalo. Podařily se dvojčata. I mi bylo
což předtím nikdy. Ale bohužel jako obvykle 7-8 (postupně odešly obě) na revizí jsem šla v den prvního výročí naší svatby. Ale vás holky obdivuji jak jste statečne ![]()
Já stále čekám na testování a jsem nervózní. A všem moc gratuluji ❤️️
@Michalka 28 držím palce, taky si už mimi zasloužíš
, kdy budeš testovat? Bereš nějaké léky?
@Vandand teda, šílenost, fakt, s tlakem se léčíš i mimo těhotenství, bo vylezl až v těhotenství? Takže jsi měla preklampsii? Co na to všechno tvůj gynekolog? Nedovedu si to představit ![]()
@Piškotka38 co nejpozději tak snad to vydrží do pátku to budu 8 den po ket. Beru amelgen 1-0-1 a anopirin 1. Všechny co se snaží půl roku a víc si to zaslouží jsou to nervy. Kamarádce před léty řekli že mimco nikdy mít nebude. Pak vyměnila dr. ta jí řekla včem je problém a teť je ve 4 měsíci. Tak to nevzdavam. Zázraky se dějí ![]()
@Piškotka38 máme hypertenzi v rodině. Ale predtim jsem to nějak extra neresila. Všichni říkali buďte v klidu, to je v pohodě. Teď mám akorát oci pro pláč ze mi to zabilo dceru zbytečně a oni to brali na lehnou váhu. Kdybych věděla jakej je tlak zabiják, tak bych je víc urgovala. Ale věřila jsem proste doktorum ![]()
Riziko preeklampsie mě na screeningu vyslo, ale tím ze se mi tlak zhorsoval už 6 týdnu před porodem, tak mě vždycky jen udělali nějaký test na tu preeklampsii, který vyšel ok, navýšili dopegyt a nashledanou. A takhle několikrát.
Teď už jsem naštěstí hlídaná na interně a beru léky na tlak.
Já se snažím verit ze moje gynekolozka nic nepodcenila. Je to anděl na zemi. Mám s ni za ta léta snahy o dite úplně ne klasickej vztah pacient x lékař. Venuje se mi kdykoliv je potřeba. Manžel ji úplně miluje 😀 a je to jeden z posledních zdravotníků kterymu věřím.
Vždycky když se mi ten tlak zvýšil tak jsem to hlavně řešila v nemocnici. Naposledy mezi loňskými svátky. Oni ze mě vrátí do pece mě gynekolozky. A když jsem došla po novém roce na kontrolu ke gynekolozce tak nechapala proč mě s tlakem 160/110 vrací zase k ni a předala mě okamžitě zpět do nemocnice, ze už se stejně otevíram k porodu. No a na kontrolu do nemocnice co mi tam dala sestřička termín už jsem to přes vikend nestihla a porodila.
@Vandand
no ono je to naprd. OG nema takove moznosti, takze kdyz se mu neco nezda, ma poslat na vyssi pracoviste. coz ona delala.
problem je, kdyz tam pak narazis na nejakeho blbouna, co ma pacienty u zadele.OG te uz nema kam poslat a ty by ses jedine musela sebrat a jet nekam jinam. a tam muze byt blb take. kterej jeste bude zpruzenej, proc jsi tam, kdyz spadove patris nekam jinam
@Piškotka38 píše:
@Alojska to mě mrzí,…ale opravdu může vyskočit i později, jak píšu výše, držím palce, všem bych to moc přála, dcera se mi narodila až 14te zavedení, takže 13× zklamání, znám to
Me se prave dcera narodila z prvniho ET a pro to mi tohle vsechno prijde cim dal vic nepochopitelné. 6 transferu a bud nic a nebo to konci ZT nebo dokonce revizi..pripadam si jak zkusebni panak na prasky, cipky a spreje🤦
@Vandand neni to vysoká hodnota, ale důležitejsi je, aby za dva dny byla vyšší. Jeste existuje naděje 🙏
@Alojska děkuji 🙏🏼 děkuji!
Nedalo nám to a napsali jsme gynekolozce. Máme ji s manželem na Facebooku. Vždycky nám říká ať ji kdykoliv napíšeme, ale nechtěli jsme nikdy otravovat. Tak jsme to dnes prubli! 😀 moc mě potěšila, řekla ze na 11 den je to super hodnota, ze 13 bude kolem 200 a pak to poroste dal jak ma. Ať se hlavně nestresuji a je nadsena ze se nám to povedlo!
tak snad nám nekeca, ale byla fakt nadšena ze se to povedlo🙏🏼
@Vandand
Tak urcite bys mohla vic. Ale kdyz se ted zacne nasobit jak ma, tak ten 14 den budes mit aspon 250
Ale urcite si dojdi za dva dny na test znova
@Anonymka1230 mě by ani nenapadlo jestli to je málo nebo hodně, ale ve srovnání s piskotkou je to bida
Ale doktorka mě fakt uklidnila, psali si s manželem a šlo z toho poznat jakou má za nás radost a vůbec nepochybovala o tom ze by bylo něco špatně. Tak snad tomu mužů verit ![]()
A ve středu půjdu na odběr určitě!
A vzpomela jsem si ze s dcerou mě to rostlo taky hrozné bidne. Když jsem byla na odběru v 6 týdnu tak jsem měla úplně tu nejnižší možnou hranici, nějak kolem 1100, zatímco ostatní měli třeba už 8 tis a byla jsem z toho hrozné vydesena a dopadlo to dobre🙏🏼
@Vandand
No jasny, kazdemu to roste jinak. A ani se to nemusi zdvojnasobit obden, staci za 3 dny
Jen mi vadi, ze v centrech delaji ten odber jen jeden, pritom to ani nema moc vypovidajici hodnotu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.