Knihy o manipulaci a obraně proti ni

211
21.5.15 16:20

Knihy o manipulaci a obraně proti ni

Hezký den všem :kytka:

Prosím nevíte, kde na internetu jsou veřejně přístupné či volně stahovatelné knihy s tématem manipulace s lidmi a především obraně proti tomuto chování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
21.5.15 16:27

Každý jsme trochu manipulátor.

Největší poučení které se mi dostalo, že manipulátor je druh osobnosti a že s tím člověk nic moc nemůže udělat - většina z nich tak jedná přirozeně, nedělají to „schválně“ prostě jsou takový.

Ve chvíli kdy člověk toto OPRAVDU pochopí, pochopí i co má dělat.

Jinak bohatě stačí wiki a 15 kroků jak poznat manipulátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.5.15 16:34

@Patejl1
Díky za příspěvek :) No, já beru, že každý máme tendenci k nějakému chování, ale dostala jsem se do situace, kdy potřebuji více podrobnějších informací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.5.15 16:38
@Ivettevi píše:
@Patejl1
Díky za příspěvek :) No, já beru, že každý máme tendenci k nějakému chování, ale dostala jsem se do situace, kdy potřebuji více podrobnějších informací…

Existuje celkem dobrá knížka, zkusím si vzpomenout na název a když tak pošlu. V elektronické formě jsem na nic co bych označil za věrohodné nenašel.

Problém většiny publikací je, že je píšou lidi kteří se považují za oběti.
Ale je to jako říct jsem oběti flegmatického manžela, je mu všechno jedno a nic moc se mu nechce dělat.

A nejlepší obrana je pokud člověk není dostatečně silný aby ignoroval jen útěk, bohužel nic mezi tím není.
Nejhorší varianta je pokus o vysvětlovaní, že jedná špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.5.15 16:51
@Patejl1 píše:
Existuje celkem dobrá knížka, zkusím si vzpomenout na název a když tak pošlu. V elektronické formě jsem na nic co bych označil za věrohodné nenašel.

Problém většiny publikací je, že je píšou lidi kteří se považují za oběti.
Ale je to jako říct jsem oběti flegmatického manžela, je mu všechno jedno a nic moc se mu nechce dělat.

A nejlepší obrana je pokud člověk není dostatečně silný aby ignoroval jen útěk, bohužel nic mezi tím není.
Nejhorší varianta je pokus o vysvětlovaní, že jedná špatně.

Mně se jedná především o méně jasné projevy manipulátorství. Proto si chci udělat představu o různých situacích, ve kterých si tohle chování ani nemusím plně uvědomovat, jen cítím, že je něco špatně.

Víš, já nechci vysvětlovat nic tomu druhému, chci jen pochopit, co se to možná děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.5.15 16:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.5.15 16:56

@Patejl1
Děkuju :) :kytka: Tohle je pro začátek dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.5.15 16:59

@Patejl1
Cituji ze stránek tvého odkazu: Jako všichni lidé mají i manipulátoři pozitivní vlastnosti, a právě proto je obtížné rychle a jednoznačně jejich osobnost odhalit. Svými slovy, činy a postoji neustále lidi ve svém okolí matou.

A právě o to jde :zed: A právě proto potřebuju co nejvíce dalších podrobnýh informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.5.15 17:02

@Ivettevi Já pracuji se specifickými lidmi, a musím říct že i mně kolikrát dojde až po chvilce, že jsme dokonale manipulován. Je to hodně těžké.

Indikátor, který funguje zpětně který používám je, když něco dělám a začnu si uvědomovat - to jsem vlastně nechtěl, proč to dělám, jak jsem se do té situace dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.5.15 17:12
@Patejl1 píše:
@Ivettevi Já pracuji se specifickými lidmi, a musím říct že i mně kolikrát dojde až po chvilce, že jsme dokonale manipulován. Je to hodně těžké.Indikátor, který funguje zpětně který používám je, když něco dělám a začnu si uvědomovat - to jsem vlastně nechtěl, proč to dělám, jak jsem se do té situace dostal.

:palec: Tohle je asi nejlepší způsob, který může použít i někdo, kdo se o danou problematiku tolik nezajímá. Je docela něpříjemné uvědomit si kolikrát se člověk do takové situace dostal.

A prozradíš, co na tebe někdo z těch lidí použil? Já se momentálně setkávám s tím, že když zavedu řeč na určité téma, dotyčný ihned odbočí nebo dokonce přeruší spojení (když jde o telefonicky kontakt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 18:07

Tak jestli chceš mít jistotu, že je to porucha osobnosti a nejde s tím nic dělat, to si jako laik (a vůbec oběť) nebudeš nikdy. MMCH - ani profík toto v běžném životě neodhalí jen na základě pozorování. Napadá mě - zkus si pohledat třeba nějakou přednášku na toto téma. Já absolvovala vloni, zajímavé natolik, že jsem se úplně oprostila od toho, že se mě to vlastně také týká. Anonym (děkuji) z předchozí diskuze.

• Citovat
  • Upravit
227
21.5.15 18:08
@Ivettevi píše:
Hezký den všem :kytka:Prosím nevíte, kde na internetu jsou veřejně přístupné či volně stahovatelné knihy s tématem manipulace s lidmi a především obraně proti tomuto chování?

Isabelle Nazare Aga - Nenechte sebou manipulovat. Skvělé čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.5.15 18:48
@Ivettevi píše: :palec: Tohle je asi nejlepší způsob, který může použít i někdo, kdo se o danou problematiku tolik nezajímá. Je docela něpříjemné uvědomit si kolikrát se člověk do takové situace dostal.A prozradíš, co na tebe někdo z těch lidí použil? Já se momentálně setkávám s tím, že když zavedu řeč na určité téma, dotyčný ihned odbočí nebo dokonce přeruší spojení (když jde o telefonicky kontakt).

To nemusí být zrovna manipulace, třeba o tom prostě není schopen mluvit.

Já se setkávám většinou z útkem a tlakem ve stylu bez tebe to nepůjde, tak je to správné apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
10.8.18 21:20
@Patejl1 píše:
Pak http://www.portal.cz/…s/detail.php?…

Pamatujete si ještě co to bylo za knížku? Na tom odkazu už je něco nového - knižní novinky za rok 2018 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí