Kočárek - pomoc s výběrem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
342
1.2.06 09:56

Eto,jsem ráda,že jsem mohla pomoci…kočárky jsou trochu moje úchylka,ale spíš ty dražší…

takže dál:

Tříkolky opravdu nejsou s přehazovací rukojetí…u těch lepších se otáčí celý sedák…u těch druhých (neříkám horších :wink: ) je prostě jen ve směru jízdy.

Původ kočárků…
Jané - Španělsko
Peg perego - Itálie
Quinny,Mutsy - Holandsko
ostatním si nejsem jistá,jen odhadnu Inglesinu Německo

Kombinovaný kočárek v těchhle pořadavcích neseženeš nový…respektive do 12kg se vejde pouz Jané a Bebe Confort,a tam je zase cena trochu jinde.Prostě za odlehčení kočárku se platí.Většina kombinací se pohybuje 15kg a výš,a cenově do 10tis Poláci,od 10 - 20ti ostatní…(mluvím o kočárku sporťák x hlubokáč)

Co se týče rozměrů korbičky,tak zapomeň na ostatní kočárky,v těchle rozměrech je jedině Polský Deltim.....

Možná by v tomhle případě nebylo od věci,koupit hluboký kočárek z druhé ruky a potom nějaký lehounký,kvalitní sporťák…
Doporučovala bych hlubokáč třeba Peg Perego (má i polohování dna korbičky a je fakt veliký (1rok i více),nebo Inglesinu…případně nekoukat na vzhled a vzít něco,aby to jezdilo a houpalo :lol: :lol: :lol:
Jo,to jsem taky vlastně zapoměla.....většina dnešních kočárků NEHOUPE :?
Tím teda myslím ty „značkové“ ty levnější jsem nikdy neměla v ruce…jen co vím,jezdí tu dost Deltimů…většinou hodně vržou,a dost maminek si stěžuje na kazovost.Ale jiné jsou maximálně spokojené,takže asi musí mít člověk kliku na konkrétní výrobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.2.06 17:58

Ahoj holky!
Nevíte náhodou někdo, jestli korbička z Jané Slalom jde na:,–(it na podvozek Jané Slalom Pro? Koupila bych starší korbičku a sporťák nový (kvůli designu)
Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
1.2.06 18:28

Ahoj Fontanko,

ja bych rekla, ze to nejde, ale 100% si jista nejsem.
Pokud vim, Slalom pro uz je bez adapterovy a zatim co stary slalom jeste adaptery ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
1.2.06 18:54

Ahoj,

mám trojkombinaci - tříkolku - Jané Powertruck 360 - korba, autosedačka, sporťák a jsem maximálně spokojená - je úžasně lehký a dobře se s ním jezdí v terénu a do 3 patra korbu s mimčem zatím unesu.

jinak můžu doporučit www.kocarky.cz - když pošleš svoje požadavky a vybrané kočárky poradí.

Nina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ety
45
7.2.06 20:09

Dotaz na ty, kteří již někdy byli na veletrhu kočárků v Brně - dá se z místa odjet domů již s kočárkem a pokud ne, jaká je dodací lhůta.
Na www.kocarky.cz jsem objevila info, že se má 14.-15. března konat výstava kočárků v Ostrově - Havlíčkův Brod - nebyla tam některá z Vás aby se podělila o zkušenosti - jak velké zatoupení firem tam bývá, jaké jsou podmínky koupi … ?
Pro mě je Brno i Havlíčkův Brod trochu z ruky, ale kdyby byla krize, tak bychom do toho Brna možná jeli … Kdyby některá z vás věděla o nějaké podobné akci blíž severní Moravy, tak dejte prosím vědět.
Pokud má někdo z Vás kočárek Free Line Driver 4×l new, ABC Design Turbo 3S, Dorjan Country Cross, Bohemia Patron Apollon Alux, Bohemia Patron Athos či Bohemia Patron Fenix 3 dejte vědět jak je to u nich s plochou lůžka a hmotností. Nejvíce mě zajímá Patron Apollon Alux. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
7.2.06 20:43

No koukám, že se tu dokola objevují stále stejné značky a můj BabyWelt Oregon 6 Alu zmiňován neni :wink:
Tak pro info. Je to šestikolka (přední kola zdvojená, otáčecí 360st. s aretací), váha asi 12-13 kg, kola nejsou nafukovací ale výborně jezdí, bez hluku. Po 7 měsících užívání jsem na něm nenašla žádnou vadu. Vanička je dost prostorná, ještě teď se do ní náš prcek vejde i s fusakem. Je to vlastně sporťák, ale dokoupili jsme k němu korbičku. Jinak pro jistotu dokupujte vždy korbu ze stejné kolekce (ročníku), my máme sporťák 2004 a korbu 2005 a museli jsme trochu poupravit přichycení, protože kočárky 2005 udělali o kousek širší. Dá se k němu koupit místo korby vložná taška.
To pro úvodní info zatím stačí :)
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
10.2.06 16:45

Ahoj, my máme Knorr NIZZA (stajný jako Big Foot) a jsem s ním moc spokojená. Koupila jsem ho v akci za 8 500,–byla v tom taška s pevným dnem a malá v ní byla do 4 měsíců (je v červenci 2005).Ocenila jsem jí taky na chatě, kdy jsme v tom malou uspali a pak jsme jí přenesli nahoru a spala v tom jako v postýlce..Pak jsem jí dávala do fusaku, ale musela jsem dokoupit ještě fusak dovnitř (Aestetic-super), sice jsem se bála, aby se mi tam vešel, ale bez problému.Jinak se kočárek dobře skládá, nevrže a vejdu se s ním všude. Krom toho jsem v létě využívala hodně přehazovací rukojeť a co mi teď vyhovuje je nastavení opěrátka na záda do polohy jako ve vajíčku, kdy malá ještě nesedí, ale už může koukat ven. Snad jsem to popsala dobře..jinak nové modely mají tu tašku dovnitř lepší, naše mi přišla o něco menší.Ale asi jen na pohled..jinak jediné, co se mi moc nelíbí jsou barvy, ale já mám modro-béžový a taky to jde..Petra a Adélka 7měs. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
10.2.06 17:24

ahoj my máme Bebetto tiger http://www.bebetto.cz/kocarky.html a jsem s ním maximálně spokojená. Překvapí svou nízkou cenou a má vše co potřebuješ. Tašku na mimino s pevným a vyndavacím dnem, je prostorný a dá se změnit na sporťák ať už s chráničem nožiček a nebo pultíkem. mají různé barevné kombinace a v této šlichtě co te´d panuje na chodnícíh se pohybuje úplně perfektně. tak hodně štěstí s výběrem kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
10.2.06 17:40

Já jsem měla kočárek Bébécar a jsem s ním velice spokojena. Jelikož bydlíme na vesnici a chodníky zde nejsou, chtěli jsme klasiku do terénu. Protože už mám druhé dítě (u prvního jsme koupili kočárek v Polsku = hrůůůza), tak jsem chtěla něco extra hezkého. A myslím, že se nám to opravdu povedlo. Všude mně s kočárkem zastavují a obdivují. Já jsem s ním maximálně spokojena. Dcera se mi narodila v květnu a je dlouhán (v 6 měsících 71cm) a vozila jsem ji v hlubokém do 8 měsíců i s fusakem v pohodě. Zde jsou stránky pro představu… ttp://www.bebecar.com/menus/bebecar/style_at/styleAT_ing.html.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
13.2.06 12:06
Packa píše:
Tak také přidám svoji trošku do mlýna. Napálili jsme se také s kočárkem, byl kupovaný v Opatovicích, ale je to čistě polská výroba, klasická trojkombinace. Jelikož chceme jednou i druhé mimi, prvnímu je teď rok, zainvestovali jsme a koupili také trojkolku, Knorr Circle. Jsem s ním naprosto spokojená. Jako sporťák super prostorný, je k tomu přenosná taška na miminko, mimochodem velice prostorná, rukojeť sice není přehazovací, ale dá se otočit „korba“ - nevím, jak to nazvat, jsem nějak mimo, podle směru, jaký chceš. Přední kolo otočné o 360 st., aretace na rukojeti. Na boudě jsou našité odrazky a jsem fakticky maximálně spokojená. A s těma kočárkama Jané jsem taky slyšela jen to nejlepší, ale ta cena je taky krásná.

Ahoj PAcko. Asi mi těhotenství leze na mozek, ale nějak jsem nepochopila, v čem si se napálila…vždyť pak u ve svém příspěvku jen chválíš. Prosím o pomoc :lol: jsem nějaká pomalejší.

X-lander jsou polské kočárky obšlehnuté od Italů. Celkem se jim to povedlo. Ale kdo je máte…není někdy na závadu ta příliš slabounká stříška (korbičky i sporťáku)? Všechny ostatní kočárky u nás v obchodě mají klasické, vícevrstvé stříšky, jako by maličko polstrované a jen ten jediný, co se mi líbí má úplně průhlednou. Něsvítí v létě skrz sluníčko? Nebo neprofoukne naopak v zimě? Díky moc za odpověď.
A co říkáte na Alu sprint (klasický, ne „L“ konstrukce) za 12.000,– s příslušenstvím (sakum prásk 2 v 1 a i s autosedačkou, plaštěnkou, síťkou, peřinkama)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.06 12:21

Kocarek

tak ja pridam ten svuj - mam Deltim- vaha 12,5 kg, sportak delka korbicky 80cm!, prehazovaci rukojet a bez porblemu ( syn ma pres 12 kg v roce, delka 82 cm a pouzivame ho od 2. mesice veku.), cena kolem 6000KC. zadna porucha,. jedinou vadou je hure pristupny kosik pri polozenem luzku. barev na vybranou neuveritelne mnozstvi.
Idelani pomer ceny a kvality, stejne dopbre jsou dle meho nazoru a zkusenosti kamaradek kocarky patron, osoatne se vse pohybuje finacne o nekolik tisic vice

• Citovat
  • Upravit
529
13.2.06 12:25

My máme Inglesinu Magnum z druhé ruky,je lehká,korbička je prostorná a dá se s ní houpat.Až začne malej sedět,tak stejně chci sporťák,myslím,že nemá cenu moc investovat do hlubokýho,je na chvilku.
Sporťák jsem si vybrala JANE Nomad,váží jen 8 kg,je sice dražší-10.000 kč,ale budu ho mít na dýl a je hlavně lehkej!

Katka a Šimon 3,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.2.06 12:56

Pro Ety: Všechny informace ohledně kočárků Patron Bohemia seženeš na jejich stránkách, konkrétně Apollon Alux je tady: http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…
Já jsem měla Apollon model z roku 2004 a byla jsems ním moc spokojená.
 Nila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
13.2.06 13:25

Josefka: :) Pomalejší?? Docela jsem se nasmála. Ne, nejsi, asi jsem to blbě zformulovala. Ten první kočárek, klasická trojkombinace, co je z Opatovic se nám začala jaksi sypat. Konstrukce začala povolovat, rukojeť se nám začala lámat a neuvěřitelně vrzal, přestože byl promazaný skrz na skrz. Jednoduše po půl roce používání doslova odešel. Takže jsme se naštvali a koupili kočárek nový. A protože chceme mít ještě aspoň jedno mimi, koupil se pořádný. Honzíka, tedy prvorozeného synka v tom vozím od jeho devíti měsíců a teď je mu měsíců třináct a zatím nemám jednu jedinou výtku. Ten Knorr jsme koupili také proto, že je u toho taška na miminko. Tak snad jsem to tentokrát napsala dobře :wink: :lol: . Docela se těším, až jednou tu tašku budu používat :wink: :P .

Měj se a kdyby něco, klidně se zeptej 8) .

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
13.2.06 15:02

Tak to se teda, Packo , rovnou ptám. Chcem si totiž taky koupit kočárek v Opatovicích nad Labem (myslela si je?) ale ne ten nejevnější tam u nich (začínají na 2 tisících a to už je vážně podezřelé) a tak se chci zeptat, jestli jsou tvé špatné zkušenosti s obchodem obecně, nebo, pokud se na kočárek informujeme i jinde, nemusel by být nutně problém. Můžeš prozradit, kolik si původně do kočárku investovala a jaký to byl typ? Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí