Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Dorjan Danny Sport Prestige?
Přidejte zkušenost s Dorjan Danny Spor...@nepř. lemanka píše:
Nové Jané korby jsou strašně malé,,, to už radši lepší koupit ze starší kolekce. A u tohoto kočárku je i jiné polohování sporťáku, sklápí se celá sedačka, takže je to úplně jiné než dorjanu, pak záleží na dítku, co mu bude vyhovovat víc.
Tak malá korba je velký problém. Můžeš doporučit konkrétní řadu jané, která má velkou korbu? Ten dorjan má cca 86cm lůžko. Lze vůbec porovnávat tyto dva kočárky, když jsou každý v jiné cenové kategorii??
@Janik82 já s ním taky budu jezdit na vesnici, tady cesty nic moc, jaké má odpružení?
@Mamango píše:
Tak malá korba je velký problém. Můžeš doporučit konkrétní řadu jané, která má velkou korbu? Ten dorjan má cca 86cm lůžko. Lze vůbec porovnávat tyto dva kočárky, když jsou každý v jiné cenové kategorii??
No, asi nedá, no. Velké korby byly myslím 2009 a starší. Ty se dají sehnat bazarové za pár korun, ale je potřeba hledat ty z bezadaptérových verzí. Kdybych měla koupit jané, tak asi slalom a pokud víc jak 3 kolečka tak nomad. Ty kolečka u toho rideru jsou fakt strašně malé. Já bych koukala po kočárku s velkou korbou a sporťákem, ale už bych netrvala na otáčecím sporťáku. Teď už mi to přijde zbytečné. Většina větších dětí se chce koukat z kočárku ven. Já mít peníze a chtít čtyřkolku tak koupím komplet easywalker qtro.
@lemanka ale ten je asi jen sporťák? A já myslela čím novější verze tím líp.
@Mamango píše:
@lemanka ale ten je asi jen sporťák? A já myslela čím novější verze tím líp.
No dá se k němu koupit i korba, která je dlouhá myslim 80 cm, u dorjanu je korba 81 cm, teda aspoň ta naše prestige z roku 2011 je. Těch 86 máš někde změřených?
Jo, jediné, co je u toho EW docela blbé je, že ta korba je docela nízko.. No každý má něco.
@nepř. lemanka píše:
Ještě mě napadlo, a co patron fenix f4r a k němu koupit korbu amigo? A nebo patron falco f4r se sedačkou ergo a korbou amigo. Kočár je to český, kvalitní, korba velká, sporťák jde na obě strany… Já ho nekoupila jen proto, že jsem nechtěla černou stříšku, jinak by byl doma.
A můžeš mi hodit odkaz? Já se v tom tak nevyznám
m
@lemanka ta vanička má vnitřní 82, máš pravdu. vnější je 86 cm. Kámoška má bugaboo a je děsný, malý kolečka, nízký..
@Mamango píše:
A můžeš mi hodit odkaz? Já se v tom tak nevyznámm
http://www.baby.patron.eu/…estavy/falco
http://www.baby.patron.eu/…estavy/fenix
v zásadě jde o to, že si koupíš podvozek delta 4r a k tomu sportovní sedačku buď za a tu vario a buď vložnou tašku nebo korbu amigo, a nebo za b sportovní sedačku ergo a k tomu korbu amigo. Rozdíl je ten, že vario se polohuje normálně zvlášť nohy a záda a ergo cela „na houpačku“.
Příspěvek upraven 03.02.13 v 18:27
Jo a ještě ten patron mi přijde kvalitnější než např dorjan. Mám zkušenost s fenixem f4 duplex(na dvojčata) a vydržel nerozvrzaný, nerozviklaný, a to nebyl ani jednou promazávaný! a děti v něm jezdily i v 17 kilech a zvládl je bez úhony 3 roky.
@Mamango Odpružení docela dobré, dá se nastavit, buď bez odpružení nebo s
Takže toto ještě jsem zapomněla zmínit u těch plusů..
@Janik82 Dekuju za ten druhy plus
ale nejsem si uz jista. Budu muset si jit vybrat osobně, což jsem se prave chtela tomu vyhnout. No, kdyby člověk furt nečetl ty recenze…mozna by to bylo jednodussi ![]()
Ahojky Holky, pridavam se do diskuze, Mam zajem o kocarek Dorjan, ten krasne zeleny a zajimalo by me jestli nekdo netusite, kde bych se na nej mohla podivat v Pardubickym kraji. Dekuji za pripadne odpovedi ![]()
@Raveska píše:
@Mamango jestli teda muzu poradit ja za sebe, tak urcite kup lepsi kvalitni autosedacku. my mame dorjan a k tomu maxi cosi, jsem zastancem toho, ze do autosedacky se opravdu vyplati investovat… a mame k ni i adaptery takze nam jde nacvaknout na podvozek dorjanu.
u kocarku jsem zaznamenala fakt jen to ze je tezsi, ale s tim jsem do toho sla. nehodlala jsem dat za lehci kocarek mnohem mnohem vic penez a ktery by jeste navic nesplnoval to co chci.
Jo a jeste jednu radu - zajed si do obchodu, kde ti umozni si ten kocarek sama slozit a zkusit napasovat do auto, perfektni vec!!
prosím tě jaké přímo adaptéry si k tomu kupovala, děkuji. (maxi cosi)
Ještě mě napadlo, a co patron fenix f4r a k němu koupit korbu amigo? A nebo patron falco f4r se sedačkou ergo a korbou amigo. Kočár je to český, kvalitní, korba velká, sporťák jde na obě strany… Já ho nekoupila jen proto, že jsem nechtěla černou stříšku, jinak by byl doma.