Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderMafina5 píše:
Bébko, a to jsi tam byla s tím plasťákem ještě neježděným, nebo jako s reklamací? A v kterém Babyparku? Já když o tom včera na Zličíne spustila, tak mě prodavačka hned odbyla, že to není košík na vožení těžkých věcí. A byla dost nepříjemná.Ale hlavně já tam byla včera kouknout, jestli náhodou nemají vystavený Active Champagne sporťák, o kterém na jaře uvažujeme. Měli a je fakt moc pěkný. Jen se bojím, že bude světlý a bude na něm každé zapatlání vidět. Co myslíte. Ještě zvažujeme Active Coffee nebo Team Brown (ale toho se manžel bojí, že je moc tmavý a že se bude v létě moc vyhřívat).
Měli tam ještě Active Black, která je moc pěkná jak na hluboké, tak na sporťáku a na hluboké tam měli taky Team Gray - taky moc pěkná, na sporťáku by byla asi taky pěkná. Přece jen ten neutrální sporťák jde líp ozdobit barvičkama jak na dítěti samotném, tak na doplňcích než hluboká korbička.
Byla jsem na Č.Mostě. Jela jsem tam s normálně ježděným kočárkem, takže i používanej košíček. Jen mi to bez papírů vyměnili za ten černej. To jsem fakt čuměla!!! ![]()
Taky jsem zvažovala tu Šampaň barvu, ale asi to na ten sporťák nechám Active Coffee, ta se mi líbí a je neutrální ![]()
S tím náklonem boudy to bude asi jak která. Někdo to má z kopce, někdo rovně. A já nechápu, jak to může bejt takhle jiný - co kus, to unikát!! Někomu to nevadí, ale mně jo. Dám tam asi dlaždici pod matraci, aby se to vyrovnalo nebo nevím
![]()
Anielkha píše:
A jak v hluboke korbe poutate?
Poutat v hluboké korbě? To přece nEní třeba
Naše malá v ní byla do 4 měsíců. A naše druhé baby nevydrží ani tolik, jak je velké (Tipuju max do 3,5M). Takže bát se, že ti dítě vyleze, je zbytečné ![]()
Jo, taky myslím, že než se bude muset poutat, tak dítko dávno bude ve sporťáku ![]()
To bylo dřív, když v hlubokáči jezdili téměř už chodící dítka. Nás máma kšírovala, ale to už jsme byli skoro roční ![]()
Mne nejde o to, ze dite vyleze, ja mam strach, kdyby se neco stalo a kocar se prevratil, tak mi mala vypadne… Jde mi o bezpecnost.
No možná by se nějaké univerzální kšíry dali napasovat právě na ty plastové úchyty k pásu na přenášení?
Co máš za podvozek? Že zvažuješ možnost, že by se ti kočár převrátil. To mě by u urbana tedy nenapadlo ani náhodou, myslím, že to snad není ani technicky možné ![]()
Anielkha píše:
Mne nejde o to, ze dite vyleze, ja mam strach, kdyby se neco stalo a kocar se prevratil, tak mi mala vypadne… Jde mi o bezpecnost.
To by do tebe musel nacouvat tank, aby se MUTSY převrátil. Náš kočár nepřevrátí ani naše malé dvouleté torpédo, které se na něj pořád věší. ![]()
Trojkolka možná, ale ten čtyřkolovej tank fakt asi nepřevrátíš ![]()
Mam Urbana… holky, co kdyby nas treba srazilo auto? Nebo neco podobneho…
Tak budu hledat nejake bezpecnostni ksiry… snad neco sezenu.
Anielkha píše:
Mam Urbana… holky, co kdyby nas treba srazilo auto? Nebo neco podobneho…Tak budu hledat nejake bezpecnostni ksiry… snad neco sezenu.
takový věci si vůbec nepřipouštěj, v takovým případě by bylo možná i lepší žádný kšíry nemít…
mmch to mi připomíná, když mi někdo řekne, že má autosedačku, kdyby ho náhodou na dálnici převálcoval kamion
![]()
to jen tak na okraj a OT
fakt tohle vůbec neřeš v životě je tolik věcí co se můžou stát a na druhou stranu prostě stát nesmí ![]()
Anielkha píše:
Mam Urbana… holky, co kdyby nas treba srazilo auto? Nebo neco podobneho…Tak budu hledat nejake bezpecnostni ksiry… snad neco sezenu.
…jůůů, na to radši nemysli… to by pak člověk musel zůstat doma zavřenej ![]()
Kdyby vás srazilo auto, tak ti budou kšíry na nic. Kočár není auto, na náraz není samozřejmě nijak vybaven destrukčními zónami apod. Je vidět, jak jsou lidi z těch reklam zblblí ![]()
Ale jestli chceš mít opravdu klid pro sebe, tak asi jediné místo, kam bys mohla nějaké pásy přidělat, jsou ty plastové úchyty na ucho na přenášení. Ale pro malé dítě třeba na zimu, si to ani nedovedu představit. Jak bys ho chtěla třeba pásat, když bude v zavinovačce nebo ve fusaku?
Navíc to pro něj asi musí být dost nepohodlné. Pokud vím, dřív se pásy používaly, právě pro případ, aby dítě samo z kočárku nevypadlo (když již bylo větší a pohyblivé - protože dřív se jezdilo v hlubokém kočárku třeba i do roka). Nepohyblivým miminům se pásy určitě nedávaly.
Tak moje mamka je mne davala… (a sla jsem taky brzo do sportaku), jeste se poptam jak to kdo okolo mne resi.
Ja nerikam, ze nas nekdo rozstreli ve 100ce. Treba prudke zabrzdeni v autobuse taky nevim,, co by udelalo.
Pokusim se nekde neco sehnat.
Diky.
Jinak ve fusaku mam otvory pro pripasani ve sportaku prip. autosedacce a mam i zavinovacku do autosedacky, v tom problem nevidim.
Anielkha píše:
Tak moje mamka je mne davala… (a sla jsem taky brzo do sportaku), jeste se poptam jak to kdo okolo mne resi.Ja nerikam, ze nas nekdo rozstreli ve 100ce. Treba prudke zabrzdeni v autobuse taky nevim,, co by udelalo.
Pokusim se nekde neco sehnat.
Diky.
Anielkho, nevím, jak to napsat, aby ses neurazila… Ale fakt neznám nikoho, kdo by pásal dítě v hluboké korbě, aby ho ochránil před nárazem auta nebo vylítnutím při prudkém zabrždění autobusu. To bys mu mohla rovnou koupit i přilbu na hlavu. Stát se může cokoli, ale tyhle tvoje obavy se mi zdají být už hodně přehnané. Nevím, jestli si děláš legraci, nebo to myslíš vážně. Ale jak říkám - nechci tě urazit, ale jen uklidnit. Přece jsi opatrná matka - nebudeš chodit přes silnici, když se na tebe bude řítit auto. A pokud do vás má nějaký opilec narazit, pak vás kšíry nezachrání
Stejně tak ta situace s autobusem. Klííííííd!!!! Užívej si těhotenství a nevymýšlej šílené scénáře, jinak se zblázníš!!!!!!!! ![]()
Zeptej se po okolí, jak to kdo řeší. Nikdo nijak - uvidíš (ale třeba se pletu
). A mamka tě nejspíš poutala už jako větší - dřív se vozily děti v hlubokáči do roka. dneska ti korba vydrží 4 měsíce - a to se mimčo ani nepřetáčí ![]()
Raději investuj energii do něčeho smysluplnějšího. Chápu, že máš o dítě strach, ale co budeš dělat, až začne chodit, padat z prolízaček, z kola, později z motorky, až začne dělat adrenalinové sporty… to by ses zbláznila
![]()
Jako rozhodne vubec nevim, kam a jak to strcit, ted jsme to pripasali zvenku ale je to pekne hnusny
vubec ty velke spony u hlavicky ditete to je fakt napad. ty jsme nastesti vystrcily ven.
O to nejde, ze by mi vylezla, ja se bojim treba nejake nehody, kdyby se prevratil kocarek a mala by pak vypadla. Budu to muset nejak vymyslet.