Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Ridermooch píše:
A proto se na brusle doporučujou radši 4kolky.
mam UR..takze ctyrkolku..a i tak…on ma mutsy teziste hodne vzadu…takze staci zakopnout..vic se oprit do rukojeti a je to…
Mafi: díky uvidím, až dorazím domů tak to vyzkouším a dám vědět ![]()
mikitaa píše:mooch píše:mam UR..takze ctyrkolku..a i tak…on ma mutsy teziste hodne vzadu…takze staci zakopnout..vic se oprit do rukojeti a je to…
A proto se na brusle doporučujou radši 4kolky.
Ale MUTSY není kočár na brusle. S tím bych teda bruslit nevyjela ![]()
Jo, a korby místo autosedačky u nás povolené nejsou!!!
Taky chci odkaz na bezpečnostní korby, prosíííím! O tomhle jsem ještě neslyšela
Tady se člověk pořád dozvídá nějaké novinky ![]()
Mafina5 píše:
Taky mě to napadlo, nebo třeba Casualplay má v korbičce středový pás na sucháč a kolem hlavičky se do auta dává límec na suchý zip. Ale pozor u nás není povolené v autě vozit dítě v korbičce, byť by splňovala euro normu jako autosedačka. Takže i k takové korbičce je třeba mít autosedačku.
mooch píše:quinny píše:Jen poznámka k týhle auto-korbičce: kromě toho, že u nás jí do auta použít nesmíte, tak si všimněte váhy - 12 kg. Proti tomu je 3-4 kilová autosedačka jako nic. A teď si představte, že jste po císaři, kdy smíte zvednout maximálně dítě v autosedačce, což je cca 7 kilo - oproti 15kg v tomhle
mmch myslím, že jsi nevybrala kočár dobře resp. korbičku, tvůj problém by totiž jednoduše vyřešila korbička, která umožňuje přepravu dítěte v autě
např. Jané nebo lepší asi Römer
http://www.britax-roemer.cz/…safe-sleeper
kde už jsou ty pásy součástí![]()
a na to jste přišly jak, že to u nás nesmíte použít v autě
![]()
má to v Čechách akceptovanou homologaci tudíž se to normálně použít smí ![]()
tím ale vůbec neříkám, že bych v tom dítě vezla, to ani náhodou, ale ta možnost prostě existuje
mooch píše:quinny píše:Jen poznámka k týhle auto-korbičce: kromě toho, že u nás jí do auta použít nesmíte, tak si všimněte váhy - 12 kg. Proti tomu je 3-4 kilová autosedačka jako nic. A teď si představte, že jste po císaři, kdy smíte zvednout maximálně dítě v autosedačce, což je cca 7 kilo - oproti 15kg v tomhle
mmch myslím, že jsi nevybrala kočár dobře resp. korbičku, tvůj problém by totiž jednoduše vyřešila korbička, která umožňuje přepravu dítěte v autě
12kg tedy na odkazu co jsem dávala nevidím, píšou 5,8kg. ![]()
jo a ty auto korbicky se tu normalne pouzivaji a pouzivat smi…to taktez nevim kde jste prisly na to ze ne e ![]()
Jsou to prave kocarky od Romer.
Napr. hluboka korba ma nejake krouzky (D-krouzky) pro zadrzne pasy (splnuji i nejake normy) - jen jsem to cetla, ja zas tak ulitla nejsem, jak vypadam ![]()
Anielkha píše:
Jsou to prave kocarky od Romer.Napr. hluboka korba ma nejake krouzky (D-krouzky) pro zadrzne pasy (splnuji i nejake normy) - jen jsem to cetla, ja zas tak ulitla nejsem, jak vypadam
D-kroužky máš v každém kočáru, jestli si dobře pamatuju tak i v Mutsy sporťáku jsou (jestli máš tak koukni na konce pásů, který mají jít kolem boků dítěte, na místo kde jakoby začínají v té sport.nástavbě, tam by měly být), ale tam jde o to, že nejsi odkázaná na pásy, které jsou tam od výrobce, ale můžeš si tam přidělat takovou tu klasiku, co byla za nás a dítě je tam volnější ![]()
mmch kdo máte korbu když vyndáte matraci nejsou tam na dně po stranách taky, už je to dávno co jsem používala korbu tak si to nepamatuju ![]()
Splňují sice homologaci, a tak je v celé EU možné je použít, ale podle české vyhlášky smíš dítě přepravovat v autě jen v autosedačce a korbičku zkrátka za autosedačku považovat nelze. Prodávám, jak jsem koupila. Neověřovala jsem to. Ale asi by stačilo pohledat někde ve vyhlášce. Možná na to kouknu zítra, teď pádím na praz do Prahy.
quinny píše:
12kg tedy na odkazu co jsem dávala nevidím, píšou 5,8kg.
V tom tvým odkazu jsem to nenašla, ale už jsem se na to totiž koukala předtím, tak třeba tady udávaj 12 kg
http://www.kasa.cz/…afe-sleeper/?…
quinny píše:Mafina5 píše:
Taky mě to napadlo, nebo třeba Casualplay má v korbičce středový pás na sucháč a kolem hlavičky se do auta dává límec na suchý zip. Ale pozor u nás není povolené v autě vozit dítě v korbičce, byť by splňovala euro normu jako autosedačka. Takže i k takové korbičce je třeba mít autosedačku.mooch píše:a na to jste přišly jak, že to u nás nesmíte použít v autěquinny píše:Jen poznámka k týhle auto-korbičce: kromě toho, že u nás jí do auta použít nesmíte, tak si všimněte váhy - 12 kg. Proti tomu je 3-4 kilová autosedačka jako nic. A teď si představte, že jste po císaři, kdy smíte zvednout maximálně dítě v autosedačce, což je cca 7 kilo - oproti 15kg v tomhle
![]()
má to v Čechách akceptovanou homologaci tudíž se to normálně použít smí
tím ale vůbec neříkám, že bych v tom dítě vezla, to ani náhodou, ale ta možnost prostě existuje
Zeptej se Steeva. Tuším, že tady proběhla i diskuze. Unás se prostě v korbě fakt převážet nesmí
Steeve by určitě odpověděl erudovaně ![]()
Mafina5 píše:vyhláška mluví o zádržném systému
Splňují sice homologaci, a tak je v celé EU možné je použít, ale podle české vyhlášky smíš dítě přepravovat v autě jen v autosedačce a korbičku zkrátka za autosedačku považovat nelze. Prodávám, jak jsem koupila. Neověřovala jsem to. Ale asi by stačilo pohledat někde ve vyhlášce. Možná na to kouknu zítra, teď pádím na praz do Prahy.
mooch píše:quinny píše:V tom tvým odkazu jsem to nenašla, ale už jsem se na to totiž koukala předtím, tak třeba tady udávaj 12 kg
12kg tedy na odkazu co jsem dávala nevidím, píšou 5,8kg.
http://www.kasa.cz/…afe-sleeper/?…
pardon jsem hodila jiný odkaz než jsem původně chtěla
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
![]()
12kg je holý nesmysl ![]()
lulje píše:
Zeptej se Steeva. Tuším, že tady proběhla i diskuze. Unás se prostě v korbě fakt převážet nesmíSteeve by určitě odpověděl erudovaně
steeva se zeptat klidně můžeme, to není problém, ale myslím, že když je prodává na svých stránkách s tímto popisem
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
tak je to jasné ![]()
dítě se může v autě převážet i v korbičkách, které ale mají homologaci na převoz na pozemních komunikacích, není jich moc, ale jsou, jedna z nejlepších je právě ta Baby safe sleeper- to vlastně ani není korbička na kočár ale to je speciální sedačka, hlavně vyvinutá pro nedonošené děti, které se nesmí vozit protisměru, ale musí se vozit bokem, potom tuto homologaci má třeba Peg Pérego Navetta- pokud se k ní dokoupí set pásů na připoutání do auta, nebo i Jané Matrix- ale ty Jané a PP moc dobře nedopadly v testech, ten Römer je výborný má 4 hvězdičky
Mají klasickou evropskou homologaci a mohou se používat po celé evropě.
Přesně tak, ale právě třeba ten Casualplay, o kterém dovozce na svých stránkách píše, že může sloužit jako autosedačka, to nesplňuje.