Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Riderquinny píše:Hoblinka píše:
Ahoj všem, mám urban rider zcela nově a když jsem včera posazovala 7měsíční dítě do tohoto sporťáku v zimní kombinéze, tak jsem tam to dítě sotva narvala - bojim se jak ho tam budu vozit příští rok popř. popříští rok
máte stejnou zkušenost? nebo jste tam dvou či tří leté děti bez problému dali? přece jenom to zimní oblečení zabere asi dost
Předem díky za reakceUž sice Mutsynu nemám, ale občas si přečtu co je nového
Hoblinko kdysi jsme kolem 7m taky přecházeli na sporťák a měla jsem dost podobné pocity jako Tya třeba bude na druhé znova, lepší kočár jsem zatím nevymyslela, nějak má každý nějaké mouchy
Ale ony se dětem časem mění proporce, takže další zimu jak se vytáhl a ramena se dostaly úplně jinam se vešel snad ještě líp než v těch 7m, takže žádný strach. My nakonec jezdili cca do 2 let a vešel se bez problémů
ahojky holky, tak to jste mě uklidnily, protože mám co se týče sporťáku naprosto stejné pocity. Hluboká nám začíná být malá, ani ne tak krátká jako úzká. Tak jsem ho zkoušeli dát ve fusaku do sporťáku a tam byl na šířku taky jako sardinka. Úplně mi to zkazilo den. Nakonec jsme potupně ještě na přechodné období koupily „poláka“ Roana Maritu. Ta degradace, ale co se týče velikosti hluboké korby - nepřekonatelné. Takže doufáj, jak píšete, že se klučina vatáhne do výšky a bude sporťák OK. ![]()
ještě se vracím k těm golfkám, nějak mě zklamalo, že všechny jsou jen do 15 kilo
, takže nezbyde nic jiného než našetřit na Maclerena a narazila jsem na stránky Anna Viktorie a tam mají ještě tu speciální edici a některé kočárky za lepší cenu než v Babyparku
Příspěvek upraven 21.11.10 v 22:08
Rybko to se tady někde řešilo, v USA mají jinou normu než v EU, tak se u výrobků píše 15kg, které jsou dané.
Rybko, nevím odkud jsi a kam s golfkama budeš jezdit,ale řekla bych, že vrážet do nich moc extra prachy nemá smysl.Furt je to jen chrastící a třepající se kostra,ten princip golfek je všude stejný, prostě lehké křápy,abys je unesla s děckem do MHD a schodů, složila a hodila do kufru auta/letadla apod.Jedny maj větší košík druhé spojenou rukojet,ale veskrze je tlačit je vopruz tak jako tak.Prostě dítě už stejně bude ťapat a tak je to spíš na to,aby mohlo spočnout a zamazat kočár od jídla…HAWK
Holky já byla na prodlouženej víkend u našich na Moravě a máma mi pro malýho připravila vše včetně druhého kočárku, abychom nemuseli Mutsynu tahat s sebou. Kočárek je po sestřiných dětech (dnes je jim přes 20 let). Je to super houpací kočárek, malej usnul vždycky ještě dřív, než jsme vyjeli ze suterénu do garáže, ani jsme nemuseli vyjet ven z domu
Celý kočárek se ani tak nehoupal, jako spíš plul jako loď na vlnách. Muselo se mu tam spát jako v pohádce
Krása, co?
LeníkDOMO píše:
Rybko to se tady někde řešilo, v USA mají jinou normu než v EU, tak se u výrobků píše 15kg, které jsou dané.
já vím, že tady se nesmí psát že mají větší nosnost než 15 kg, jenže jak poznám že ve skutečnosti mají větší? ![]()
Denulenko, kolik váží Lucinka v roce? Já vím že se to jedno zastaví, ale mi přibíráme za měsíc kilčo
jo, jsem ráda že prospívá a že je zdravá, ale fakt nevím kdy se to sekne a jestli bude mít v roce třeba 12 kilo, tak už pak do těch 15 moc nejni ![]()
Mafino, ten kočárek
určitě tam malého hledáte, co? To se nám v Mutsynce asi stát nemůže ![]()
na tom asi něco bude, že když se ty děti vytáhnou, tak se tam vejdou o něco lépe. mé dítě má sotva 7kg a fakt se jí tam špatně dávaj ramena a ruce má taky chudák, tak nějak neforemně podél těla.
moc díky
Rybko, Lucka má 10,5 kg a ona nejí ona žere
…ale také lítá sem a tam,roste… takže prostě spíš si drží váhu, než aby přibírala, myslím,že 15kg má tak 2 roční dítě a to sakra bude chodit po svých:-))(protože máma bude třeba zase v tom:-)))
Bébko, stejný kočár měl můj brácha,kterému je ted 18, takže jsem jej vozila já a pro něj to byla pohoda v něm ležet a pro mně to řídit…maminku máš teda supr připravenou ![]()
Mafina5 píše:
Holky já byla na prodlouženej víkend u našich na Moravě a máma mi pro malýho připravila vše včetně druhého kočárku, abychom nemuseli Mutsynu tahat s sebou. Kočárek je po sestřiných dětech (dnes je jim přes 20 let). Je to super houpací kočárek, malej usnul vždycky ještě dřív, než jsme vyjeli ze suterénu do garáže, ani jsme nemuseli vyjet ven z domuCelý kočárek se ani tak nehoupal, jako spíš plul jako loď na vlnách. Muselo se mu tam spát jako v pohádce
Krása, co?
Takovej houpací máme na balkóně, akorát s novější korbou. Stál mě 200,–.
Ahoj, čtu,že si děláte starosti s velikostí kočárku a nosností golfek. Dle mých zkušeností zbytečně. Proporce dětí se s věkem mění. Syn byl od miminka veliký (je narozený v prosinci). Hlubokou korbu jsme užívali cca 5,5 měs. Sice šel do sporťáku v létě, ale nebyl by s tím problém i v zimě. Pokud je ve fusáku, tak je jim jedno, kde leží. Do sporťáku se vešel bez problému i ve dvou letech, a to i s fusákem nebo zabalený v dece. A to výškově odpovídal, tak 3letému dítěti (ve srovnání s dětmi kamarádek). A co se týče golfek, tak mám Silver cross Dazzle, kde je nosnost také 15 kg. Naposledy jsme je využili v létě na dovolené (syn 2,5 roku), jinak chodíme pěšky nebo na 3kolce, odrážedle. Váha dětí bude po druhém roce stagnovat, syn už cca rok váží okolo 14 kg. Nepřibírá, jen se vytahuje do výšky. Myslím, že výrobci dobře ví jaké proporce a váha je u dětí běžná, takže kočárek s nosností do 15 kg využijete do 3 let určitě.
Přesně.
Taky bych se toho nebála.
Syn měl v roce 11 kg a na 15 se dostal až v těch třech letech a to už sme kočár dávno nepoužívali.
rybkabezvody píše:LeníkDOMO píše:
Rybko to se tady někde řešilo, v USA mají jinou normu než v EU, tak se u výrobků píše 15kg, které jsou dané.já vím, že tady se nesmí psát že mají větší nosnost než 15 kg, jenže jak poznám že ve skutečnosti mají větší?
Denulenko, kolik váží Lucinka v roce? Já vím že se to jedno zastaví, ale mi přibíráme za měsíc kilčo
Mafino, ten kočárek![]()
jo, jsem ráda že prospívá a že je zdravá, ale fakt nevím kdy se to sekne a jestli bude mít v roce třeba 12 kilo, tak už pak do těch 15 moc nejni
určitě tam malého hledáte, co? To se nám v Mutsynce asi stát nemůže
No já bych koukala na kolečka, známá má golfky se třema jednoduchýma pidi kolečkama a jak si její dcera do toho sedla tak jsem viděla jak se ta konstrukce prohla a kolečka vyhla........ Na diskuzi o callistu si do něj sedla jedna maminka a prej se tam bez problému vešla a s kočíkem to nehlo, myslím že měla něco přes 50kg.
Nejlípe se tu poptat, nebo si půjčit do obchodu těžší dítko na vyzkoušení ![]()
Mafina5 píše:
Holky já byla na prodlouženej víkend u našich na Moravě a máma mi pro malýho připravila vše včetně druhého kočárku, abychom nemuseli Mutsynu tahat s sebou. Kočárek je po sestřiných dětech (dnes je jim přes 20 let). Je to super houpací kočárek, malej usnul vždycky ještě dřív, než jsme vyjeli ze suterénu do garáže, ani jsme nemuseli vyjet ven z domuCelý kočárek se ani tak nehoupal, jako spíš plul jako loď na vlnách. Muselo se mu tam spát jako v pohádce
Krása, co?
tak ten je opravdu nádherný ![]()
takže myslíte golfky spíš s většími jednoduchými kolečky a nebo s dvojitými? Toť nejlepší? teď jsem koukala na to Calisto a třeba na šíleně drahém Malviku jsou ceny tak napálené že ty Cybexy vyjdou jen o tisíc korun levněji než Mcl
![]()
Ježiš já zase budu vybírat až přeberu
Každopádně díky moc za typy!
rybkabezvody píše:
takže myslíte golfky spíš s většími jednoduchými kolečky a nebo s dvojitými? Toť nejlepší? teď jsem koukala na to Calisto a třeba na šíleně drahém Malviku jsou ceny tak napálené že ty Cybexy vyjdou jen o tisíc korun levněji než Mcl![]()
Ježiš já zase budu vybírat až přeberuKaždopádně díky moc za typy!
Tak jsem dopadla já. Tak dlouho jsem vybírala, až jsem asi přebrala, nebo prostě nejsem spokojená… Koupila jsem X-lander XS. Jezdí docela dobře, akorát má děsně vysoko madlo, takže to pro nás je na nic a taky mi přijde děsně mělký sed, takže malá mi pořád klouže dolů. Nevím, jestli to mají jiné golfky jinak. Zatoužila jsem po něčem se spojenou rukojetí a nakonec vybrala Cam Portofino. Vše by na něm bylo ok, až na to, že s ním nejde vůbec jezdit. Ano když je prázdný, tak je to ok, ale jakmile si tam sedne malá, tak to nejde urvat
Raději bych měla nějaký o něco těžší, který by jezdil. Nakonec beru co nejvíce Mutsynu, protože ta jezdí sama a když jí musím poponést, ta je to na chvilku, ale pak už drandí, zatímco když jedu s Portofinem, tak mám pocit, jako bych měla za sebou šichtu v dole ![]()