Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderTasto, jen jsem asi nenapsala… já to řeším tou pláštěnkou z korbičky protože ji mám, ale když budeš kupovat, tak bude asi lepší ta Tracking. Ta moje by přece jen chtěla asi trochu upravit (rozstříhnout a přidělat sucháč, aby obepla nosnou tyč v místě uchycení sportovní sedačky) na to samozřejmě udělaná není.
kocky rozmyslam este nad gessleinom f6,viete mi niekto poradit preco radsej urbana??? ![]()
Při výběru mezi těmito dvěma bych docela váhala.
Gesslein je německý kočár - takže předpokládám kvalitu. Přehazovací rukojeť - další velké plus. A jak jsem četla , tak od května 2011 i nafukovací kola (pro mě např. dost podstatná věc. ) Další plus jsou ta kolečka na výměnu v setu.
Já bych se asi rozhodovala po vyzkoušení v obchodě, podle pocitu z jízdy.
MUTSY UR je hezčí designově a mě oslovil jízdními vlastnostmi - tou zatáčecí nápravou. Gesslein je jednoznačně vychytanější …takže babo raď
![]()
ahoj holky,mám asi 14 dní mutsy 4rider a chci se zeptat, zda jde do auta složit i když je sport.nástavba pro i proti směru,zatím jsme ho autem vezli jednou, ale těžko se skládá, manžel mě seřval, že lepší kočár jsem si koupit nemohla, a ještě jeden dotaz, jak často a čím se mají promazávat kolečka na kočárku, děkuji všem za odpovědi, budu moc ráda za každou radu ![]()
dadhad píše:
kocky rozmyslam este nad gessleinom f6,viete mi niekto poradit preco radsej urbana???
běží tu diskuse na gesslein, osobně ho nemám vyzkoušený, pokud nepočítám krátké „povození“ na veletrhu kde mi ho jedna paní půjčila. Takže vzhledově asi na Mutsy nemá, podle mě ale spoustu vychytávek a doplňků, které u Mutsyny nejsou. Na druhou stranu ale má sportovní sedačku v šířce 30 cm, to Mutsy má asi o 2 cm víc, otázka je, jestli dva centimetry něco řeší, ale i tak. Jo a už jsem někde četla, že někdo nadával na ten originální nánožník. Jinak přehazovací rukojeť, vyměnitelná nafukovací kola, boudička, která se dá shrnout skoro jako sluneční stříška, část boudičky jde odepnout a zůstane tam jenom síťka na větrání, péra na odpružení, sportovní sedačka až do lehu. Tož babo raď. Ono ten kočár zatím, tedy alespoň mě přijde, moc holek nemá, taky se prodává jen na dvou místech v republice, takže té kritiky asi moc nebude, čím víc lidí, tím víc názorů a spojenosti i nespokojenosti. Ideál prostě není.
Pomoc!
Rozbily se mi ty kolecka,spoje,tech tycek,co vypinaj boudu. Se to uplne
rozvolnilo,vubec nevim,jak se to stalo! Da se to opravit podomacku?
Bébka píše:
Pomoc!
ty jo…tobe se na tom kocaru umi rozbit i to co by me vzivote nenapadlo ze muze
reklamace ne? ![]()
jinak gesslein vs. mutsy…taktez nemam vyzkouseno…vychytavek ma urcite vic ja mutsyna…nicmene ten kocar je straaaasne skaredej ![]()
Bébka píše:
Pomoc!
Ho máš v záruce, ne? To bych do toho po domácku nehrabala.
mikitaa píše:
jinak gesslein vs. mutsy…taktez nemam vyzkouseno…vychytavek ma urcite vic ja mutsyna…nicmene ten kocar je straaaasne skaredej
i ty brute
. Já jsem viděla naživo Future a nezdál se mi zas tak hroznej, tož ale ten nemá zas přehazovací rukojeť.
Gabrob - Mutsy se skládá velmi lehce, pokud ti to jde těžko, tak děláš něco špatně. Skoro všechnmy jsem si tím prošly, neb je v tom takový fígl:
Tolik tedy ke skládání obecně
Pokud jde o skládání s nasazenou sportovní nástavbou - pak jde složit jen pokud je nástavba nasazena po směru - zároveň ale musí být ty dva háky, které jako koukají zespoda z kočárku zastrčeny mezi tzv. křížový spoj - tzn. nasadíš sedačku po směru ale nezacvakneš, ty dva háky jdou nadzvednout jen asi o dva cm, takže je nadzvedneš a zacvakeš za křížový spoj (nevím přesně jak u 4Ridera vypadá, mám urbana), pak teprve sedačku docvakneš napevno. Dál již skládáš jak je popsáno výše…
Pokud je sedačka proti směru nelze kočárek s nasazenou sedačkou složit.
Snad je to dost srozumitelné a pomůže ti to.
Mafina5 píše:
Gabrob - Mutsy se skládá velmi lehce, pokud ti to jde těžko, tak děláš něco špatně. Skoro všechnmy jsem si tím prošly, neb je v tom takový fígl:
- zmáčkneš tlačítko na zasunutí madla a to zasuneš až nadoraz
- zároveň přitáhneš objímku na levé straně madla - důležitá věc a ten fígl je v tom, že ty dvě věci tlačíš proti sobě nikoli směrem dolů - ještě polopatiočtěji tedy tlačíš na madlo ve směru těch nosných tyčí nikoli kolmo dolů až do chvíle, kdy v kočárku cvakne - pak se začne k zemi vlastní vahou skládat sám…
Tolik tedy ke skládání obecně
Pokud jde o skládání s nasazenou sportovní nástavbou - pak jde složit jen pokud je nástavba nasazena po směru - zároveň ale musí být ty dva háky, které jako koukají zespoda z kočárku zastrčeny mezi tzv. křížový spoj - tzn. nasadíš sedačku po směru ale nezacvakneš, ty dva háky jdou nadzvednout jen asi o dva cm, takže je nadzvedneš a zacvakeš za křížový spoj (nevím přesně jak u 4Ridera vypadá, mám urbana), pak teprve sedačku docvakneš napevno. Dál již skládáš jak je popsáno výše…
Pokud je sedačka proti směru nelze kočárek s nasazenou sedačkou složit.
Snad je to dost srozumitelné a pomůže ti to.
moc moc děkuji za rady,určitě nám to pomůže, hned jsem věděla, že aděláme asi něco špatně, a můžu se ještě zeptat na to promazávání?čím a kde to koupím?děkuji ještě jednou, jsem moc ráda ![]()
Já mažu WD 40 (doporučuje 9 z 10 automechaniků
Pozor na obyčejnou vazelínu - na ni se nachytají drobný kamínky, písek apod. a jen tak to z konstrukce nedostaneš ![]()
kloub strikam taky Wdckem…nicmene na kola se ma nemilim li se prave pouzivat vazelina…tenkrat mi to vysvetloval v opravne ten chlapek - opravar ale uz nevim co rikal…znelo to ale logicky tenkrat ![]()
MMartina1 píše:mikitaa píše:i ty brute
jinak gesslein vs. mutsy…taktez nemam vyzkouseno…vychytavek ma urcite vic ja mutsyna…nicmene ten kocar je straaaasne skaredej![]()
![]()
. Já jsem viděla naživo Future a nezdál se mi zas tak hroznej, tož ale ten nemá zas přehazovací rukojeť.
si nemuzu pomoct…me se libi jednoduchy veci…a ta zmet trubek a kousku latek a nevim ceho vseho..me se to proste strasne nelibi ![]()