Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderHolky, já si taky myslela, že je vajíčko pohodlnější, ale to byl tedy omyl. Koupila jsem tu Maxi Cosi Priori XP a jde do lehu stejně jako vajíčko - jen je větší a pro malého samozřejmě pohodlnější. Ono ale pokud jde o ten leh u těchto sedaček po směru záleží na sklonu samotného sedadla. Asi ho máme skloněné nějak dobře, neb malý má pohodičku mnohem lepší než ve vajíčku.
Jinak já kupovala tu sedačku na dnech Marianne v brněnském Babyparku v pátek až po poledni - na kasu fronta asi tak na 10 minut a sedačku jsem si nechala jen donést ze skladu. Na Pearl se tam někdo ptal a prodavačka jim řekla, že ta vystavěná (taková ta růžová) je poslední. Takže je skladem asi moc neměli. Možná se vyplatí jet pro ně do Prahy, tam mi na dny Marianne doporučili, ať si přijedu až v sobotu nebo neděli, že budou sedačky doplňovat v průběhu víkendu, kdežto v Brně mi ve čtvrtek řekli, že mají jen to, co je skladem a doplňovat nebudou… Jenže já měla cestu do Brna a tak jsem to riskla a vyplatilo se.
Mafi, pohodlnejsi dle mne neni, ale je proste bezpecnejsi… jizda proti smeru je pro dite lepsi.
ale kdyz se prcek nevejde, tak se nevejde.. ja uvazovala ze koupim kategorii O-18, ale zadna autosedacka mne nepresvedcila.. a zas koupit BeSafe za 8 tisic se mi fakt nechtelo. ![]()
no ono ještě záleží co máte za vajíčko. Teď jsem to mohla srovnat. My máme k vajíčku tu základnu Familyfix a porovnávala jsem sklon sedačky s normálním vejcem na pásy a nám ta sedajda fakt krásně leží. Takže já ho tam hodlám nechat co to půjde.
Mmartino, prosím tě, k tý základně, máš maxi cosi, že? Když ji hodím do auta, nacvaknu na isofix, dám těsně k sedačce, noha je úplně kolmo, mám pocit, že má vůli, nesedí jak přitlučená. Navíc ty packy v těch hácích isofixových mají vůli do strany, prostě to v těch oškách jezdí do strany. Kontrolky signalizují zeleně, že je to dobře, ale nějak se mi to nezdá. Navíc jak se ta základna nepoutá pásama jako ty předchozí, jak je to jištěno při katastrofickém scénáři, kdy jde auto na střech. Mám už ji tedy doma i Pebble, ale mám z toho rozpačitý dojem. To cabriofix se základnou k ní mi tedy přišly pevnější. Tohle stálo o 3000,– víc a nevím nevím.
MMartina1 píše:
no ono ještě záleží co máte za vajíčko. Teď jsem to mohla srovnat. My máme k vajíčku tu základnu Familyfix a porovnávala jsem sklon sedačky s normálním vejcem na pásy a nám ta sedajda fakt krásně leží. Takže já ho tam hodlám nechat co to půjde.
mam cabriofix plus easybase 2 zakladnu.. jj a taky je vic v lehu nez pripasane..
Ta noha na zakladni ide predsa polohovat, hore-dole. Mam familyfix a da sa nastavit aj na sklon, na kolko ma lezat, resp. sediet.
Inak ja sa tiez chystam po Pearl, ak by sa nasiel. Farby pre holky priam vitam.
A potom este fusak Aesthetik, co tak vychvalila Mafina; a mozno este zidlicku-schody. Ked to nevyjde, asi zajdem do Dresden. Nemate tam niektora overene detske obchody?
máme sedačku cabrio a základnu familyfix. Teď mi říkají doma, že nám se nic nehýbe, máme všechno na fest. Jde to upravit žlutýma pojezdama po boku té základny, kdy si stanovuješ hloubku těch trnů z familyfixu do oka v sedačce. A tu nohu nastavíš až nakonec, jakoby zafixuješ tu základnu.
Kdyby auto skončilo na střeše, tak ta základna je tam tak na fest, že by to mělo to vajíčko udržet.
No tak to jsem cvok, prostě ta základna není na fest, noha jde jen kolmo, nejde podseknout zešikma.Ještě jsem nasadila pebble, novou, na podvozek, nový, a zdá se mi, že je dost zakloněná jakoby hlava dolů. Čučím tu na to jak vůl.
terinka4444 píše:
No tak to jsem cvok, prostě ta základna není na fest, noha jde jen kolmo, nejde podseknout zešikma.Ještě jsem nasadila pebble, novou, na podvozek, nový, a zdá se mi, že je dost zakloněná jakoby hlava dolů. Čučím tu na to jak vůl.
na youtube je spoustu navodu
http://www.youtube.com/watch?… treba tady ![]()
Holky, prosím, nemáte někdo fotku, jak je nacvaknutá maxi cosi pebble na podvozek? Nějak se mi to nezdá, jinak to nejde a je to divný, nikde nenacházím ani obrázek.
Jinak já mám (tedy měla - už mám prodáno) Maxi Cosi EasyFix poutanou pásem a Maxi Cosi Cabriofix. A moc mi tedy v autě neležela viz foto. Ale na podvozku, když byla nacvaknutá, tak byla v přímo ležící poloze a nešla dát víc do sebu…
No já mám právě pocit, že to tam na tom podvozku leží už docela dost, vlastně hlavička a tělo bude úplně v lehu, je to skoro zakloněné dolů, ldyž jsem nacvakávala na Quinny, tak to tak strašně položené nebylo. Jenže jinak to asi nejde, blbě nacvaknutý to mýt nemůžu, tohle je jediná možnost, vedou si ten sklon ty plasty ![]()
Hlavou dolů tu určitě být nemá. Je to položené tak, jako když to prostě položíš na zem, tedy hlavička a nožičky jsou stejně vysoko. Podle mě to je pro mimčo ideální, naopak se mi nelíbilo, že na některých podvozcích to bylo ve stejném polosedu, jako jsem to měla ukotvené v autě a mimčo si neodpočalo od toho polosedu ani na podvozku.
Holky, jak jste tu některá psala, že těch Mustýků jezdí čím dál víc… tak to není až tak hrozný. Byla jsem dnes ve Stromovce - milion kočárků z toho desítky X-landerů, řada Peg Perego, Bugaboo, Firkonů, Quiny, Maxi Cosi, Inglesin, z golfek převládaly Cybexy, Pegt, Inglesiny a můj Maclaren jsme také potkali ještě ve dvou provedeních - proti tomu Mutsynka jediná a to navíc v podvozku FreeRider, který jsem viděla naživo poprvé. Vypadl moc pěkně s korbičkou Joey Silver. Takže klííííd, není to tak strašné s tím přemutsýkováním ![]()