Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Rider@klarazitova píše:
@mooch no mám, ale prostě mi to vubec nejde
Jo už jsem to našla v tom návodu
děkuju
ale to lůžko náhodou složit nejde že ne? to jsem tam už nenašla. Četla jsem, že některý jdou, ale tohle asi ne…
Hluboká lůžka Mutsy s výjimkou Joey složit jsou. Podívej se pod vnitřní polstrování, jsou tam takové tři výztuhy, které jdou dát stranou a lůžko se složí na placku.
Díky moc Mafino5!!!
konečně snad můžeme vyrazit
. Už se těším na procházku.
Ještě dotaz mám k tomu i nánožník, ten se připne jen okolo těch tyčí co je ta výsuvná rukojeť nebo je na to taky nějaký fígl?
Já nánožník, když byl Štěpánek ještě mimčo, připínala až za zadní tyčky od opěrky a vedle jsem nánožník pod madlem. Malý tak byl krásně zachumlaný a nefoukalo na něj. Ale nešlo to připnout jednoduše, tak jsem to měla trvale připnuté a neodendávala a trochu to ztížilo nastupování a vystupování z kočárku. Nánožník jsem vozila na podzim a na jaře s dekou, v zimě jsem nánožník nepoužívala vůbec. Jen origoš fusak.
Až letos, když už mu byl na jaře rok a půl, jsem připínala jen za ty krajní tyčky a nechala nánožník viset jen od kraje madla dolů.
@Mafina5 děkuju
kdyby tys tu nebyla, tak jsme všechny úplně ztracený ![]()
Děkuju moc i za radu ohledně nánožníku. Teď jsem se snažila prolézt tuto diskuzi, ale celou to fakt nešlo
.
Ještě Mafino5 děkuju za fotky, co jsem našla ve fotogalerii, protože ty mi pro představu, taky hodně pomohly.
Jsem fakt s Mutsíkem strašně spokojená a to mám 4Ridera a jezdím s ním i do terénu a bez problémů
, tak jsem se začínala bát, že s přechodem na sporťák, už bych spokojená nebyla. Ale díky tobě spokojenost zůstane ![]()
Ještě se zeptám na názor, co za doplňky, chtěla bych určitě ten nákupní koš, fusak už jsem koupila od emitexu, tak snad nám bude stačit…
Škoda, žes košík nevyužila u korby. Já ho měla hned od prvního měsíce a je pořád v permanenci ![]()
Jinak mě se docela líbí také sluneční stříška, ale ta se vyplatí, až dítko samostatně sedí a samo jen na léto ![]()
Na první jaro a léto pak asi využiješ i sluneční clonu. Já měla od www.lilinka.com a pěkně držela a dala se použít i jako částečně clonění nebo ji stáhnout úplně. Takže jsem ji měla trvale na kočárku nasazenou v tkové té polovytažené poloze, kdy jen prodlouží délku horního okraje boudičky asi o 10 cm ![]()
Jinak me se tedy ještě docela vyplatilo koupit v Rosmannu, takovou termokapsičku na pití. Přidělá se na madlo jakéhokoli kočárku dvěma sucháčema a dáš do toho pití. Takže na vycházky do lesa jsem ani nic jiného nebrala, jen jsem si hodila do kapsičky na boudě peněženku, telefon, klíče a pro malého cereální tyčinku nebo piškoty pro případ hladu a pití jsem dala do té kapsičky. Nemusela jsem tak kupovat žádný nevzhledný organizér a byla jsem s tím moc spokojená. Já buď jezdila do města (do herby a tak) a to potřebuju tašku a beru obvykle golfky, nebo jdu za barák do lesa s Mutsynkou a to nepotřebuju nic, takže na Mutsyně jsem už tašku neměla přidělanou ani nepamatuji. Ale když jsem ji vozila, když byl Štěpánek menší, tak se mi taky vyplatili háky JJ Cole, které krásně drží jakoukoli tašku na místě. Než jsem je pořídila, tak mi všechny tašky sjížděly po tom nakloněném madle dolů. Tedy origo tašku jsem nikdy nechtěla, protože je na mé potřeby moc velké a nevzhledná.
Pultík na jídlo jsem nepořizovala, nikdy bych ho nevyužila. A navíc se mi to zdá hrozně nevzhledné. Připomíná mi to takové ty kočárky, co mají plastový tácek místo madla napevno a to je na můj vkus opravdu děs běs ![]()
S Emitexem určitě zimu v pohodě přežiješ. Já měla tedy Aesthetic v golfkách bez jakéhokoli nánožníku, pak na Mutsyně origoš Mutsy také bez nánožníku a pak jsem měla ještě Fillikig do sání. Ten je největší, takže ho nasadím na golfky ještě letos. Když pojedeme do města, tak se bude hodit. I když jsou malému dva roky, tak ještě do města jezdím s kočárkem, protože vtšinou vezu nějaký nákup a tahat se s nákupem v ruce by se mi asi nechtělo. Už jsem si prohlížela v Ikee takovou tu nákupní tašku, protože jsem si zvykla vozit nákupy v kočárku a odvykla jezdit na nákupy autem a nevím, jak to budu řešit až kočárek nebude. Autem už se mi nechce, protože jíme teď lepší jídlo a to v jednom obchoďáku nenakoupím, musím holt po malých krámcích v centru
Asi si holt budu muset pořídit další dítě ![]()
Jo a samozřejmě vložku s bočnicemi - já měla od Pinkie a k ní mi barevně ladila jak sluneční clona, tak slunečník. Jo mě se tedy líbilo mít oboje a střídat to podle nálady a počasí, jak clonu, tak slunečník. A taky jsem si od Pinkie nechala ušít v barvě té vložky ochrany na pásy, které jsou mnohem menší a měkčí než origoš a když šel malý do sporťáku (v 5,5 měsících), tak to pro něj bylo výrazně pohodlnější. A taky mi Pinkie ušila (byť to už nemá v nabídce) ochranu na madlo, které by jinak v době, kdy malý začínal jíst piškotky v kočárku, dost trpělo.
Mafi, používáš vložku i pod fusak? Mě příjde, že když jsou tam oba, takto hodně zmenší prostor ve sportovní nástavbě.
Ahoj, prosím o rychlou radu, potřebuji nutně složit kostru od kočárku, manuál mám doma a jsem u našich, můžete mi prosím poradit jak na to?
Letos nebudou v rámci akce nákupy s maminkou slevy v Babyparku?
http://nakupysmaminkou.maminka.cz/obchody/?…
Mafino, já bych ten košík bývala využila, chodím nakupovat tak jako ty, ale někde jsem se dočetla, že je dobrý až pro sporťák, že se prý u hlubokého tam blbě dávají věci do něj, tak jsem ho proto nekoupila…
Ale příští týden se chystám do Prahy, tak si asi do babyparku hned zajedu
myslím, že ho budu využívat taky denně. U hlubokého jsem si koupila tašku, kterou sem měla přidělanou na madlu, nemohla jsem kojit, takže jsem jí sice využila, ale měla jsem pořád strach, že se mi díky ní kočárek převrátí
, protože s těma všema věcma co jsem tam vozila byla dost těžká a kočár pak nestabilní, takže s tím košíkem si myslím, že to bude o dost lepší. ![]()
Pod fusak vložku nedávám. Bylo by to zbytečné. Ta vložka skvěle utesní ty fuky v boudičce. Když si na ty fuky tady holky stěžovaly, tak já vůbec nevěděla o čem je řeč, neb jsem vozila vložku od chvíle kdy jsem sundala fusak zase až do chvíle, kdy jsem ho nasadila ![]()
Kočárek skožíš tak, že zmáčkneš středové tlačítko na madle, plně zasuneš madlo a i nadále držíš tlačítko zmáčknuté a talčíš na kostru ve směru zasouvání madla (pozor nikoli k zemi, mohla by sis kočárek poškodit a hlavně by ti to složit nešlo), přitom současně držíš objímku na levé straně konstrukce a táhneš ji proti tomu madlu. Jakmile v kontrukci cvakne, začne se kočárek sám skládat k zemi. Naopak rozložíš ho tak, že takovou tu páčku označenou červenou čepičkou na levé straně kontrukce ohneš směrem dolů a kočárek budeš moci nadzvednout a složit, dokud nezacvakne.
Do košíku pod korbou věci dávat nejdou, ale právě proto je na hácích. Prostě ho v obchodě sundáš, pověsíš si na ruku a nakupuješ, u pokladny opět zaplacené zboží naložíš a celé to pověsíš pod korbu. Je to genuální a já jsem si na to sundávání košíku tak zvykla, že mi pak vadilo, že z pod sporťáku to tak snadno nejde.
Věci do košíku jde dávat i s hlubokou korbou.
Jen ne zezadu, jako u sportáku, ale zepředu je krásně místo.
U korby mi přišel koš ještě líp přístupnej, než pak u sportáku ![]()