Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderTak moc děkuji. Tak to bych si s tím podvozkem tedy měla pospíšit.. i když, já jsem teď teprve v 16.tt, to se mi zdá brzy na koupi, nemyslíte?
@Petinaa to je určitě brzy
já měla taky tu vizi že koupím nový podvozek a ostatní věci z druhé ruky, ale jak jsem narazila na tu paní, co nám to prodávala, tak nebyla potřeba novýho podvozku, když tenhle jako nový je… myslim, že i když koupíš podvozek z druhé ruky, nic tím nezkazíš. Pokud je na něm vidět, že ho používali správně a není nějak extrémně odřený, poničený a vykloktaný, tak bych se toho nebála ![]()
Z důvodu záruky nemusíš s nákupem váhat. Například Babypark dělá to, že ti záruku odstartuje až v den narození dítěte. Prostě tam se záručákem a účtenkou a rodným listem dorazíš, kdykoli po narození dítěte a teprve ke dni nerození ti napíšou začátek dvouleté záruky ![]()
Spíš pokud máš takto větší nákup naplánován, tak doporučuji počkat si na akci nákupy s Maminkou, která bude někdy v listopadu a pak mívá řada obchodníků slevy. Třeba Babypark tam myslím mívá slevu 25 procent na vše, Malvík 20 procent. Takže můžeš docela dost ušetřit.
Jak už psala Mooch nezapmeň na přídavný nákupní koš, to je opravdu super věc jak pod korbu, tak pod sporťák.
Za mě tedy také bohatě stačí pláštěnka emitex na malé korby a to jak na korbu, tak na sporťák. Vystačila jsem s ní celé dva roky ježdění a za tu dobu jsem ji vytáhla asi tak sedmkrát. A na sedm použití kupovat origoš pláštěnku za 300 na korbu a za 1000 korun na sporťák mi příjde fakt nesmysl.
Se sporťákem já jsem moc spokojená, skoro nic bych mu nevytkla. Pokud šlo o nějaké sjíždění, o kterém ses asi někde dočetla, myslím, že jde o to, že dítko může sjíždět, pokud se sportovní sedačka špatně připevní na podvozek. Je třeba v obou směrech dodržet postup - proti směru použít suchý zip ve středu sedačky a po směru mít správě umístěné háky pod sedačkou. Vše je popsané v návodu. Ale hodně mamin prostě nacvakce sedačku, nepodívá se do návodu a pak se diví, že jim sedačka nedrží pevně, ale sjíždí a kritizují kočár. Takže přečíst si návod, dbát na údržbu - tedy promazávat a pak podle mě není důvod, aby se na kočárku něco pokazilo.
Jinak gratuluji k výběru. Podle mě je Mutsy Urbanrider fakt nejlepší kočárek - zvlášť pokud plánuješ takové použití, jako jsi popsala, tedy v podstatě takové, jako jsem měla já - les a město.
A jedno doporučení off topic: Pořiď si kvalitní golfky, které jdou do úplného lehu již od narození. Na cesty třeba do obchoďáku není nic lepšího než kvalitní, dobře odpružené, lehké a skladné golfky. Určitě je to lepší řešení (pro rodiče i dítě), než dát miminko třeba na dvě hodiny do autosedačky nacvaknuté na podvozku. Já kdybych o této možnosti věděla, že existují golfky schválené pro použití pro děti již od narození, tak bych je samozřejmě koupila mnohem dříve. Takhle jsem trápila mimčo v autosedačce zbytečně.
Ja jen hodim jeste levnejsi variantu plastenky, mam z rossmana za 119kc a pasuje jak na korbu tak na sportak, mela jsem original, ale prodala jsem a staci mi tahle, je skladnejsi ![]()
Kdyby někdo sháněl - prodávám sporťák Mutsy 4 rider, verze single spoke next, ve fialové barvě. Ke kočárku mám originál nánožník a slunečník, všechno ve stejné barvičce. Cena se vším 7000Kč.
Konstrukce má sem tam nějaký škrábanec, ale není to skoro vidět a nástavba je bez chybičky, jako nová. Kdyby měl někdo zájem, tak může napsat zprávu ![]()
Holky, moc děkuji. Počkám si na ty slevy v mamince, jak psala Mafča. Tyhle diskuze jsou fakt super, protože tohle bych jinak fakt neměla kde zjistit, tady jsem tento kočárek totiž neviděla jezdit. Ještě jednou moc děkuji všem!!!
Petino, jestli jsi Mutsy Urbanrider ještě neměla v ruce, tak se pak nediv v obchodě. Já když jsem s ním poprvé vyjela z řady ostatních kočárků, tak jsem nebyla sto s ním zpět zacouvat a řekla jsem si, že tenhle krám tedy nechci. Ale přešlo to a teď ho miluju. První vycházka byla náročná, ale cestou zpět z lesa už jsem ho zvládala. Naučila se s ním jezdit i moje 70 letá tchýně, která je zcela mimo ![]()
Mafi, děkuji, s tohoto variantou počítám. Když jsem viděla, že se přední kolečka dají točit do strany, tak mi bylo hned jasné, že mi to hned asi nepůjde, ale vydržet se určitě vyplatí. Kočárek vypadá opravdu moc hezky, cenově je to také super a hlavně, nejvíce oceňuji kontakt děťátka a maminky ve sporťáčku. Většina kočárku je po směru jízdy. Pamatuji si, že jsme si se synkem pořád povídali, když jsme jeli venku a o to nechci přijít ![]()
No u urbanrideru se právě přední kolečka netočí do strany. Točí se (nebo spíše zatáčí) celá zadní náprava. Kočárek tak netlačíš jako třeba u vozíčku v supermarketu tak, že když chceš zatočit doleva, tak více dopředu zatlačíš pravou rukou, ale ty pohyby rukama děláš spíše do stran - něco jako když bruslí Martina Sáblíková, jak tu napsal jeden nespokojený tatínek ![]()
Aha, tak to jsem asi špatně pochopila. To nemění nic na tom, že se už na kočárek těším ![]()
Holky ja prodavam uplne novej cervenej fusak do transportera, kdyby nekdo chtel
za pulku normalni ceny
Ahoj holky,
tak zitra je male pul roku, nejvyssi cas na presun do sportaku. Zatim jsem zjistila jen dve nemile veci… neni u nej navod
(mam novy a v krabici je prd, tak snad to pochopim, suchac ke konstrukci chapu, tak snad bude nejak intuitivni i ten zbytek…) a ty fuky jsou fakt sileny, takze nez mi prijde odnekud vlozka, zkusim tam neco narychlo dnes usit. Sice jsem si to pomerila, ale nejsem si jista delkou a na netu nic neni, nebyla by nektera z vas tak moc hodna, ze by mi zmerila vlozku do sportaku, abych to nestrihla zbytecne blbe? byla bych moc vdecna… jinak jsem koupila fusak pak na vetsi zimu, emitex combi, tak snad bude dobry…
@hanakut píše:
Ahoj holky,tak zitra je male pul roku, nejvyssi cas na presun do sportaku. Zatim jsem zjistila jen dve nemile veci… neni u nej navod(mam novy a v krabici je prd, tak snad to pochopim, suchac ke konstrukci chapu, tak snad bude nejak intuitivni i ten zbytek…) a ty fuky jsou fakt sileny, takze nez mi prijde odnekud vlozka, zkusim tam neco narychlo dnes usit. Sice jsem si to pomerila, ale nejsem si jista delkou a na netu nic neni, nebyla by nektera z vas tak moc hodna, ze by mi zmerila vlozku do sportaku, abych to nestrihla zbytecne blbe? byla bych moc vdecna… jinak jsem koupila fusak pak na vetsi zimu, emitex combi, tak snad bude dobry…
Ahoj, nějaký návod jsem našla zde http://fotky.ludra.cz/v/mutsy+navod/
Kompletní návod na celý kočárek vyjma doplňků jako je koš je myslím u podvozku. Taky jsem ho hledala, když jsem dokoupila sporťák a pak ho našla v tom co byl u podvozku…
Diky, navod pohledam na netu, ten od Denisy bude mozna on -), dik!
jeste bych poprosila o tu vlozku, ale kdyztak to proste strihnu a zkusim… ![]()