Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky zkoušely jste některá kočkolit z DM? ten jejich Dein Best? případně nevíte cenu?
Holky prosím o radu. Sousedi našli pidikotě a dali nám ho na vykrmení. Kotě je už v pohodě, bydlí v hale a chodí ven, kdy potřebuje. ALE, je teď neskutečně zablešené, už se s tím peru 14 dnů a do různých preparátů jsem vrazila už 1200. Vše vydezinfikováno, psi nic nemají, jen tohle kotě. Odbleším, vykoupu, nevidím nic a druhý den můžu začít znovu. Včera odblešeno, kožich mi připadal čistý, dneska jsem ho čistila na louce, opět minimálně 30 blech. Kde to bere a co s tím? Nejsme prasata, vše čisté, ale kde to bere, když psi nic nemají? A existuje nějaký osvědčený pro kočky netoxický přípravek?
PS: prosím žádné rady typu kočku ven, je ještě malé a ven bych ho nedala. Jen je v hale, kde se vše dobře dezinfikuje, pelech má z papíru, denně vzhazuji. Kotě mne bere jako matku, tak ani s koupáním není problém, budu ráda za každou radu, co by mohlo zabrat, tohle jsem ještě neviděla.
@Ester13 Musíte hlavně odblešit i dům - pelechy, koberce, peřiny - všechno. Blechy jsou tam. Když odblešíte kotě, tak to na něj zase naskáče z prostředí.
@bimbama píše:
@Ester13 Musíte hlavně odblešit i dům - pelechy, koberce, peřiny - všechno. Blechy jsou tam. Když odblešíte kotě, tak to na něj zase naskáče z prostředí.
Koberce nemám, vše odblešeno. Denně. Pelech jsem vyhodila. teď spí chudák v papírovém, denně likviduju. Zaráží mne ten počet blech hned druhý den. Kotě chodí ven, máme z haly výlez pro psy, ale ti nic nemají ![]()
@Ester13 píše:
Koberce nemám, vše odblešeno. Denně. Pelech jsem vyhodila. teď spí chudák v papírovém, denně likviduju. Zaráží mne ten počet blech hned druhý den. Kotě chodí ven, máme z haly výlez pro psy, ale ti nic nemají
Jak je kotě staré? Zkoušela jste nějakou pipetu za krk? Jinak bych asi zašla za veterinářem a on už něco účinného bude mít - jak na kotě, tak na okolí.
@Ester13 asi si to nosí z venčí, mladá kůžička je pro blešky asi ráj… bobíšek, musí si udrbat kožíšek. Pokud nezabralo nic osvědčeného, tak bych asi zajela na veterinu.
Ony totiž pipety a přípravky působí cca na 2-3 dny nemytou kůži a vstřebávají se právě díky tukové složce na a v kůži (ta po umytí chybí). Doporučuje se pak 2-3 dny po aplikaci pipety právě zase nekoupat.
Blbé je, že pro takové prďolky nejsou ještě ani obojky vhodné ![]()
@stiskoch já po pár zkouškách jiných, kupuju už jen Zverlit extra jemný.
@KačuliKačka píše:
@stiskoch já po pár zkouškách jiných, kupuju už jen Zverlit extra jemný.
děkuji, to jsem ještě neměla, vet mi dal Effipro, naposledy. To je zahubilo a druhý den znova
Tady je blbé, že na vsi se kočky neřeší, prostě žádné očkování, žádná péče…
Ještě mne napadlo, neexistuje nějaký pudr? Vím, že to bylo, ale nejsem zkušený chovatel koček, tak nevím, jestli tohle je vhodné pro koťata a jestli to ještě je.
@Ester13 Zverlit je stelivo, odpověď na jiný dotaz…
Mají něco proti blechám i ti psi? Že blechy nevidíš, neznamená, že tam nejsou…
Pudr dělá Bolfo.
@Ester13 Tak tak, Zverlit je stelivo ![]()
Jinak náš hafan má Kiltix obojek, jedině ještě zkusit toto, popř. dva tři dny držet kotátko doma ![]()
Aha, jsem trotl
Však říkám, že to s kočkama neumím
Posypat ho stelivem
Mám plavého hovawarta, na tom je vidět vše, ale nic nemá. No, ale mají spot on ![]()
@Ester13 píše:
Aha, jsem trotlVšak říkám, že to s kočkama neumím
Posypat ho stelivem
Mám plavého hovawarta, na tom je vidět vše, ale nic nemá. No, ale mají spot on
V klidu, vítej v klubu
my už si v práci s kolegyněmi hromadně zvažujeme rezervaci v nějaké psychiatrické léčebně
![]()
Ale co ty víš, třeba by to zabralo na ty blešky ![]()