Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4976
27.7.14 11:46

Krásnou neděli všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.7.14 12:14

Hezkou nedeli vsem :-)

My se po obede chystame na zahradu ke kamaradce, jeji mala slavi 4 rocky tak budeme i opekat :-)

Pajo…ti jsou boziiiii ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 10:36

Ahoj kočkomilky,

tak dnes slaví další náš kočičák - Samík, jménem Samson Lady Bijou, dnes mu je 11 let :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
28.7.14 10:45
@KačuliKačka píše:
Ahoj kočkomilky,tak dnes slaví další náš kočičák - Samík, jménem Samson Lady Bijou, dnes mu je 11 let :hug:

Gratuluju :potlesk: Náš malamut Nanook bude mít taky 11 let, ale až v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 11:55

@bimbama díky, psala jsem i chovatelce, co od ní máme Samíka a psala, že na peršánka je to krásný věk, no, ale doufám, že ještě s námi bude dál… je to můj první a fakt je zlatíčko, i když občas umí i pořádně pozlobit, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
28.7.14 12:21

@KačuliKačka
Gratuluju! :hug: Tak to ještě pár let s vámi bude. Mamčinýmu Tomíkovi bude letos v říjnu 13 let :) Už je to starouš, ale taky věřím, že tu ještě pobude pár let. A pak maminka stejně dostane jiného kocourka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 12:33

@rainucha Děkuji, i když byly doby, kdy jsem uvažovala, co s ním, jak zlobil, ale jinak bych ho nedala a doufám, že ikdyž na peršánka je to teda už dědoušek, že bude s námi nějaký ten rok ještě dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
28.7.14 12:35

Ahoj holky - nebo spíš kočičí mamky :lol: jdu k vám pro radu. Koupili jsme malýmu k 2 narozeninám kočičku - britskou whiskas + colorpoint / nar.6.5.2014 /. Je moc roztomilá, od původních majitelů naučená na záchůdek i škrabadlo. Malýho neškrábe ani ostatní členy rodiny.
Vše bylo v pohodě, kočička - malej si ji pojmenoval Anda :lol: chodila na záchod, koupili jsme ji tam tu samou podestýlku, kterou nám doporučil majitel a na který byla Anda zvyklá. Ale bohužel minulý týden šla a vyčůrala se nám do sprchového kouta. Chňapla jsem ji tam při činu a tak jsem ji k tomu strčila nos a vytřepala. Bylo mi jí strašně líto. Týden byl klid a včera to udělala znovu. Máme do koupelny otevřeno protože tam není okno a když je tam zavřeno - tak je tam strašnej vzduch :( a tak následovalo opět potrestání. Vždycky se jakoby urazí, večer k nám nejde ani na gauč a leží na koberci a uraženě na nás kouká. Všude má přístup, kromě ložnice. Včera nám tam vběhla, když jsem ukládala malýho a už čůrala do rohu ke skříni :roll: :cert: :cert: jinak po vytřepání jde zase na záchod. Čistíme ji ho každý den od hovínek a má tam ten silikagel. Co máme dělat. Prosím o radu a proč to vůbec dělá - kočku jsem měla v dětství a ta byla spíš venku, takže to chování nechápu :think: :nevim: když je zavřeno do koupelny a ložnice tak to neudělá :nevim: díky za rady - vysvětlení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
28.7.14 12:44

@Alčák1 Koťátko je moc pěkný, ale mělo být ještě u mámy. Ale asi to nebude příčina. Nemůže to dělat „na truc“? Prý to kočky často dělají, když se něco změní v jejich životě, režimu.

Příspěvek upraven 28.07.14 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 13:06

@Alčák1 nám toto začal dělat 10 letý kocour, pročůral mi koberce v kuchyni (do té doby naprosto bezproblémový kocourek). Vyloučili jsme zdravotní problémy, obě wc mají čisté (máme 3 kočky doma). Vyřešil to až další záchůdek v kuchyni. Holt sice ve frekventované části (u dveří do špajzo-komory), ale raději budu vybírat o záchůdek víc než se stresovat, zda tam bude nebo nebude loužička (navíc zatékalo to pod sporák a linku - myslím, že ten odér netřeba popisovat) - je to ten nahoře, dneska zrovna slaví 11 narozeniny ;-)

Zkuset kočičce dát druhé wc do koupelny, tak bude mít příležitost se tam vyčůrat beztrestně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
28.7.14 13:09

@KačuliKačka A kolik se průměrně dožívají perské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
28.7.14 13:14

@Alčák1 Já jsem vždy naše malé roštaky dala po vyčurání do záchodu třeba necítí moč ale chápu že se to musí čistit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 13:26
@bimbama píše:
@KačuliKačka A kolik se průměrně dožívají perské?

To nevím, nikdy jsem to nehledala… chovatelka psala, že má kočičku - maminku našeho Samíka, má 14 let a je hluchá a krom toho je bez problémů :) Tak snad do 15-16..???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
28.7.14 13:42
@KačuliKačka píše:
To nevím, nikdy jsem to nehledala… chovatelka psala, že má kočičku - maminku našeho Samíka, má 14 let a je hluchá a krom toho je bez problémů :) Tak snad do 15-16..???

Tak to je pěkný. Známá má exotky (což jsou vlastně skoro Peršanky) a jedna ji umřela teď v 6ti letech na selhání ledvin. Ale jinak kocour perský se jí dožil taky nějak 14-15 let a má jednu 16ti letou - teď ale nevím, zda je to Peršanka nebo exotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.14 13:45

@bimbama ony právě peršanky a exotky trpí na PKD - polycystické onemocnění ledvin, kdy cysty rostou uvnitř ledvin - bohužel je to dědičné a neléčitelné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný