Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já se nerozčiluji, jen sem popisoval problém. Asi jsem se trochu rozepsal, jsem hodně ukecanej. Nic špatného jsem tím nemyslel. Ale mám výsledek. Vím kdo se na měst. úřadě touto problematikou zabývá. Vím, že bát se všech těch chorob je přehnané a veterinární stránky které jsem našel jsou propagační a vakcíny prodávající. Neb Vy matky a chovatelky jste se ještě nikdy s ničím takovým nesetkaly a to je ta praxe kterou zde kladně hodnotím. I recenze na vafky které nepraskají jsem našel zde). Děkuji moc swater137
@RyBANA
Některé kočky nemají rády žádné budky nebo doupata, radši leží volně nebo v otevřených pelíšcích.
Jak to má ta vaše můžeš poznat z toho, jestli se ráda někam schovává a spí tam, jestli zalézá pod deku apod.
@swater137
Pokud chceš tohle hodně řešit, tak bych ti doporučila spíš ryze kočičí forum Kočky online .
Tam je spousta holek, které mají hodně zkušeností, řešilo se tam lecos, někteří zachraňují či ošetřují toulavky, léčí různé nalezence a vůbec by ti v tomhle mohly poradit a najdeš tam dost info v existujících vláknech.
Chápu a oceňuji tvoji starost o maličkou, ale to neznamená, že kvůli nám lidem můžeme všechny ostatní tj. zvířata a rostliny jednoduše převálcovat, když nám zrovna nebudou vyhovovat. I oni mají právo na život.
I když v případě takotýchto koček by jim bylo určitě líp, kdyby je lidé nemnožili na kšeft a pak se jich nezbavovali a nenechávali je volně pobíhat a ještě víc se dál množit.
@RyBANA Otakar
jestli ti vleze do toho drzaku z ikei to si teda netroufam vubec odhadnout. Nase jepice zasadne veci urcene pro ni odmita a parazituje nejradsi na tech na ktere nesmi, tak mozna mu tam zakazat pristup pak to bude tutovka
![]()
@swater137 z tech zoonoz mi porad neprijde zadna ktere bych se mela bat. V Praze jsem zila skoro deset let a spis bych se bala co moje dite chytne ve verejne doprave nez ze neco koupi od toulavch kocek. Jejich tesnemu a primemu kontaktu se da myslim dobre zamezit, jestli jste s hopni uplne vymechat verejnou dopravu o tom pochybuju ![]()
Ahoj ![]()
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak doufám že mi tu můžete dát někdo pár dobrých rad ![]()
Máme od včera koťátko, nalezence z venku. Byli jsme na veterině, dostala atb na kočičí rýmu a ještě nějakou injekci, pak na doma nějakou vodičku na kůži na veškeré parazity. Je hrozně hubená, chuděra
Ale hroznej mazlík, až mi to přijde divný, pořád za námi běhá jako pejsek ![]()
Můžete mi někdo prosím poradit nějaké kvalitní granule? Teď jsem jí koupila značku Pet Royal. Kapsičky moc dávat nebudeme, budu dávat maso. A ještě stelivo? Mám nějaký pro koťata, ale je hrozně jemný a když vyleze, je to všude ![]()
@petrul Už jsme vyzkoušeli hodně druhů steliv a nejlépe se nám osvědčilo stelivo Zverlit. Žádné speciální pro koťata jsme nikdy nedávali. Co se týče granulí, kupujeme granule na váhu přímo ve zverimexu, když byl náš kocour kotětem, kupovali jsme granule na váhu určené pro koťata, a to taky ve zverimexu.
@ajush vážené ve zverimexu?
U nás teda o ničem takovém nevím, a nejradši bych se zverimexu vyhla co to půjde… mají to předražený, prodavačky ví kulový. Včera mi paní nabízela vitamíny na lepší vyzvrácení chlupů ![]()
@petrul Jsou takové pasty na vytrávení chlupů, ty jsou fakt fajn, aby právě kočička nezvracela. Já kupuju kočkám orijen, ale jde o to řídit se tím aby v nich bylo velké procento masa na prvním místě a to ve vážených granulích ve zveri není. Stelivo už léta kupujem caliopsis na netu třeba 20balíků a máme na dobu klid…
Granule pro koťata neporadím, už jsme dlouho žádné kotě neměli. Ti naši už jsou pěkní důchodci.
Ale můžeš se mrknout do eshopu Zoohit.cz . Já tam dost nakupuji, protože mají velký výběr a díky různým akcím a výhodám jsem mohla kočkám dopřát lepší žrádlo při stejné útratě. Navíc mívají některé špatně sehnatelné značky a jeden čas jsem tam kupovala i kočičí diety. Provozovatelé jsou Němci, takže ta úroveň služeb je prostě lepší.
Ale kromě granulí můžeš koťátku přidávat také vařené maso, žloutek, tvaroh. Můžeš zkusit i bílý jogurt a smetanu, ale některé kočky mohou mít s mléčnými produkty problémy. Mléko bych nedávala, jedině kočičí.
Jo ještě stelivo jsme používali Zverlit, ten je solidní, ale nakonec jsme přešli na směs 1 dílu Biokats Bianco (blbě se shání a moc levné není) a 2 díly Brit Care Ultra.
Díky za rady
Kde máte záchody a jaký? Já to mám provizorně v obýváku, ale ten puch když se vysrajdí…
A jak to řešíte, splachovací písek do záchodu nemáme a dávat každej bobek do pytlíku, no nevim ![]()
Ještě chci udělat škrabadlo, ale nevím jestli se s tím doma prát (chtěla bych něco vyššího, aby měla kam zdrhnout před malou) nebo koupit? To je taky pěkně drahá sranda ![]()
@petrul my mame kryty zachod za dvermi v obyvaku. Kdyz je tam dostatek steliva, tak to nesmrdi vubec. Ja pokud jsem doma, uklizim pokazde, co jde curat. Jinak min. 2-3× denne
Skrabadla mame ze zoohitu, sice investice, ale blbne na nich i spinka
A ted se zblaznil do granuli Hills. Ale stacil by jim mozna i nejaky strom, par silnych vetvi, uz jsem to nekde videla. Ja teda zatim nelituju zadnych penez, co jsem za toho hajzlika dala ![]()
Jo ta pasta na bezoary mi prijde v patek, chci to zkusit. Sice neblinka, ale chlupu spolyka dost, tak snad mu to pomuze, aby to lip stravil
treba se mu spatne dycha i z toho.
@petrul my máme 2 záchůdky v předsíni a jeden v kuchyni (máme 3 kočičáky a nejstarší nám začal čůrat v kuchyni, proto tam má wcko). Kupuju už roky Zverlit extra jemný a mám u záchůdku takový ten obyč kobereček z Ikey, at se to neroznáši, takže jen zametu a hotovo ![]()
Škrabadlo mají ti tři naši 1 větší a 1 malé, naštěstí jinde nechodí škrábat ![]()
Kupuju pastu Maltsoft na lepší trávení chlupů, máme 11 letého peršana, takže pro něj, a pak 9,5 letou tureckou angoru a ta je hoooodně pečlivá na srst, takže mín. 1× týdně pak vyblije chlupy.
Jinak koťátko je rádo, že má domov, takže bude za vámi chodit jako ocásek dlouho, ale na druhou stranu, buď ráda, lepší mazel než netýkavka (naše madam kočičí nás vůůůůbec nepotřebuje, krom žrádla) ![]()
Taky doporučuji ten zoohit, zrovna mi jde od nich stelivo za super cenu a další záchod. Steliv jsme vyzkoušeli milion a pokaždé se vrátili k silikalgelu - teď mám objednaný levandulový a flower power, tak jsem zvědavá ![]()
Záchod máme v předsíni a druhej bude v koupelně. Nechápu proč nedělají záchodky na patra ![]()
Pastu na chlupa máme taky a hodí se to, jak se nám kocour olizuje tak toho spolyká až až a pak se dusí. No a novej plešatej přírustek kouše a olizuje chlupatýho, takže jemu ji dáváme taky ![]()
Jinak škrabadlo máme s budou dole a dvěma plošinami, s tím už ten větší padá. Na balkóně manžel udělal strom, ten je boží a teď plánujeme něco jako moderní strom z poliček z Ikei a na zeď dáme mezi to i škrábací nástěnné desky. Myslím, že to bude moc pěkný a i kočičáci se vyřádí.