Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4425
29.9.14 10:12

Ještě posílám fotku ze včera :mrgreen: Je to velkej pán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.9.14 11:05

@quinny jsou mu 4 měsíce a je takovej škareďoučkej, má trochu chlupatý čelo a proužkovanej ocas, ale je boží :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.9.14 11:18

@RyBANA prej skaredouckej :mrgreen:
A co je to za barvu? Predpokladam ze mate PP a teda kocour a jmeno 8o jsem zvedava vim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.9.14 11:48

PP nema :? A jmeno je zatim pracovni „Hugo“, protoze syn mu rika Alfiku, coz je Sphynx moji kamaradky, kteryho casto hlidame. Tak nevim jestli to ve finale nebude Alfons II.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.9.14 12:19

Kočky co nedělají radost (((

Ahoj majitelky koček a všechny kočky. Žádám o radu. Bydlím v Praze a kolem domu mám zahradu na které jedna z nájemnic krmí kočky. Kočky nejsou očkované a bydlí vlastně jen venku nebo ve sklepech. Jaké choroby mohou přenášet? Je možné že něco chytnou od holubů které loví? Nevíte kdo se problematikou odchytu zabývá když MČP 5 má vyčerpaný rozpočet, útulek v Tróji zatím neodpověděl. Bude zima tak ať nemrznou a taky těch ulovenejch sýkorek, rejsků, krtků, holubů a slepýšů mi začíná být líto. Když je tedy sbírám ve sklepě tak mi jich líto není to mě spíš štvou ))). Tady se ví všechno tak mi snad poradíte, abychom mohli již příští léto zahradu používat. Emilce budou dva roky, koupil jsem byt se zahradou a mám tam kočky co jsou lovci a né mazlíčci. Tak díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.9.14 15:18

@RyBANA aha takze ta barva bude nejista :lol: mela bys dat na synatora s jmenem to je jasny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.9.14 15:22

@swater137 at uz ulovi cokoliv lito ti toho byt nemusi, zdraveho ptaka kocka jen tak neulovi.
Jinak danci mc nemas, mozna poridit si psa aleneni jiste ze i to by pomohlo.
Nemoci se bat neni treba, ty ktere jsou orenositelne na cloveka tech je minimum, a jeste ten zpusob prenosu je dost narocny, takzeholcicce staci piskoviste zakryt a nedelat z toho zase az takovou vedu. Chapu ze to muze stvat vadit cokoliv, alejsou to divoka zvitata tezko jim budes branit v pristupu ne pozemek. Maximalne muzes zkusit nejake odpuzovace, ale pochybuju ze zafunguji pokud je tam nekdo krmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.9.14 17:48
@quinny píše:
@RyBANA aha takze ta barva bude nejista :lol: mela bys dat na synatora s jmenem to je jasny :palec:

Barva nejistá, ale proužky snad zůstanou. Jinak bylo demokraticky rozhodnuto - je to Otakar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
29.9.14 22:14

@RyBANA
Jé, to je roztomilej ušáček. Takovýho bych brala taky, i když jinak holátka nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.9.14 07:35

Holky mám ještě dotaz. Máme v plánu do obýváku vytvořit moderní kočičí strom jen z poliček a škrábacích desek. Ale teď jsem objevila tohle, myslíte, že by do toho vlezli :-D
 http://www.ikea.com/…ts/00223519/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.9.14 08:13

Chovatelé co nedělají kočkám radost

@quinny píše:
@swater137 at uz ulovi cokoliv lito ti toho byt nemusi, zdraveho ptaka kocka jen tak neulovi.

Děkuji, to jsi mě moc neuklidnila ). Když něco uloví tak nemocného. Když není očkovaná tak to chytne, když očkovaná bude tak to jen přenese ). To jsem na začátku. Odchytem koček se na MČP5 zabývá Odbor správy veřejného prostranství jmenovitě Veronika Šefrová. Pro letošek je ale rozpočet vyčerpán. Nechám kočky pochytat a vykastrovat na vlastní náklady. Kastrace přijdou mimo prahu až o 4/5 levněji!!! v Praze 1200,– Vinary 260,–. To jsem netušil, že je v tom takový rozdíl. V Maroku jsem viděl 10 000 koček ve zbědovaném stavu. Tam jsou kočky na chytání myší a nikdo je nesmí jíst to korán zakazuje. Oproti tomu psa tam nepotkáte ani jednoho )))). Holuby se tam jedí místo kuřat, protože sníst skoro slepici co bude dávat vejce je prostě blbost. A to ti lidé neumějí číst a psát z 85%. Nechápu jak v ČR všechny neziskovky můžou chtít peníze na podporu, ale kočky které nemají domov nechtějí. Co horšího nechce je ani město kterému platím za to že v něm bydlím. Jak to, že paní co jen krmí a tím rozšiřuje populaci není povinná take očkovat, kastrovat a vůbec se dále starat??? Není to trápení, když koťata následně asi topí? Resp. já ani nechci vědět kam mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.9.14 08:52

@swater137 Těch nemocí se fakt neboj - kočky se očkujou proti kočičím nemocem přenosným mezi kočkama. Jako člověk je chytit nemůžeš.
Dalo by se uvažovat o toxoplazmóze, ale pokud nejsi těhotný v 1. trimestru, tak to zas tolik nevadí, má to průběh jako chřipka. Plno lidí má protilátky a ani neví, že toxo prodělali (pak už jsi imunní).
Možná ještě leptospiroza mě napadá, ale ani nevím, jak a jestli se přenáší na lidi. A v tom obyč kočičím očkování stejně leptosp. není.

Kastrace na vlastní náklady je bezva rozhodnutí :potlesk:
Ale… ony stejně budou přicházet další a další kočky. Možná, když na té zahradě budou krmené a budou ji brát jako domov, tak částečně budou dalším kočkám v příchodu bránit (ty původní).

A po osudech koťat raději nepátrej. :poblion:

Rybana - ten je krásný :* Otík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.9.14 09:05

Choroby přenosné na člověka - ZOONÓZY

http://www.vetcentrum.cz/…e-na-cloveka

Zde se dozvíte, že něco od domácího mazlíčka chytit zas takový problém není, i když se jedná jen o parazity, plísně a bakterie. Důležité je prostě očkování a kontroly. Já měl psa 15 let a ten nechtěl olizovat lidi ))) proč asi))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.9.14 10:47

Blechy psí na člověka nejdou

Zvířata s nekontrolovaným pohybem, předevšim volně chované kočky, které často loví drobné hlodavce a ptáky, jsou z hlediska zoonóz velice rizikové. Já se chorob nebojím, naše Emilka byla na zahradě jen párkrát a na dnešek nespala protože má rýmu. )). Tu asi nechytla od toulavých koček. Už píšu starostovi a odpověděla mi Žižková Marcela. Problém není v kočkách, ale v tom krmení. Zakážeme krmení, odvezeme kočky co se tam naučily chodit a zahrada bude pro mimina. Všechny parky v Praze jsou totiž určeny primárně na venčení psů na vztřebávání psí moči a výkalů. Já to chápu. Lidé jsou osamocení, neschopni navazovat nové nebo udržovat staré mezilidské vztahy. Konzumní doba je tomu tak nějak nakloněna. Němá tvář, která neodporuje a vždy a za všech okolností je na Vaší straně je ideální společník. Já sám jsem milovníkem přírody a snad i proto chodím na ČZU FLD - Lesnictví. Avšak jak dospívám tak jsem se přes teraristiku, akvaristiku, chov psa dostal s partnerkou až k dítěti ))). Nikdo mi nebude moji Emilku omezovat neřkuli ohrožovat. Použiji nesmrtelná slova Emily Marie - TY TY TY MIMI nebo MAMA nebo TATA! (je jí rok a půl a co je dobré nebo špatné moc dobře ví) Tak proč to nevysvětlit starostovi nebo sousedce ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.9.14 10:56

@swater137 myslím že to trochu přeháníš… a hlavně nechápu to zběsilé rozčilování se tady v diskuzi. Těžko ti s tvým problémem pomůžeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný