Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
27.7.11 13:53

Hanah a ZdeMac

ty jsou fakt slaďounkéééé… :hug: :hug:

Holky, dala jsem se na vymalování chodby a kuchyně…jsem celý den doma a už se hryžu nudou… a hádejte kdo mi přišel pomoct????? :lol: :lol: Obávám se, že zítra budeme koupat kočičáky, nebot všichni tři přišli očichat, cože to mám dobrého a zajímavého (kypance barvy na igelitu a obsah kýblu) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
27.7.11 14:06

Holky,s chlemtáním vody ze dřezu jsem se smířila,ale poslední dobu chlemtá vodu z pod květináče :roll: ,nevim co mu na tom jako chutná,a mám strach aby ta kytka,neco nevypouštěla do té vody,když ji „nevypije“ všechnu.

• Citovat
  • Upravit
17162
27.7.11 14:32
dada1511 píše:
Holky,s chlemtáním vody ze dřezu jsem se smířila,ale poslední dobu chlemtá vodu z pod květináče :roll: ,nevim co mu na tom jako chutná,a mám strach aby ta kytka,neco nevypouštěla do té vody,když ji „nevypije“ všechnu.

Pokud kytka není jedovatá a nehnojíš ji,tak by neměla nic pouštět ;-)

U nás vede vana a dřez :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
27.7.11 15:24
KačuliKačka píše:
ty jsou fakt slaďounkéééé… :hug: :hug:Holky, dala jsem se na vymalování chodby a kuchyně…jsem celý den doma a už se hryžu nudou… a hádejte kdo mi přišel pomoct????? :lol: :lol: Obávám se, že zítra budeme koupat kočičáky, nebot všichni tři přišli očichat, cože to mám dobrého a zajímavého (kypance barvy na igelitu a obsah kýblu) :lol: :lol: :lol:

to je podobné jako u nás…minulý týden jsme dělali okna a kočky jsou při vystěhování nábytku jak šílené…najednou mají prostoru a lítají jak pominuté :lol: :lol: Jinak taky nás čeká koupání, tak jako skoro každý měsíc :wink: Naše kočky si to vyloženě užívají :palec:

• Citovat
  • Upravit
17162
27.7.11 16:11

Hanah,

tak to je super fotka… to by měly vidět ty moje potvůrky :lol: :lol:

Samík koupání snáší relativně v pohodě, jen je pak děsně nasrán a funí vztekem, když ho zabalím do dvou osušek jako miminko a čekám, až vsákne nejvíce vody z chlupů (peršan no…). Pak zaleze někam, olizuje se a trucuje :lol: Schne tak do druhého dne. :zed:

Lotka se snaží prchnout, ale naštěstí taky nekouše a neškrábe. Jen je pak vyplašená… ale schne relativně rychle, takže se oklepe a dobrý. :wink:

Charlieho jsem nekoupala a si nikdy nebudu, neboť ten pošuk mi asi 3-4× proletěl vanou (když jsem se koupala) a tu žhavou čáru za ním, to jsi ještě neviděla :lol: Láká ho voda, ale koupání by bylo týrání paničky - to bych jistojistě zaplatila krví :cert:

Ale ted máme doma poměrně chladno, takže musím počkat až bude tepleji - nechci riskovat nachlazení.

A my máme prostoru dost. Chodba má na cca 8×2m a navazuje na obývák s kuchyní, takže pro jeden let mají k dispozici dráhu asi 13 metrů :lol: :lol: A že to jsou občas pořádně lítačky u nás… občas se prý tchýně jde podívat k nám, co se to tu děje, kdo to tu tak rachotí :-P :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.7.11 16:13

A takhle vypadá mokrý, okoupaný a nasraný peršan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.7.11 16:14

a suchý, načepýřený :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
27.7.11 19:55
KačuliKačka píše:

To je prča, jak se okoupu a hned mají o několik ,, kilo" méně :lol: :lol:
Monty se zpočátku nerad koupal, ale jak jsme pořídili sprchový kout, tak je to v pohodě…možná se v té hluboké vaně necítil bezpečně :wink:
A Sára ta má ráda, když se napustí voda a ona se v tom prochází jak blázen :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
83
28.7.11 08:24

ahoj holky máme doma malé kotátko je mu asi 5týdnů ale vůbec netuším jak ho naučt aby zůstal u nás doma nebo aby šel jen na zahrádku a zase se vrátil mám strach že nám uteče. Poradíte někdo? :mrgreen: moc díky Jiřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.11 09:01
mamasan píše:
ahoj holky máme doma malé kotátko je mu asi 5týdnů ale vůbec netuším jak ho naučt aby zůstal u nás doma nebo aby šel jen na zahrádku a zase se vrátil mám strach že nám uteče. Poradíte někdo? :mrgreen: moc díky Jiřina.

Jřinko,
takhle maličké kotátko je potřeba držet doma, tak cca do 3-4 měsíců, aby si na vás zvyklo, na to, že doma je u vás. 5týdenní kotě by mělo být správně ještě u maminky… cca do 7-8týdnů určitě.
Rozhodně ho nechejte doma, v domě nebo v místnosti tak, aby neuteklo. Nemá totiž šanci se ubránit a taky je velké riziko, že se zatoulá a nenajde cestu zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.11 10:23
Hanahcotton píše:
KačuliKačka píše:
To je prča, jak se okoupu a hned mají o několik ,, kilo" méně :lol: :lol:
Monty se zpočátku nerad koupal, ale jak jsme pořídili sprchový kout, tak je to v pohodě…možná se v té hluboké vaně necítil bezpečně :wink:
A Sára ta má ráda, když se napustí voda a ona se v tom prochází jak blázen :lol: :lol:

Hmm.. tak u nás se Lotka s Charliem naučili pít vodu z vany, ale dobrovolné koupání… to nepadá v úvahu :lol:

A ten náš nejstarší chlupatec má dneska 8 let!!!! :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.7.11 10:45

Také si myslím že by mělo být ještě u maminky ale našli jsme ho venku v krabici v hrozném stavu,tak jsme se ho ujali ale zkušenosti s kočičkama nemám,veterinářka mi taky říkala že je možné že si to doma bude značkovat,dá se tomu nějak zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
28.7.11 11:15
mamasan píše:
Také si myslím že by mělo být ještě u maminky ale našli jsme ho venku v krabici v hrozném stavu,tak jsme se ho ujali ale zkušenosti s kočičkama nemám,veterinářka mi taky říkala že je možné že si to doma bude značkovat,dá se tomu nějak zabránit?

První kocour neznačkoval ani v 1 roce a čtvrt, kdy šel na kastraci… nejmladšímu je rok, předevčírem si zkusil jednou označkovat krabici, ale dostal na zadek a vysvětleno že nesmí a zatím klid.

Značkování začíná až kolem pohlavního dospívání, cca kolem 8 měsíce. Řeší se to kastrací ;-)

Doma ho naučte čůrat na písek, naučí se velmi rychle, a tak do 3 měsíců bych ho držela jen doma, na zahradu jen s vámi, at ví, že patří k vám a zahrada je bezpečné útočiště ;-)

Uvidíš, časem si zvykne a bude se vracet domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.7.11 06:53

moc děkuji za info! Tak doufám,že to vše v pohodě zvládnem,ještě by mě ale zajímaqlo jak kocourka seznámit s naší labradorkou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.7.11 09:12
mamasan píše:
moc děkuji za info! Tak doufám,že to vše v pohodě zvládnem,ještě by mě ale zajímaqlo jak kocourka seznámit s naší labradorkou? :nevim:

Opatrně je pust k sobě, očichat kdo je kdo a pozoruj reakce obou… ted spíš labradorky… ale myslím si, že takového drobka přijme bez problémů ;-)

Já tak šoupla kotě mezi dva dospěláky, ti na to čučeli co to jako je… a ten mrňavý chumel chlupů na ně syčel, sotva vypochodoval z přepravky :lol: A jeho velké ego mu zůstalo i přes zakrslý vzrůst :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný