Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hokly poradte mi prosím jak naučit kotě spinkat v jeho pelíšku,neustále se mi totiž vkrádá do postele a nejlépe ke mě pod peřinu!!! ![]()
Mamasan, obávám se, že kočičku hajat na vybraném místě, naučit nelze. S tím, aby se odnaučilo kotě spát v posteli, uspěješ pouze pokud budeš hodně trpělivá. Když jsem dostala koťátko za maturitu (dnes moje crazy kočka), tak jsme se s přítelem dohodli, že do postele nesmí. Ale ona byla tak vytrvalá. Vždycky, když jsme se probudili, tak spinkala mezi náma v klubíčku. Po několika neúspěšných nocích jsme to vzdali. Do dneška je mi líto, že jsme ji vůbec kdy z té postele dávali pryč. Dneska jak nemám obě holky na dohled - nejlépe v posteli, tak nemůžu pořádně spát. ![]()
Ale můžeš zkoušet vymýšlet různé pelechy. Třeba se drobkovi nějaký zalíbí natolik, že do něj bude chodit spinkat sám. Kočky obecně milujou papundeklové krabice, nebo naše taky „flísovej“ župan a taky froté ručníky. Ty jak nechám poskládané na posteli nebo křesle, tak se na nich vždycky upeleší - ať jsou vyskládané do jakékoli výše. ![]()
eňulo to jsi mě nepotěšila
. To se fakt kočka nedá naučit aby neničila? ![]()
ajino, já myslím, že je to případ od případu. Kočky jsou každá jiná. Naše dvě jsou toho zdárným příkladem. Křeslo ovšem čas od času škárbou obě. Určitě se dá odnaučit třeba ,aby nedrápala ty křesla a tak - případně existují i spreje, které jsou přímo k tomu, aby se s nima postříkaly patřičná místa, která by mohla sloužit jako nevhodné kočičí škrabadlo. Ale co se týče třeba toho škrábání či skákání po zdi… to se prostě nedá vyhmátnout. To jsou okamžiky. Co dalšího třeba může vadit, jsou chlupy. Ono je hezké si představit, že člověk bude mít doma nějaké to zvířátko, ale je to velká zodpovednost a taky velká míra tolerance k tomu zvířeti. Jak ale říkám, já bych neměnila. Ve tvém případě bych určitě místo koťátka volila nějakou dospělou kočičku z útulku, kterou ti přímo můžou k dětem a do bytu doporučit. Pokud bys totiž měla kotě, tak se z něj může vyklubat něco jako (byla) je moje želvovinová madmazel = snažilo by se tvoje děti ulovit a sežrat
. Mrzí mě, že jsem ti zkazila radost. JE ale asi lepší zjistit dopředu, co tě může čekat, než to zjišťovat teprve až s chlupáčem v bytě;)
eňula píše:
dado, zvířata tohle někdy dělají, když mají červíky. Tak kdyby na veterině nezjistili žlázky, tak si tam vem rovnou něco na odčervení.
Kačuli, dospělého kočičáka ti fakt nezávidím. Kupte mu plíny. Von, kdyby věděl, že kvůli tomuhle půjde pod kudlu, tak by si to značkování jistě rozmyslel. Zvířata fakt umí vyčíhnout ten nejméně vhodný okamžik.
Já mám kocoura hygienika
,všude máme koberec,jen v kuchyni plovoučku,a vyprdelil se na podlaze v kuchni
, a to poprvé po 3 letech,je to kastrát,tak snad neznačkuje
,od té doby nic,ale děkuju za info ![]()
Holky ještě mě zajímá jestli kočky koušou třeba kabely od telky nebo počítače? Včera jsem nachytala to mé kotě jak si s takovím kablíkem hraje tak nevím jestli se mám obávat! ![]()
Mamasan,já myslím,že koušou všechno,musíš ji "naučit aby to nedělala,náš kocou si kabelů moc nevšímá,ale když byl kotě,,přehryzával všechno,mylím,to jen tuším,že dostal i pecku a od té doby to nedělá.Jinak nabíječku od mobilu překusuje s gustem do teď,už mám třetí…ale to mu nic neudělá,tam je malé napětí.
Tak tak, i naše kočena s oblibou žvejká kabel nabíječky od manželova mobilu, nechápu
. Taky zbožňuje kožené šňůrky - takové ty, co jsou na krk. Ty by nejradši sežrala, takže jsou bezpečně uschovány. A vytahuju je jen, když si s holkama hraju, protože z těch jsou fakt nejvíc u vytržení a lítají za tou šňůřkou jak šus
.
Teda holky začínám se děsit co mě teda ještě čeká s tím mrnouskem asi bude ještě hodně práce
ale já to nevzdám,byla to láska na první pohled! Jestli vás napadá ještě něco na co bych se měla připravit tak honem sem s tím! ![]()
mamasan píše:
Teda holky začínám se děsit co mě teda ještě čeká s tím mrnouskem asi bude ještě hodně práceale já to nevzdám,byla to láska na první pohled! Jestli vás napadá ještě něco na co bych se měla připravit tak honem sem s tím!
Mě se osvědčilo, že když jsem chtěla kočky naučit, že něco nesmí, měla jsem nachystaný rozprašovač na květiny a když jsem je přistihla při něčem špatném - škrábání zdi - tak jsem na ně stříkla…a zabralo to ![]()
Hanahcotton píše:mamasan píše:Mě se osvědčilo, že když jsem chtěla kočky naučit, že něco nesmí, měla jsem nachystaný rozprašovač na květiny a když jsem je přistihla při něčem špatném - škrábání zdi - tak jsem na ně stříkla…a zabralo to
Teda holky začínám se děsit co mě teda ještě čeká s tím mrnouskem asi bude ještě hodně práceale já to nevzdám,byla to láska na první pohled! Jestli vás napadá ještě něco na co bych se měla připravit tak honem sem s tím!
nepotvrzuji
,moje kocka to milovala
.jak videla rozprasovac uz metla za mnou
(ale pise se to jako dobry vychovny prostredek)
mamasan píše:
Holky ještě mě zajímá jestli kočky koušou třeba kabely od telky nebo počítače? Včera jsem nachytala to mé kotě jak si s takovím kablíkem hraje tak nevím jestli se mám obávat!
kousou,nejradej maj nabijecky od mobilu
.Ale porad je to lepsi nez kralik,ten to ma za dve sekundy fik fik a tisic kabelu novych.. ![]()
ajinav píše:
eňulo to jsi mě nepotěšila. To se fakt kočka nedá naučit aby neničila?
nebud smutna,da se to naucit.Me kocka napr.nic neznicila(krom teda pozhazovanych kytek-ale s malyma detma je na to clovek stejne zvykly
).Moje kocka zasadne skrabala na skrabadlo a nikdy nabytek,pokud mela tendenci si protahnout drapky na gauc ci koberec,byla „odkazana“na skrabadlo.Nikdy nic neocurala,nepokadila.Jen obcas poblila(coz je u kocek normal)a teda ty kytky nooo.
Ted kocicacka doma nemam a jak se nemuzu dockat,az si ho zas domu privezu.. ![]()
Zdravím kočičí mamky (a taťky), obracím se na vás s prosbou o informaci, popřípadě o pomoc. Hledáme pro našeho 13 letého perského kocourka nového páníčka/páničku. Už delší dobu hledáme v našem okolí, ale bez výsledku. Zkusili jsme dát inzerát na inzerce-koček a na bazos, ale také nic. Nevíte o nějakých dalších možnostech jak inzerovat v této záležitosti? Nebo nevíte o někom z vašeho okruhu? Hledáme někoho, kdo má čas, chuť a také trochu zkušeností s péčí o zvířatko. Kocourek je zvyklý být pouze v domácnosti, chodí na svůj záchod, je potřeba ho česat a hlavě se mu věnovat -mazlením
. Také by to měl být někdo, kdo nelpí na velkém pořádku, klidu a taky nábytku
. Kocourka jsme dostali, když mu byl rok. Údajně byl týrán a je pravda, že i do této doby si nenechá moc šahat na zuby a tlapky. Je do určité míry zvyklý cestovat - s náma se stěhoval asi 4× a přes naši nepřítomnost pobýval u někoho doma nebo jel s náma a vždy to zvládal bez problému (nejraději měl ale naši babičku, která ho s láskou rozmazlovala
. Máme zájem, aby se měl dobře a v případě potřeby můžeme příspívat na péči a v případě problému si kocourka vezmeme zpět. I z těchto důvodů by pro nás bylo lepší, kdyby to byl někdo z Brna a okolí, ale není to podmínkou. Mohla bych toto o něm napsat hodně, ale už toho teď nechám a v případě vážnějšího zájmu podám více informací. Jen ještě dodám, že je krémovo-bílý. Děkuji předem.
Munchkina: ahojky, co se obrátit na Kočičí naděje? Jsou i na FB a neustále tam inzerují jaké zvířátko hledá domov… ![]()