Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Munchkina píše:
Lakynka: Mockrát děkuji za tipUž se na to dívám.
A proč ho chcete dát pryč teď, když už je zvyklý s vámi žít 12 let?????
ahoj holky,kolika let se dožívají kočky taková klasická pouliční směs? A potřebují kočky žijící doma nějakou specelní stravu než ty kočky co
chodí i ven?
mamasan píše:
ahoj holky,kolika let se dožívají kočky taková klasická pouliční směs? A potřebují kočky žijící doma nějakou specelní stravu než ty kočky cochodí i ven?
Mamasan, kočičáci se dožívají cca 12 - 16 let podle jejich zdraví a podle toho, zda jsou doma nebo se volně toulají bez dozoru.
A klidně můžeš dávat nějaké obyč krmivo, nám se osvědčilo Friskies pro domácí kočky, než jsme museli najet na ledvinovou dietku. Ted díky blbé finanční situaci baští Purinu pro kastráty, takovou zlatou střední cestu mezi obyč a dietou. Kdysi jsem kupovala i Acanu granule (jsou málo tučné a bez barviv).
Jinak ten náš obyč kocour sežere kde co
, srst má krásnou, řádí jak tajfun a vypadá to, že i plíce slouží výborně (raději zaťukám!!!) ![]()
Neboj, mrňousek si zvykne a dá najevo, co mu bude chutnat a co nee ![]()
p.s.: Samík letos oslavil 8. narozeniny i přesto, že má cysty v ledvinách, což víme už 3 roky a všude jsem se dočetla, že max. rok života a pak tradááá… Kéž s náma bude dalších 8 a více let, je to zlatíčko
![]()
mamasan píše:
ahoj holky,kolika let se dožívají kočky taková klasická pouliční směs? A potřebují kočky žijící doma nějakou specelní stravu než ty kočky cochodí i ven?
Jak která kočka. Je pravda, že kočiny, které nechodí ven by měly mít menší dávky (ovšem také pravidelně) než kočiny venku. Číča mojí babčky (opravdu směska) si zamilovala whiskas, kitekat a teď ujíždí na neznámém krmivu (složení příšerné), které kupujeme kdovíkde, ale miluje je a třeba Gurmet, nebo Purinu odmítá jíst
Kočině je 11 let, jediné co z dražších žrádel baští je na zoubky granule od veta
Kočina je zdravá, jediné co bylo za těch 10 let bylo, že před rokem se jí objevila rakovina, ale vypadá to, že byla nezhoubná, uff ![]()
Ahojky.Máme kocourka 2letého.A před měsícem nám začal očůravat kuchyň. Před 14dny jsme sním šly k doktorovi ,aby se podíval zda je dobře vykastrovaný ,protože v moči bylo něco jako tvaroh.Tak mě hned napadlo,že když byl kastrován tak brzo,že se jim to moc nepovedlo.Po shlédnutí Messiho,tak mu říkáme,doktor konstatoval,že kocourek asi neví co roupama a že by potřeboval psychologa.My se nemohly smířit stím,žebychom o něj přišly a tak jsme byly schopni natáhnout igelit tam kde čůral ,aby se to nevsakovalo do stěny a doufaly, že přestane ,když to pujde po dobrém.Potom začal i všude po bytě a třeba i 15krát denně.Tak to už se nedalo a od domluv to šlo k výprasku.Docílily jsme jen jednoho-Messi nic nechápal a nechtěl ani k nám.Potom,když už jsem mu našla někoho ,kdo by si ho vzal do baráku,tak jsem mu objevila v moči krev.Ihned jsme šly k doktorce,která tu je a pověděli co ho trápí.Ta nám řekla,že může mít kameny.Donesla jsem druhý den moč a třetí jsme věděli,že je to tak.Doktorka nasadila antibiotika a nějakou pastu na rozpuštění kamenů a do týdne by nám měl čůrat konečně tam, kam má.Chtěla bych Vás všechny oslovit a požádat kdo má - či měl stejnou zkušenost ,zda by nepopsal jak to dopadlo,zda jejich kočička začla zpět používat wc a nechodí jinam no a prostě nějaké poznatky a vychytávky otom všem.Děkuji za případné poznámky Lucka
tak jsme předevčírem provedli akci „čistý kožich“ a vykoupali všechny tři loupežníky, vč. toho nejmenšího dráčka
Tipovala jsem, že to odneseme krvavými šrámy, ale nechal se, jen to zabalení do osušek viz foto) bylo trošku dramatičtější ![]()
Malý mi to dává ted pěkně vyžrat, nebot se naučil v noci vyskočit z postele na věšáky a z nich na police u stropu, kde mám knížky, kytky a různé prkotinky ![]()
A jak se daří vám všem???????
Ahojte…
ja ted nestiham, mam tu hafo deti, tento tyden jsem hlidala nejake navic a i pres noc, do toho nam dovezli skrine (po 2,5 letech zivota v bananovych krabicich
), neskutecne jsme se dnes zhadali s muzem prave kvuli tem skrinim
![]()
Jediny pozitivum posledniho tydne je dnesni vecer, kdy jsem po mega hadce zaslechla kviknuti kotete
tak jsem zapatrala po pul dne nezvestne kocce a nasla ji ulozenou v bilych !!! kalhotach v satniku se ctyrmi novorozenci
kdybych ju tak nemilovala uz je z ni za ty gate bederni pas
hlavne ze mame pracku a ti mrnousci jsou uzasni
ted jsem na ne hodinu zirala, neskutecne me to uklidnuje ![]()
tak to měla štastný konec
Až budeš mít chvíli, šoupni nám sem fotečku novorozeňátek ![]()
V Ostravě je tento víkend výstava kočičáků ![]()
I s maminou, po odstraneni obleceni ze supliku - zas jsem ji musela vyklidit zatim 2 suplata, stehuje se furt nahoru dolu
jo a vsichni rezavi kocouri a cerny kocka ![]()
lucik:nám ta pasta nepomohla, hlavně když už jsou atb, tak to dle mě nefunguje. Je to spíš prevence, postuduj na netu, i to píšou. Tak snad zaberou antibiotika. Miovi se to furt vracelo a nakonec mu musel dát až ty nejsilnější atb a to zabralo. A spešl dietka taky.. Trvalo to 8měsíců, než se z toho dostal. Ale doma cítil tu moč pořád, proto musel fakt pryč a jinde už neznačkuje:). Držím palce..
Holky, Mioušek se má skvěle, pěkně tloustne:D a roste..
Ahojky,moc si mě nepotěšila,ale moc děkuji za reakci.Skusíme se stím nějak porvat,už máme sedačku v igelitě a i stěny.Je to hrozný,máme ho moc rádi.Teď co má ty ant ,tak se nás straní a je jen podpostelí a nechce jít knám.Je to o nervy.Moc doufám ,že se to zlepší.Ještě jednou ,díky moc!!!!
Lucíku, náš kocour měl také problémy s močovými kameny, když na tom byl nejhůř, tak byl celý byt počůraný, čůral i krev
Nám tehdy veterinář předepsal antibiotika a speciální dietu, s pastou zkušenosti nemáme. Každopádně, když se kocourkovi ulevilo, začal zase normálně chodit na wc a udržoval čistotu ![]()
Laky, to je fajn, že se Miovi dobře daří ![]()
teda, ty kotátka jsou úžasná, takoví puclínci
![]()
Lakynko, to jsem ráda, že se Miouškovi daří dobře a má se čile k světu
![]()
Luciku, držím palečky, at se kocourek co nejdříve zase uzdraví. Na fotce má úžasnou pozici ![]()
My budeme muset v brzké době řešit kastraci, protože Charlie začal značkovat, sice nic děsného, ale už jsem zabarikádovala prostor za knihovnou a tv, a sem tam „obhodí“ ručníky v koupelně.
Takže pořád peru jak cvok
Uvidíme, jak to dlouho vydržím.