Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My mlíko nedávali. Ale náš kocour ho nesnáší doteď. Pokud ho teda nemám nalité v hrnečku, to se do něj hrne čumákem a jakmile mu odleju do misky, tak ho to přestane zajímat. Mlíko bych dávala jen v případě, že potom nemá průjem apod.
Jinak já dávám 2× denně ráno a večer. Granule vážíme a dostává určitou dávku. Ale my jsme na dietních granulích kůli struvitům a váze, tak je to asi jiné
. Občas bych řekla, že má hlad a občas ani tu dávku na den nesní.
U nás mléko nejede, kromě toho že není pro čičiny vhodné, ale po čem se může naše číča umlátit je smetana ![]()
emilie Jojo, přesně
bohatě jim to stačí, oni si ještě sem tam něco uloví, když jsou venku ![]()
My máme tři kočičáky - 8 a 6 let a 1 rok.
Ráno dostanou konzervu a jinak mají celý den granulky. Sem tam dostanou kočičí dobrůtky a milují tvaroh, sýry, smetanu a jogurty. Ale to spíš za odměnu, anebo jak byly vedra, tak studený jogurt. Ten nejmenší miluje mlíko, tak sem tam dostane maličko ![]()
A z hrnku ukradené mlíko je asi nejlepší, to dělá taky ![]()
Aha, tak ta naše kočka ani moc nekradla z hrnků, asi jí fakt nechutnalo a teď s ní ty hormony asi tak zacloumaly, že na jeden zátah vypila hrnek Anežce k snídani, tak jí to dávám do misky vedle vody a vždycky zmizí téměř okamžitě ![]()
Mlíko jsem ještě ani nezkoušela jak psali holky většina koček ho neumí moc trávit určitě je třeba aby měl k dispozici čerstvou voudu. Pribináčka mi včera lehce olíz lžičku a tím to skončilo když jsem mu dala trošku do misky tak to ignoroval, sýry mu taky moc nejedou včera jsem mu nabídla kousek Madelanu a k tomu jen čuchl a pak se ho snažil zahrabat tak nevím asi mu vůbec nevoní
. Sem tam dostane ještě nějakou kočičí mlsku. A ze skleničky mi upíjí šťávu takže když ji chci nechat někde stát tak upít tak aby se mi na ni nedostal
, pravda ještě mi ukradl Bebe dobré ráno, to mu jede dobře a má rád broskve a nektarinky
a pak že kočky nejsou moc na sladký…
tak náš nejmladší žere i žlutý meloun, hrozny a pak zeleninu - kedluby, rajčata, okurky i papriku a mrkev
A králíkovi krade z klece listy od kedluben ![]()
Jo a nepohrdne taky vařeným bramborem z polívky, miluje zelí ze zelňačky, vařenou čočku a dokonce hotový špenát (bez česneku) ![]()
holky díky za reakce ke krmení. Krmím whiskasem junior kapsičky neskutečně hltá ale granulky mu moc nejedou a když vidí někoho jíst tak žebrá a nebo stojí u misky a mnouká tak mám pak pocit že je hladovej k pití mu dávám vodu po mléku měl průjem. jo a jinak nepohrdne syrovou bramborou nebo kedlubnou.
Ahoj všem, dlouho jsem se zde neukázala, tak posílám zase nějakou fotku našich čičin.....
Zdravím kočkomilky ![]()
Tak prcek Charlie nám začal doma značkovat, takže jsem řešila co s ním. Přece jen kvůli těm jeho plicím to chci oddálit co to půjde, ale odmítám mít doma zapáchající všudypřítomný domov
![]()
Byla jsem se ptát dnes na veterině, ale byl tam druhý vet.dr., kterému až tak moc nevěřím..... tak kastrace cca 1000,– + předoperační vyš. kvůlí plicím +/- 600,–. A prý s trochou štěstí to bude bez komplikací..... (je sice odborník, ale díky dřívějším zkušenostem s ním mu až tak nevěřím) No, raději zavolám ještě tomu našemu vet.dr., kterému věřím na 100%, léčil prcka a prokonzultuju to i s ním.
Jinak tchýně má nového kocourka - už osmého!!!! v baráku (myslím jen doma).
Je krásný, černobílý jako z konzerv Felix
Má tak 1/2 - 3/4 ročku a nejvíc řádí s naším Charliem, když se mi pod nohama proplete jak blesk a vběhne k nám do patra. Včera tu byla kočičí smršť a kluci plavným skokem přes gauč a konferák vylili litrovou konvici se šťávou na koberec ![]()
Kluci - syn a synovec - kocourka sice první den, co ho našli na zahradě odnesli přes plot k sousedům, odkud přišel, ale večer ho skoro tchán donesl domů a už tu zůstal. Ale holky, on nemá drápky… asi mu je někdo vytrhal
![]()
A co nového u Vás???? Co vaši miláčkové??? ![]()
Ahojte, náš Louda pěkně roste, už má 3,1kg a 16.9. měl 4 měsíce. Ráno před šestou si pěkně říká o kapsičku, takže i o víkendu musím vstát a dát mu ji. Jinak se u manžela projevila trochu alergie, svědí ho nos,má rýmu a kýchá, tak jsme mu zatrhli ložnici…kocourovi
, ale i tak je spokojený. Na značkování si asi ještě počkáme, ale taky plánuji kastraci. Jo a dvakrát nám spadl do vany,když jsem koupala dceku (3roky) a byla jsem překvapená, že se mu tam snad i líbilo.
Nějak ani nepospíchal ven.
Ahoj, holky, omlouvám se, že vám sem lezu
, ted jsem na tuhle diskuzi narazila. Máme doma měsíční koťátko, vzali jsme si ho od jedné paní, která ho chtěla „zlikvidovat“
, je nádherné, vypadá jako malý tygřík, šedobíle pruhovaný s modrýma očima.
První 2 dny nechtěl vůbec nic papat, včera už vypil trošku mlíčka. Ta paní nám říkala, at mu dáváme mlíčko třeba s piškotama. Jenže dneska mu začal průjem, tak ted nevím, co s tím, co mu mám dávat k jídlu, jestli jet na veterinu atd..jsme chovatelé amatéři.
Na veterinu máme i tak v plánu jet, nechat ho odčervit a prohlédnout, jestli je ok, ale to jsme chtěli až v týdnu. Tak ted nevim, poradíte? Díky! ![]()
A.
Kravské mléko se nemá dávat, já kupuji od Whiskasu přímo pro kočky, proto asi ten průjem. Krmím kapsičkami Perfect fit a granule ProPlan pro koťata. Sice je to dražší krmivo, ale záleží na vás, čím chcete krmit.