Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ZdeMac píše:
tak bych nevěřila, jak může být i kočka nenažraná…chápu, že chce šunku, ale že vychlemtá i zbytek zeleninové polévky, to jsem celkem v šoku. Všude se píše, že je kočka masožravec
ZdeMac, my máme exota - kulový blesk křížený s klokanem a popelnicí
![]()
OBčas na něj ječím - sundej kožic, co ty vlastně jsi… kočka určitě nee
A stejně ho miluju ![]()
KačuliKačka, hamika jo a taky mi moje máma tvrdí, že má určitě hlad…ona mi ho hlídala, když jsme byli na dovolené. Nějak jsem si netroufla ho nechat přes noc samotného, vždyť je to ještě „koťátko“ a ona se mi pak přiznala, že mu místo jedné kapsičky, dala jednu ráno a jednu večer, že jí přišlo, že má hlad. Tak teď nevím, zase ho nechci překrmovat…dávám mu kapsičku ráno a do misky granule…
ZdeMac píše:
KačuliKačka, hamika jo a taky mi moje máma tvrdí, že má určitě hlad…ona mi ho hlídala, když jsme byli na dovolené. Nějak jsem si netroufla ho nechat přes noc samotného, vždyť je to ještě „koťátko“ a ona se mi pak přiznala, že mu místo jedné kapsičky, dala jednu ráno a jednu večer, že jí přišlo, že má hlad. Tak teď nevím, zase ho nechci překrmovat…dávám mu kapsičku ráno a do misky granule…
Když byl Charlie kočičí mimčo, tak dostával masíčko 2× denně, to je fakt. Sem tam sýr, tvaroh a zbožňuje jogurty (bílé). V nemoci jsem ho ládovala horem dolem, at je silnější, ale jinak ted má cca od 10 měsíců maso jen ráno (konzervu)
a včera měl už 3,2 kg
![]()
KačuliKačka píše:ZdeMac píše:Když byl Charlie kočičí mimčo, tak dostával masíčko 2× denně, to je fakt. Sem tam sýr, tvaroh a zbožňuje jogurty (bílé). V nemoci jsem ho ládovala horem dolem, at je silnější, ale jinak ted má cca od 10 měsíců maso jen ráno (konzervu)
KačuliKačka, hamika jo a taky mi moje máma tvrdí, že má určitě hlad…ona mi ho hlídala, když jsme byli na dovolené. Nějak jsem si netroufla ho nechat přes noc samotného, vždyť je to ještě „koťátko“ a ona se mi pak přiznala, že mu místo jedné kapsičky, dala jednu ráno a jednu večer, že jí přišlo, že má hlad. Tak teď nevím, zase ho nechci překrmovat…dávám mu kapsičku ráno a do misky granule…a včera měl už 3,2 kg
![]()
tak to bych ty kapsičky mohla dávat dvě…ten náš má 3,5měsíce…koupuji i to kočičí mléko, ale jogurt mě nenapadl, vyzkouším..nechtěla bych něco zanedbat…
ZdeMac píše:KačuliKačka píše:tak to bych ty kapsičky mohla dávat dvě…ten náš má 3,5měsíce…koupuji i to kočičí mléko, ale jogurt mě nenapadl, vyzkouším..nechtěla bych něco zanedbat…ZdeMac píše:Když byl Charlie kočičí mimčo, tak dostával masíčko 2× denně, to je fakt. Sem tam sýr, tvaroh a zbožňuje jogurty (bílé). V nemoci jsem ho ládovala horem dolem, at je silnější, ale jinak ted má cca od 10 měsíců maso jen ráno (konzervu)
KačuliKačka, hamika jo a taky mi moje máma tvrdí, že má určitě hlad…ona mi ho hlídala, když jsme byli na dovolené. Nějak jsem si netroufla ho nechat přes noc samotného, vždyť je to ještě „koťátko“ a ona se mi pak přiznala, že mu místo jedné kapsičky, dala jednu ráno a jednu večer, že jí přišlo, že má hlad. Tak teď nevím, zase ho nechci překrmovat…dávám mu kapsičku ráno a do misky granule…a včera měl už 3,2 kg
![]()
tak teď jsou ho zvážila u sebe v náruči a má 2,4 kg…
Holky, já se s dovolením přidám. Před 14 dny mi zakousl sousedů jezevčík tříměsíční kotě, který jsem dostala (proti své vůli) a vypiplala z úplně malinkatýho koťátka. Obrečela jsem to, oblila (kočičku jsem musela zakopat) … a včera jsem dostala zprávu, že se narodila koťátka a že počítají se mnou .
Emilie píše:
Holky, já se s dovolením přidám. Před 14 dny mi zakousl sousedů jezevčík tříměsíční kotě, který jsem dostala (proti své vůli) a vypiplala z úplně malinkatýho koťátka. Obrečela jsem to, oblila (kočičku jsem musela zakopat) … a včera jsem dostala zprávu, že se narodila koťátka a že počítají se mnou .
tak to je hrozný…jak se ke koťátku ten pes dostal?
ZdeMac píše:Emilie píše:tak to je hrozný…jak se ke koťátku ten pes dostal?
Jednoduše. Máme dům a velký pozemek, ale jaksi zatím bez plotu. Dosud jsem chtěla psa, ale protože právě že nemáme plot, říkala jsem, to zvíře by muselo být na řetěze,a to prostě ne. Jinak já doma nechci žádné zvíře, maximálně tak nějaký akvárko s křečkama, a to už by muselo být. No a tak někoho napdalo, že yb tu mohla být kočka. To mne zaujalo. Takže jsem dostali malý koťátko. Úžasná kočička, která se tu velmi dobře zabydlela, chodila za mnou jako pejsek, poslouchala na slovo. Šikovná, hravá, už se naučila i chytat myši. Se psy z okolí si to už nějak vyříkali, jenže tenhle prostě
… zdrhnul z domova rovnou k nám, vyčíhl si okamžik, kdy si číča hrála a nebyla ve střehu a šel po ní. Když jsem je odtrhla, tak už bylo bohužel pozdě. Takovej milej přátelskej pes, neřekli byste to do něj … ![]()
ZdeMac píše:
tak teď jsou ho zvážila u sebe v náruči a má 2,4 kg…
Týýý jooo, náš Charlie má skoro ve 14 měsících UŽ 3,20 kg!!!! Před měsícem měl jen 2,90… a to žere jak popelnice ![]()
Je fakt, že ale lítá jak neřízená střela a spí snad jen v noci ![]()
A takhle riskoval frajer, když se mi usadil v truhlíku
Hned jsem to dávala tak, aby tam nemohl a neemigroval s truhlíkem z okna dolů ![]()
KačuliKačka píše:ZdeMac píše:
tak teď jsou ho zvážila u sebe v náruči a má 2,4 kg…Týýý jooo, náš Charlie má skoro ve 14 měsících UŽ 3,20 kg!!!! Před měsícem měl jen 2,90… a to žere jak popelnice
A takhle riskoval frajer, když se mi usadil v truhlíku
Je fakt, že ale lítá jak neřízená střela a spí snad jen v nociHned jsem to dávala tak, aby tam nemohl a neemigroval s truhlíkem z okna dolů
on je nějak moc velikej na to, že jsou mu skoro 4 měsíce
budete mít velkého kočičáka ![]()
Toho našeho nazval pan vet.dr. „záprtkem“ ![]()
Ale vzhledem k tomu, že chlapeček rád spává na mém krku přitisknutý k obličeji kožíškem, jsem ráda, že váží jen tak málo… být to 6kg kocour, tak tu nejsem už asi já
![]()
KačuliKačka píše:
budete mít velkého kočičáka
Toho našeho nazval pan vet.dr. „záprtkem“Ale vzhledem k tomu, že chlapeček rád spává na mém krku přitisknutý k obličeji kožíškem, jsem ráda, že váží jen tak málo… být to 6kg kocour, tak tu nejsem už asi já
![]()
jo, taky tak spává..jinak si oblíbil koš s prádlem… ![]()
takhle vypadal ve 3 měsících a 1 den
ZdeMac píše:KačuliKačka píše:jo, taky tak spává..jinak si oblíbil koš s prádlem…
Toho našeho nazval pan vet.dr. „záprtkem“Ale vzhledem k tomu, že chlapeček rád spává na mém krku přitisknutý k obličeji kožíškem, jsem ráda, že váží jen tak málo… být to 6kg kocour, tak tu nejsem už asi já
![]()
Je nááádhernýýýýý!!!!! A podle toho, jak velké a silné má pacičky, bude z něj opravdu velký kocourek ![]()
Ale hlavní je, že se mu daří dobře a je zdravý ![]()
KačuliKačka píše:ZdeMac píše:Je nááádhernýýýýý!!!!! A podle toho, jak velké a silné má pacičky, bude z něj opravdu velký kocourekKačuliKačka píše:jo, taky tak spává..jinak si oblíbil koš s prádlem…
![]()
Ale hlavní je, že se mu daří dobře a je zdravý
s těmi nemocemi u koček jsem celkem v šoku…my měli fenu a popravdě, chodili jsem s ní jenom 1× ročně na očkování…žádný zdravotní problémy neměla, teda až na zatrhnutý dráp, který jsme jí museli nechat strhnout…a tady holky píšou a zánětu močáku,…atd.
u nás marodili všichni a marodí ted kluci.
Samík - peršánek - má vrozené cysty v ledvinách, což je u perských koček genetická vada vzniklá křížením. Bohužel, nejde to léčit ale podporovat ledviny dietou a léky. Víme o tom už 4 roky, ale zatím jsme v pohodě
(zaťukám!!!)
Lotynka je turecká angora, loni měla zánět dělohy, do té doby bez problémů. A tak měla velkou operaci bříška, asi sedm stehů na pupíku a už dobrý ![]()
Piškot, obyčejný starý zrzek, kterého jsem zdědila po mamince, odešel ve 12 letech na akutní selhání ledvin, věkem asi, ale byl největší zlatíčko.
A tak jsme doplnili za čas naši kočičí partu o kotě zase obyč. kocourka, že šlechtěného kočičáka už nee. No a abychom to měli se vším všudy, tak nám po novém roce onemocněli on - měl zavodněné plíce, jednu zcela, druhou z části. A tak jsme dva měsíce léčili, jezdili na veterinu a čekali. Nemoci jsme se zbavili, nicméně rok musí být zdravý, aby dr. řekl, je to za náma.
Pozůstatkem nemoci je zakrslý vzrůst, jak říká dr. „záprtek“, ale jinak je čilý, aktivní až moc ![]()
Obecně se říká, že šlechtěné kočičky trpí na močové cesty, obzvláště kocource brzy kastrovaní. Ale jak vidíš, není to pravda. ![]()
Uvidíš, že ten váš loupežníček bude určitě v pořádku, vypadá velmi spokojeně a zdravě, s čertíkama v očíčkách
![]()