Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já četla, že nekastrovat a zároveň nedat možnost si užít, je pro kočky mnohem horší. Protože se trápí..
Kastrace je podle mě jednodušší u kocourů, protože u kočky musí rozříznout bříško
.
Já dávala pastu proti chuchvalcům chlupů. To existuje i něco proti línání?
sem s tím:D. To neznám..
Jednou se má nechat „užít si“ pak ta kočka nebo jakékoli zvíře strádá, když se vykastruje…
To na línání by mě taky zajímalo
o tom jsem neslyšela. A na ty chlupy ať už trávu nebo pastu jak často ? Já vůbec nevím
![]()
To jsem byla v šoku,když jsem si volala kvůli kočičce a tam mi pán řekl,že mi do papírů kočky napíše do roka vykastrovat a že se třeba ještě domluvíme na slevě…tím hovor zkončil…
![]()
Ahojky, já teď mám půlročního Macíka=)
Koukám, že tu řešíte kastraci, já jsem rozhodně pro. Jedině, kdy bych nekastrovala, je chovná kočka s PP, jinak nemá „zachování plodnosti“ žádný význam. Koček je všude plno, plno nechtěných koťat, když je kočka v bytě, mrouskání a kocouří značkování je taky nic moc…
Ta kočka o tom nebude přemýšlet, takže argument „taky by se mi nelíbilo, kdyby mě vykastrovali“ je celkem mimo.
Jednodušší a levnější je ten zákrok u kocoura - jen se nařízne pytlík a ufiknou kuličky, ani se to nešije, hojení rychlé, u kočky je to břišní operace, jizva, stehy.
Macík taky půjde pod nůž, chodí ven, nemám zájem, aby za svůj život zplodil X koťat, která pak někdo bude topit, házet do popelnic, odvážet do lesa, v lepším případě do kravína. A nějaký malý zlomek by se jich dostalo někam do „normálního“ domova… Myslím, že i bez Macíkova přispění bude koťat dost.
elisbetka píše:taky jsem to četla u některých inzerátů,že je tam písemně danná podmínka kastrace…proč?..třeba někdo nechce
To jsem byla v šoku,když jsem si volala kvůli kočičce a tam mi pán řekl,že mi do papírů kočky napíše do roka vykastrovat a že se třeba ještě domluvíme na slevě…tím hovor zkončil…![]()
Sylvajs píše:elisbetka píše:taky jsem to četla u některých inzerátů,že je tam písemně danná podmínka kastrace…proč?..třeba někdo nechce
To jsem byla v šoku,když jsem si volala kvůli kočičce a tam mi pán řekl,že mi do papírů kočky napíše do roka vykastrovat a že se třeba ještě domluvíme na slevě…tím hovor zkončil…![]()
Tak pokud jsou to kočky s PP a nějaké kotě má vadu, není až tak odpovídající standardu plemene… - chovatel ho prodá levněji, na mazlíka - a zároveň může požadovat kastraci, aby bylo jasné, že ty vady, kvůli kterým to dané kotě nemůže do chovu, nebude předávat dál někde „bokem“ se sousedovic Mindou.
U koček bez PP nevím, prostě jen nechce další množení koťat - já jako nastávající majitel si ale můžu vybrat, od koho kotě vezmu, jestli s podmínkama souhlasím, nebo ne.
Sylvajs píše:elisbetka píše:taky jsem to četla u některých inzerátů,že je tam písemně danná podmínka kastrace…proč?..třeba někdo nechce
Asi právě pro přeplněné útulky.. Ale u těch PP si spíš myslím, že hlavní důvod je to, aby si lidi nezakládali vlastní nečistokrevné chovy?? ![]()
U té pasty je psané každý den, ale já jsem dávala jednou týdně a v pohodě.
No, my máme vykastrované oba dospěláky - kocour aby neznačkoval a Lotka dostala z mrouskání zánět dělohy, takže musela okamžitě pod narkozku a vykastrovat - ono je to u kočiček hodně nebezpečné. Bud je to poznat a dá se to hned řešit, ale taky bývá ten zánět skrytý a kočička dostane celkovou sepsi ze zánětu a je zle ![]()
U kocourka jsem dala s dražší narkozou asi 1000,– a za kočičku 2000,– + následná léčba po zánětu. ![]()
Jinak naše Lotynkaa žere králíkovi seno
, takže pak vím, že bude následovat
Peršan Samík ani prcek Charlie nezvrací, ale oba milují od Gimpetu pastu Malt soft ![]()
Jinak mám tři kočky a dva záchůdky, používám extra jemný Zverlit, výborně hrudkuje a pohlcuje zápach. Vybírám každé ráno (a to tam chodí čůrat i králík
)
Co se vody týká… mám fontánku doma, ale kočky tam naházely vždy granule a pak to smrdělo a nebavilo mě to čistit. Takže máme tři misky vody a navíc Lotka s Charliem chodí pít vodu do vany, takže pijou celkem dost, Charlie chodí i do dřezu, takže pro sichr nikam nedávám jar ![]()
Lakynko, tak to náš Samík, ten miluje jakékoliv možnosti se dostat na police, u babičky vyleze na nejvyšší knihovnu, rozvalí se tam a je spokojený
![]()
Charlie si našel cestu i na polici na stěně ![]()
Ahoj Kočkomilky,
my máme doma fontánku tuhle: http://www.happyzoo.cz/…zova/d-6316/
Perfík zní pije i když je vyplá víc než z misky… možná je jen lenoch a nebavího se k misce sklánět ![]()
Jinak v záchůdku máme silkagel vyhovuje mi nejvíc a kočíčák ho taky radši (byl zvyklej od chovatelky), zkusila jsem i Cats Best Nature Gold sice ho Perfík tolik nevynášel a když na to něj člověk šlápne tak neskučí, mě nevyhovoval a Perfimu se taky moc nezamlouval, vždycky vypadá otráveně když tam musí, ještě že už mi došel a vrátíme se k silkagelu.
Jinak taky máme od chovatelky podmínku kastrace protože je šmudlík PP, ale má zálomek na konci ocásku tak je jen na mazlíka a nesmí do chovu. Tak jsem k němu vlastně přišla, protože měl odcestovat k chovatelce do Itálie a na posledním vyhodncování mu na ten ocásek přišli tak z něj může být jen mazlík. A tak skončil u mě láska moje, jen tak jsem courala po netu, napadlo mě se podívat po covatelských stanicích a tam na mě vykouknul Perfínek, že se zrovna uvolnil a je hned k mání. Tak jsem se do něj zamilovala
, že jsem si pro něj hned druhý den jela. Prostě to byl osud ![]()
no otázka kastrace je složitější…dr tvrdí, že je to babská pověra, o tom, že pak strádají a že se má jednou nechat…protože pak ví, o co přichází…
navíc kastrací se předchází velkým potížím s rakovinou, zánětem apod…
no každého věc,…olča měla tak silné mrouskání, že i dr hleděl, a hlavně pořád
![]()
no právě, Lotka sice měla mrouskání umazlené,ale pak dostala právě ten zánět dělohy a hrozila celková sepse… naštěstí z ní vycházela taková nahnědlá tekutina, takže jsem s ní fičela k dr.
A co se mazlivosti týká - tak peršan Samík je mazel, pohodář a moje sluníčko nejmilovanější.
Turecká angora Lotynka nikdy nebyla vyložený mazel, spíš je to taková dámička, co přijde jen když chce.
Charlie, obyč kocour je mazel šílený - spí se mnou namačkaný na mně
… kastrace ho nemine, neb už značkuje doma a já jen čekám na prašule… ten smrad je fakt neskutečný
Taková poch*aná kabelka nebo věci na bembajz, to je pak fakt na po ![]()
aby jsi nemohla mít koťata, tak to chtěji vykastrovat. Asi je to všude jinde… Já si volala chovatali o britskou kočku, řekl mi že za 7500s pp, ale do papíru mi napíše do roka vykastrovat. Pak jsem se ptala co to měl za inzerát,že 2500 nějakou… Tak úplně v klidu řekl ona měla vydráplé očíčko,tak jen za symbolickou cenu 2500…
tak jsem vykulila oči… No a pak jsem se dozvěděla,že si tak pán vydělává… Má snad všechny rasy koček co jsou a takhle je má našupaný v klecích či co a jen rýžuje peníze… chuděrky… takový lidi bych střílela…
![]()
Elisabetka: však ta paní, od které jsem měla Miouška.. taky ženská kr.va
. V době porodu kočky si jela na dovolenou.. Ani kotě nebylo naočkované v termínu ani odčervené. Pán je chtěl prý už hodit do popelnice, protože vše škrábaly. Jasně, když neznaly škrabadlo- ani ta dospělá kočka:(. A paní mi ho prodala za 1500. Jenže mi nějak zapomněla říct, že zřejmě nechala krýt kočku s nějakým kocourem, který trpěl na močové kameny. Protože Mio začal mít problémy už jako malé kotě v 6-ti měsících necelých. Vet to prý ještě neviděl:(((… Tak takoví lidé si vydělávají na „chovu“