Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A ještě jeden odkaz na kočičí záchůdky… http://www.svetkocicek.cz/kryte-toalety/
a už končím ![]()
Lakynka píše:
Kačuli: a to lze házet do wc?
Lakynko,
naše madam, jak zahrabává, tak sem tam se otočí tak, že vyhazuje písek ven (u nekrytého wc) a králík když se tam „peleší“, tak taky dokáže vyhodit pořádnou dávku ven ![]()
Stabilně mám smetáček a lopatku u záchůdků a písek musím někdy i 5× denně zamést a vždy to šoupnu zpět do kočičího „kakáče“, ne do našeho wc
Když lítá králík, tak zásadně bobkuje kolem záchůdků, takže to jen zametu, hodím dopísku a ráno vyberu (pokud tam večer nečůrají první ligu
)
Kačuli: špatně jsem se zeptala. No, to je jedno.. Neměla bys fotku, jak to vypadá? Já jsem nenašla… A proč dělají takových barev toho Zverlitu?:D
já používám tyhle, první dva
http://www.zoohit.cz/…ky/cats_best?…
a dají se házet do wc ![]()
Lakynka píše:
Kačuli: špatně jsem se zeptala. No, to je jedno.. Neměla bys fotku, jak to vypadá? Já jsem nenašla… A proč dělají takových barev toho Zverlitu?:D
Ten fialkový je extra jemný, má strukturu jako běžný písek venku, je jemný a perfektně hrudkuje a obaluje bobky, takže fakt nesmrdí.
Ted jsem v krizovce koupila zelený - hrubý a kurde, nadávám si do blbců, protože bobky se neobalí,smrdí a blbě se mi čistí.
Klidně se zeptej, možná jsem já nepochopila o co jde ![]()
J.S.,
já to do záchoda nehážu, neb tím množstvím po 3 kočkách bych ho asi ucpala
OBčas je to v pohodě, ale někdy mám pocit, že čůrají první ligu, jak je písek zasviněný ![]()
A písečků jsem už vyzkoušela několik, vč. Asanu, ale nejspokojenější jsem právě s tím extra jemným Zverlitem, a cena taky docela ujde - u nás v Ostravě 76,–/balení - u nás tak na 14 dní ![]()
Vkládám fotku záchůdků, ten velký už funguje osm let, tak už podle toho taky vypadá ![]()
Já používala http://www.svetkocicek.cz/…natural-5-kg a byla jsem spokojená. Na jednom webu mě to vyšlo 63kč za 5kg a ještě mi to zdarma dovezli domů:)…
Lakynka píše:
Já používala http://www.svetkocicek.cz/…natural-5-kg a byla jsem spokojená. Na jednom webu mě to vyšlo 63kč za 5kg a ještě mi to zdarma dovezli domů:)…
Ten ve zveráku mají taky… u nás je pár obchodů Zvěrokruh, mají sem tam akce, slevové karty a tak. Ale vozím si to zatím sama, autem ![]()
Matka bývalého přítele i kamarádka na něj taky přešly ![]()
Teď jsem koukala na testování krmiv pro kočky… Celkem zajímavé.. http://www.ceskatelevize.cz/…72-valassko/?…
Lakynka píše:
Teď jsem koukala na testování krmiv pro kočky… Celkem zajímavé.. http://www.ceskatelevize.cz/…72-valassko/?…
Nooo, tak ted jsem to shlédla a koukám jako blázen
že největší mínusy jsou v doporučeném dávkování a všechny mají vyvážené hodnoty co se výživy týká.
Tuším, že tady je nějaká diskuse, která vypadala jako reklama na nějaké krmivo, a zvrhlo se to tam ve válku těch, co krmí „kvalitním“ a těch co mají obyč zvířátka a jsou spokojení s obyč krmivy. ![]()
No právě, já netuším, kde je pravda. Očividně když se člověk podívá na složení např. Kitekat nebo Whiskas, tak se to nedá srovnávat se superprémiovými krmivy. Tak by mě zajímalo, kde vzali to „uspokojivé či velmi dobré“
… Cpát za krmivo zbytečné peníze samozřejmě nechci, ale chci, aby bylo opravdu kvalitní
. Sama jsem viděla, jak vypadá kočka krmená jedině Whiskas… Britka.. Takovou srst jste neviděli…
Ono to je asi i individuální… Náš Samík má z whiskasu srajdu, z Kitekatu Lotka blije… takže my kdysi kupovali Friskies pro domácí kočky a oba měli krásnou srst.
Ted místo diety volíme zlatou střední (cenovou) cestu a kupuju Purinu Urinary 100,– kč/kg a baští o stošest
Kamarádka mi dala nějakou dietu na močák, co její kocour odmítal jíst, no a ta teda byla asi mooooc dobrá
Smíchala jsem jim oboje granule dokupy a potvroy vyjedly ty lepší během chvíle
![]()
Ale je fakt, že takové ty nejobyčejnější z tesca nebo kaufu bych nekoupila.
Matka bývalého přítele krmí jen whiskasem, ale tak, že ráno dostanou odměřenou dávku a zbytek dne nic… a když sem tam její kočky vlítnou k nám do bytu (bydlí dole na baráku), tak první kam zamíří, je naše koupelna, kde mají moje kočky granulky, a žerou jak šílené… Ale prý jim ta jejich pidi dávka stačí, no nevím nevím
![]()
Ahoj holky,
diskuze už je docela rozjetá, ale i tak se k vám pokusím přidat ![]()
Já jsem teda spíše psomil než kočkomil, ale kočky mi nějak zvlášť nevadí ![]()
Doma jsme vždycky měly kočky - venkovní, u kterých se nikdy nějak strava neřešila, prostě dostávaly zbytky a „naše“ kočka byla vždy ta, která se k nám nastěhovala. Měli jsme jich jednu dobu třeba 13
To bylo asi před 15ti lety na vesnici, kdy kočka = myšilovka a péče se nějak neřešila. Taky si pamatuju, jak se topily koťata a podobně :-/
Sama bych si asi kočku nepořídila, ale když jsem poznala přítele, jako bonus k němu byl i kocour. Je to černý kocour nalezený jako kotě v popelnicích. Chvíli jsme k sobě hledali cestu, je nedůvěřivý k cizím lidem a kolikrát mě pokousal a poškrábal. Pak jsem mu začala nosit masíčka a konzervičky a stali se z nás kámoši, ráno se mi omotá kolem krku a mazlí a mazlí ![]()
Když vidím, že řešíte krmiva. Kocour dostává Leonarda, což jsou jedny z dražších krmiv. Já teda nejsem zastánce friskies, whiskas, kitekat apod. Vím, že takové pedigree u psů dokážou udělat paseku. Ono se to ze začátku neprojevuje, kočka/pes rostou normálně, ale jak příjde starší věk, tak špatně krmené zvíře o to víc chátrá. Tyhlety whiskasy apod. jsou nahnané solí a barvivama, napchané něčím, aby to vonělo…
Psa jsem třeba krmila Britem, což je takové střední prémiové krmivo, ani špatné, ani dobré, takový průměr - to když jsem měla jen studentské kapesné. Pes mi ale celoročně pelichal, často kakal, když sežral něco jiného, hned měl zažívací problémy. Teď když financuje granule přítel, přešli jsme na jedny z nejkvalitnějších granulí, co se dají u nás sehnat a rozdíl převeliký - nádherná vůně ryb, jemná struktura granule, žádné kusy namletého obilí a jiných sraček a pes vždy natěšený vrhne se do plné misky.
vítej ![]()
No, to se tu tak rozběhlo neplánovaně ![]()
Ale př. konkrétně u nás je strava hodně ovlivněna zdravotním omezením - jeden kocour nemocné ledviny, kočka je citlivější na zažívání (a taky po kastraci), takže volíme podle toho.
Ale dřív byl problém - kočka Lotka děsný vybíravec, hned tak něco nejedla a když stávkovala, tak hubla a hubla
To pak tomu zvířátku koupíš cokoliv, jen aby jedl … což u ní byly jedině friskies granule, jiné ne… až po operaci a plné kastraci kvůlki zánětu se madam rozežrala ![]()